Komputer całkowicie nie daje sygnału życia (xD)

Jest tak, że włączAM komputer, wpisuje hasło, czekam chwile, próbuje włączyć grę, i nagle albo cały ekran się jakby rozmazuje lub procek kompa nie daje sygnałów a komputer idzie.. A pytanie jest takie czy moja płyta główna pada czy (najlepszy charakter rozdziału) dysk twardy trzeba dopiąć lub format??

Komputer musiałem przenieść do dużego pokoju ponieważ w swoim miałem remont a tam komputer chodził jak nowy. Czy tu chodzi o powietrze czy pasta mi wyschła??

POMOCY!! (Komp ma 4 lata a może to tego sprawka?)

Pootem może film dodam jak się dzieje :0

@ EDIT

JESTE ZIELONY W TYCH RZECZACH

Czyli normalnie logujesz się do systemu. Przyczyn wtedy może być wiele od przegrzanej karty graficznej przez procesor po płytę główną skończywszy na zasilaczu. Może to też być wina płyty głównej a zarazem gry - jeśli gra nie jest oryginalna. Złe sterowniki graficzne, przegrzewające się podzespoły. Nie mówiąc o monitorze. Może nawet sama listwa od zasilania sprawiać problemy. Nawet same wirusy mogą wpływać na pracę komputera. Zbyt ogólnie to napisane, więcej szczegółów proszę :).

Pomysł z kucykami :DDDD KOCHAM JE!!

@ EDIT

łatwiej mi to opisz lub w skrócie :D

Otwórz obudowę, wyczyść wiatraczki od procka, od grafiki i każdy inny(nie wiem ile masz :P) najlepiej odkurzaczem i pędzelkiem. Potem ściągnij program MSI Afterburn i daj obroty wiatraka na 100%.

na 100 żeby go dobić?!!! ale wracając w sumie go nie odkurzałem bo jak będę odkurzzał to przy okazji przydał by mi sie jakiś dorosły bo ja sam nie potrafię rozkręcić procka a szczególnie nie mam tej pasty bo możliwe że tak jest :)

Po szkole odkurzĘ i przeczyszczę pędzlem i zobaczymy bo kiedyś mi tak rbił odurzyłem i chodził ładnie do momentu do póki nie rozwaliłem zasilacza( xDDDD )

@EDIT

sam umiem przeczyścić go !

Nie! Spokojnie :P. To tylko obroty wiatraka na 100%, żeby lepiej odprowadzał ciepło.

Nie musisz nic rozkręcać(no oprócz boku obudowy ), na razie tylko przejedź odkurzaczem te wentylatory i popraw pędzelkiem, jak to nie pomoże, to wtedy się pomyśli o odkręcaniu radiatorów i nakładaniu pasty :P.

..., a mogło po prostu podczas przenoszenia się coś wysunąć, otwórz obudowę i delikatnie dociśnij grafikę, ramy, kable w gniazdach, przy okazji odkurz w środku i zobacz czy pomogło, skoro mówisz, że przed przenosinami wszystko działało ok, to powinno pomóc.

Stawiam na kartę graficzną,miałem podobne objawy przy wadliwej grafice, wszystko działało na niej dopoki nie włączyłem youtube albo grę to ekran miazga a komputer bez reakcji, rozmazany caly zostawał i tak dopóki nie zresetowałem komputera. Sprawdz grafikę.. Jeśli masz mozliwosc sprobuj na innej.

..., a mogło po prostu podczas przenoszenia się coś wysunąć, otwórz obudowę i delikatnie dociśnij grafikę, ramy, kable w gniazdach, przy okazji odkurz w środku i zobacz czy pomogło, skoro mówisz, że przed przenosinami wszystko działało ok, to powinno pomóc.

Dociskanie tutaj nic nie pomoże, a bardziej wyjęcie sprzętu (ewentualnie jakieś lekkie przeczyszczenie slota) i włożenie go spowrotem. Pomijam fakt, że czyścisz przed włożeniem całe wnętrze i robisz wszystko dokładnie i ostrożnie...

ja MAM 13 LAT!!!!! myślicie, że jestem jakimś informatykiem???! na początku dopisałem, że jestem zieilony w takich sprawach :D odkurzę zachwilę i zobaczę czy to pomoże :/ bo jeszcze chciałbym zAGRAć w GR:O, Far Cry 2 lub w LoL'a. Przepraszam za krzyki ale mam obawy, że już soibę nie pogram bo prawdopodobnie dostane może w tym miesiącu ale nw

@ EDIT

przypomniałem że przed przenśinami do dużego pokoju tak samo chyba robił więc odkurzyłem lub wyłączałem zasilacz i działał (wtedy miałem inny Zasilaczz) jak go przeniosłem do dużeo pokoju (wtedy mi ojciec wymienił zasilacz bo ja zasilacz zepsułem) i tam działał jak nowy cicho chodził... wtedy był prawej stronie biurka a teraz go mam pod biurkiem...

A jaki masz sprzęt zacznijmy w ogóle do tego ?.

intel core duo 2 quad (4-rdzeniowy)

ati radeon 3600 HD series

3 GB ram

płyta gł. Gigabyte (modelu nie pamiętam)

zasilacz : też nie wiem bo tata mi go wkręcał bo tamten poszedł w kosmos :D

@ EDIT

przypomniałem, że chyba 2-4 dni temu godzina 21 coś komputer włączył się i działał (WTF>?) nie wiem jak ale miałem cały czas okno otwarte było

ja MAM 13 LAT!!!!! myślicie, że jestem jakimś informatykiem???! na początku dopisałem, że jestem zieilony w takich sprawach odkurzę zachwilę i zobaczę czy to pomoże :/ bo jeszcze chciałbym zAGRAć w GR:O, Far Cry 2 lub w LoL'a. Przepraszam za krzyki ale mam obawy, że już soibę nie pogram bo prawdopodobnie dostane może w tym miesiącu ale nw@ EDITprzypomniałem że przed przenśinami do dużego pokoju tak samo chyba robił więc odkurzyłem lub wyłączałem zasilacz i działał (wtedy miałem inny Zasilaczz) jak go przeniosłem do dużeo pokoju (wtedy mi ojciec wymienił zasilacz bo ja zasilacz zepsułem) i tam działał jak nowy cicho chodził... wtedy był prawej stronie biurka a teraz go mam pod biurkiem...

Skoro tato Twój ogarnia wymianę zasilacza to poproś go o pomoc, także związaną z radami z tego forum. Ja kiedyś prosiłem dorosłych o takie sprawy (brat cioteczny, wójaszek czy nawet nauczyciel z infy), więc lepiej mieć pewną rękę do pomocy niż potem żałować sknocenia do końca sprzętu.

tata jest poza polską -.-,, Komputer : " ......., Cannot system boot" pięknie pewnie komputeer is dead :'(

@ EDIT CZYLI ZERO POMOCY?? BO MOŻE MU ODBIJA >>?

sorka za double post ale..... komp odzyskany :D TEMAT ZAMKNĄĆ MOŻNA :3

Na prośbę zamykam.

Jest tak, że włączAM komputer, wpisuje hasło, czekam chwile, próbuje włączyć grę, i nagle albo cały ekran się jakby rozmazuje lub procek kompa nie daje sygnałów a komputer idzie.. A pytanie jest takie czy moja płyta główna pada czy (najlepszy charakter rozdziału) dysk twardy trzeba dopiąć lub format??

Komputer musiałem przenieść do dużego pokoju ponieważ w swoim miałem remont a tam komputer chodził jak nowy. Czy tu chodzi o powietrze czy pasta mi wyschła??

POMOCY!! (Komp ma 4 lata a może to tego sprawka?)

Pootem może film dodam jak się dzieje :0

@ EDIT

JESTE ZIELONY W TYCH RZECZACH