Witam, mój komputer ciągle zacina. Nie pobierałem nic takiego i zaobserwowałem , że zacinanie rozpoczyna sie gdy włączę przeglądarkę. Instalowałem od nowa system ale to nic nie dawało. Proszę o podpowiedzi co mam robić.
Komputer ciągle zacina
Spróbuj innej przeglądarki i przede wszystkim więcej szczegółów bo "zacinać się" to może wiele rzeczy..
wymien swoje komponenty komputera oraz czy sterowniki zostały zainstalowane po sformatowaniu (wszystkie) ?
druga sprawa jakiej przeglądarki korzystasz oraz jaki system posiadasz/
Jesli scina ci się tylko przeglądarka a wszystko ładnei chodzi proponuje skasować aktualną przeglądarkę (doszczętnie wraz z pluginami i iinymi dodatkami) upewnić się czy zostaly skasowane różne śmieci typu toolbary, adware itp/ I zainstaluj ponownie przeglądakę oraz swoje ulubione pluginy
Przydatne programy do przeczyszczenia komputera CCleaner (zbyteczne pliki oraz rejestru) oraz Spybot Search & Destroy (do usuwania wszelkiego adware itp) no i dobrze sprawdzić antywirusem czy nie posiadasz jakiś wirusów.
Dobrze było by w temacie jaki komputer posiadasz i czy tylko przeglądarka ci się przywiesza czy przy uurchomieniu przeglądarki cały komputer.
Miałem podobnie, zacinał się komputer głównie przy przeglądarce, ale też jak coś instalowałem czy wczytywałem, lecz podczas gry już nie. Ja akurat trochę komputerów mam w domu, ze względu na liczne rodzeństwo i rodziców co grają, więc mogłem powymieniać poszczególne komponenty i zobaczyć który to powoduje. Okazało się że to dysk, choć w wszelkich programach nie wykrywało żadnych błędów. Oczywiście nie naganiam na wymianę dysku od razu, lecz możesz wziąć to pod uwagę, albo jak masz możliwość wymienić na jakiś czas na inny dysk i zobaczyć czy problem nadal występuje.
@EDIT: oczywiście napisałem co do zacinania się całego kompa
Witam, mój komputer ciągle zacina. Nie pobierałem nic takiego i zaobserwowałem , że zacinanie rozpoczyna sie gdy włączę przeglądarkę. Instalowałem od nowa system ale to nic nie dawało. Proszę o podpowiedzi co mam robić.