Komputer do 1000zł

Cześć jako iż potrzebny mi jest na wtorek nowy pc prosiłbym was o pomoc w złożeniu zestawu.Mam do wydania tylko 1000zł więc wiem ze nic specjalnego sie nie złoży, ale ma on służyć tylko do gry w wowa i dote.Mam już procesor amd athlon II x4 651 wiec zestaw podawajcie juz bez procka.Aha i prosilbym o zlozenie tego pc w sklepie agito.pl bo tam bede zamawial.

podaj jeszcze adres to od razu zamówienie za ciebie zrobimy
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/59561-propozycja-zestawow-na-kwiecien-2014/

Z monitorem ? do 1000 zł? tylko używka .

Jak dla mnie to:

93343910985013952642.png

Jak dla mnie to:

A windows się będzie ładował z internetu ?

Dzięki outroduce zamowilem sobie ten zestaw co mi podales.Temat do zamkniecia

W tym zestawie brakuje dysku twardego...

Tymczasowo spraw sobie takie coś: http://allegro.pl/dysk-hitachi-80gb-sata-7200-wys-kurier-tanio-i4193890866.html

nieźle gość pojechał z zestawem :) można tylko współczuć jak zamówiłeś bez dysku ;/

Pozostają jakieś biedne,sypiące się używki z allegro aby za duzo nie wyjsc za cene.

A windows się będzie ładował z internetu ?

a jaki problem Ubuntu sobie zainstalować ? jest jakaś żelazna zasada żeby koniecznie W od M$ pakować do zestawu ?

chyba większym problemem jest to że procek athlon II x4 651 jest pod podstawkę FM1, a zaproponowana płyta ma podstawkę FM2 i raczej nie będzie działać.... poprawcie mnie jeśli się mylę, będę szczery nie mam pojęcia czy FM2 jest kompatybilne wstecz

Przy okazji kupić płytę z podstawką FM1 do tego procka to raczej musi być nie lada wyczyn, na allegro czegoś można szukać

z tego wynika że procek jest na bank pod FM1 http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X4%20651%20-%20AD651XWNZ43GX%20(AD651XWNGXBOX).html

Jeśli moje przypuszczenia są słuszne będziesz musiał kupić coś takiego http://allegro.pl/plyta-glowna-gigabyte-ga-a55-ds3p-fm1-ms-comp-fv23-i4197193884.html na allegro a resztę sprzętu na agito.pl

Niech ktoś jeszcze się wypowie bo nie jestem na 100% pewien

Pakować się w taki zestaw z martwą podstawką gdzie możliwości rozbudowy w przyszłości w celu zyskania wydajności (rym) to nie jest dobry pomysł, lepiej sprzedać ten procek i zakupić 2 rdzenie intela z serii G, tanio jak barszcz a w przyszłości i5 będziesz mógł sobie wsadzić nawet w płytę low end za 180 zł

A więc, ja bym olał ten procek i opędzlował go na allegro, za ile tam pójdzie i proponował bym coś takiego:

intel-pentium-g3420-3-2ghz-box.1806990.2Intel Pentium G3420 3.2GHz BOX 225,00 zł

gigabyte-ga-h81m-s2pv.1819906.2.jpgGigabyte GA-H81M-S2PV 179,00 zł

sapphire-radeon-r7-260x-oc-1gb-ddr5-pci-Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB DDR5 PCI-E BOX 409,00 zł

wd-caviar-blue-wd3200aakx-320gb-sata600.WD Blue WD3200AAKX (320GB, SATA/600) 179,00 zł

goodram-ddr3-4gb-1600mhz-cl9-play-red.20Goodram DDR3 4GB 1600MHz CL9 Play Red 131,00 zł

zalman-zm-t4.1947404.2.jpgZalman ZM-T4 98,00 zł

chieftec-gpa-400s8-400w-80-oem.909645.2.Chieftec GPA-400S8 400W 80+ OEM 106,00 zł

1342,00 zł

za rok albo pół, albo ile tam potrzebujesz, nazbierasz sobie na i5 i wsadzisz sobie 4 rdzenie i będzie komputer na kilka lat, dzięki temu że będziesz miał 4 rdzenie po jakimś czasie wsadzisz jakąś 760 od nvidi kupioną na allegro za 500 zł używkę za powiedzmy 2 lata i komp będzie ciągle żywy, a nie martwy i bez perspektyw jak z podstawką FM1

Edit:

podaj jeszcze adres to od razu zamówienie za ciebie zrobimyhttp://mmorpg.org.pl/forum/topic/59561-propozycja-zestawow-na-kwiecien-2014/

skoro taki mądry jesteś chłopcze to znajdź w proponowanych zestawach płytę pasującą pod ten procek

a jaki problem Ubuntu sobie zainstalować ? jest jakaś żelazna zasada żeby koniecznie W od M$ pakować do zestawu ?

Chodziło o brak dysku.

Poza tym Linux + gry Blizzarda to kiepski pomysł. Pamiętam jak pod koniec 2012 roku pobanowali sporo ludzi za łupanie w diablo na Linuxie .

Chodziło o brak dysku.Poza tym Linux + gry Blizzarda to kiepski pomysł. Pamiętam jak pod koniec 2012 roku pobanowali sporo ludzi za łupanie w diablo na Linuxie .

Chore. Sam mam Ubuntu 14.04 i według mnie takie zabiegi są bez sensu. Ale skoro tak to wygląda to kolega musi wliczyć sobie jeszcze koszta Win 7/8.1 ... chyba mu się to nie spodoba ;)

Chodziło o brak dysku.Poza tym Linux + gry Blizzarda to kiepski pomysł. Pamiętam jak pod koniec 2012 roku pobanowali sporo ludzi za łupanie w diablo na Linuxie .

Dobra mój błąd z tym dyskiem, chodzi mi bardziej o to że nie trzeba koniecznie kupować Windowsa, kolega nie musi sobie nic liczyć, bo będzie grał w WOW i DOTA, zresztą od czego jest zatoka...... ale mniejsza z tym.

Dzięki outroduce zamowilem sobie ten zestaw co mi podales.Temat do zamkniecia

Widzę że kolega się pośpieszył i już zamówił (tak mówi przynajmniej) ten podany zestaw i teraz, mam nadzieje że się myliłem co do podstawek, ale jeśli nie to chłopie się pospieszyłeś i po 1. nie będziesz miał dysku, a po 2. i tak i tak nie będzie ci komp działał bo hardware jest niekompatybilny, a więc pozdro i więcej cierpliwości życzę.

Jeśli masz możliwość taką, to anuluj zamówienie i zrób to co napisałem 2 posty wyżej, jeśli nie wiesz co to za proc, to powiem tobie że na tym CPU i GPU Radeon 6850 na moim 2 kompie Dota2 chodzi bez zająknięcia, tak jak Diablo 3 czy LOL, zresztą LOL na full jest ustawiony i 0 problemów, dlatego tym bardziej będzie tobie śmigał WOW. Tak jak pisałem wyżej, wydaje się że zestaw tani jak barszcz raptem 1,3 k PLN, ale przyszłościowy ze względu na duże możliwości ulepszenia.

Ktoś powie że płyta tania, lipna, identyczny zestaw złożyłem dla kumpla do pracowni architektonicznej, z tym że proc który wsadziłem to i7 + 16Gb ram, oczywiście bez K i wszytko śmiga jak marzenie.

Jeszcze jedna prośba do Allor, daj znać czy przyszło czy odwołałeś zamówienie, czy się myliłem co do procesora i płyty głównej.

Cześć jako iż potrzebny mi jest na wtorek nowy pc prosiłbym was o pomoc w złożeniu zestawu.Mam do wydania tylko 1000zł więc wiem ze nic specjalnego sie nie złoży, ale ma on służyć tylko do gry w wowa i dote.Mam już procesor amd athlon II x4 651 wiec zestaw podawajcie juz bez procka.Aha i prosilbym o zlozenie tego pc w sklepie agito.pl bo tam bede zamawial.