Komputer do 1000zl

Jaki najlepszy komputer można by złożyć (skupiając się na procku i na RAM) bez obudowy licząc

1000zł to ostateczne maximum? Jeżeli tak to odradzam zakup kompa. Bo "znośny procek" to około połowa tej kwoty..

Ja kupować nie chce takiego tylko zastanawiam się jaki komp za tyle można złożyć (parametry obecnego kosztujacego 500zl z monitorem myszka i klawiatura: athlon II x2 245 2gb RAMu grafa chyba ati radeon 4100(komp w pracy taki mam))

lga 1156 procek 760 +/- 200zł mobo coś z aledrogo będzie około 200zł lub okazje dobre płytki poniżej 200zł kupujesz ram 2x4 lub poprostu 4gb ddr3 najtańsze jakie się da za resztę gpu i jesteś w domu zawsze można kupić jakiegoś fx-a i też źle nie będzie lecz do mmo wystarczy :)

Tu bardziej chodzi o to że komp w pracy strasznie wolno działa i szef kazał coś do 1000 zł znaleźć więc gry nie będą opalanie na tym

no to tak czy owak i5 760 + mobo i jakaś tam karta graf i masz całkiem porządną budę do pracy:)

lub za grosze 775 c2d lub quad mobo i grafika

lub można wciągnąć pentiuma g3250(250zł) + mobo(150zł) na 1150

trochę jest wyborów to czego chcesz zależy do czego ma służyc

Msi am 1 - około 110zł

amd athlon 5350 - 212 zł

jakiś ram ja posiadam kingston hiperyx 4 gb za 105 zł

dysk ssd intela 60 gb za 112 dałem z allegro

Polecam ten zestaw:)

A coś mocniejszego :

AMD APU A8-7600 - 400 zł

Asrock FM2A58M - VG3 + R2.0 - 170 zł

Do tego dysk jakiś ssd za 200

i ramu 4 gb albo 5 ddr3 na 1600

Śmiało można popykać w gta V

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=68515

Trochę ponad budżet i grafika z procesora zupełnie wystarczy do pracy. Tylko mnie tutaj dziwi fakt że ludzie zapomnieli o obudowie, zasilaczu?

Jak masz możliwość to zostaw sobie dysk twardy i obudowę, a zawsze to troche zmniejszy koszta.

Up zestaw wyżej się nada, dodatkowo części nowe i gwarancja, dodatkowo to cały kompletny zestaw, jak kiedyś dokupisz grafikę to i może w jakieś mmo pograsz :).

W porównaniu do obecnego pc-ta to i tak będzie rakieta XD

Zasilacz jest nwm jaki ale i tak pewnie starczy obudowa jest a dysk cd Rom i to co można przerzucamy poprostu bez tej obudowy i zasilacza ssd dołożyć i ok dzięki za pomoc

Bym sam coś poskładał ale ja się na składaniu tak oszczędnie nie znam :) tak więc jeszcze raz dzięki

Jaki najlepszy komputer można by złożyć (skupiając się na procku i na RAM) bez obudowy licząc