Witam.
Uzbierałem ostatnio troszkę pieniędzy i postanowiłem wymienić swojego starucha na coś nowego, pewnie lepszego
Oto co mi się udało zebrać (zasilacz, karta dźwiękowa etc. zostaną przełożone do nowego komputera)
http://www.morele.net/inventory/info/RRz5UW/
Czy jest to dobre zestawienie sprzętu jak na taką cenę? Jeśli nie, to jakie sugestie polecacie?
Zależy mi na opinii ludzi, którzy znają się na kompatybilności poszczególnych części lepiej niż ja.
Komputer do 2,500zł
do czego ma być ten komp dokładnie konkrety i ile +- możesz ewentualnie dołożyć
oraz jaki sprzęt miałeś
ale na początek tak:
dysk do bani najgorszy wybór za te cene ten jest szybszy nwm jak z trwałością nie miałem doczynienia z dyskami tej firmy kto inny sie wypowie
grafika:
jak chcesz grać w najnowsze gry to polecam zamienić na R9 380 wydajniejsza i obsługuje w pełni dx12 a nie jak gtx
Ram:
zdecydowanie za mało minimum 8GB.
Obudowa:
weż kup coś z chłodzeniem a nie takie coś co będzie tylko grzać komputer
Komp będzie głównie do gier. Wildstar niedługo znów uderzy gdyż wracam do raidowania. Również chciałbym mieć takowy komputer do przyszłego streamowania, więc poszukuję jak najlepszych części w odpowiedniej cenie.
Sprzęt jaki miałem:
Karta g. : NVIDIA GeForce GTX 650 Ti
Procesor: Intel Core 2 Duo E7500 @2.73GHz
RAM: 6GB, 1x 4GB + 1x 2GB
Zasilacz: 500W OCZ
Maksimum jakie mogę wydać to 3000zł.
Komp będzie głównie do gier. Wildstar niedługo znów uderzy gdyż wracam do raidowania. Również chciałbym mieć takowy komputer do przyszłego streamowania, więc poszukuję jak najlepszych części w odpowiedniej cenie. Sprzęt jaki miałem: Karta g. : NVIDIA GeForce GTX 650 TiProcesor: Intel Core 2 Duo E7500 @2.73GHzRAM: 6GB, 1x 4GB + 1x 2GBZasilacz: 500W OCZMaksimum jakie mogę wydać to 3000zł.
zasilacz ok będzie spoko to tak jak napisałem R9 380 jakiś za 1000zł i ram oraz ten (albo inny DOBRY) dysk ssd a tak to spoko
A co jakby w tym zestawie zamiast
dać
Azuma jak ma być na lata olej nVidia kup radeona
Dokładnie, Radeony mają dostęp do niższych poziomów, więc dzięki DX12 dostaną meeeega kopa. Ponadto, lepiej sobie radzą z wielozadaniowością, podwójnym renderowaniem i kopaniem BitCoinow Przykładem tego jest COD: Ghosts, gdzie celując mamy podwójny rendering. Na kartach AMD wszystko działa jak trzeba, przy Nvidii są lagi, bo karty nie mogą tego ogarnąć
Nvidia tak poza tym z dx12 żadnych realnych korzyści mieć nie będzie, Radeony tak. AMD to zakup na dłużej
Polecam R9 380x, wychodzi niedługo, cena 1000-1100
Dokładnie, Radeony mają dostęp do niższych poziomów, więc dzięki DX12 dostaną meeeega kopa. Ponadto, lepiej sobie radzą z wielozadaniowością, podwójnym renderowaniem i kopaniem BitCoinow Przykładem tego jest COD: Ghosts, gdzie celując mamy podwójny rendering. Na kartach AMD wszystko działa jak trzeba, przy Nvidii są lagi, bo karty nie mogą tego ogarnąć Nvidia tak poza tym z dx12 żadnych realnych korzyści mieć nie będzie, Radeony tak. AMD to zakup na dłużej Polecam R9 380x, wychodzi niedługo, cena 1000-1100karty nVidia przez to ze nie obsługują sprzetowo najważniejszej funkcji tylko emuluja ja obciążają procesor przez to jest mniej fps niż na Dx11
do czego ma być ten komp dokładnie konkrety i ile +- możesz ewentualnie dołożyćoraz jaki sprzęt miałeśale na początek tak:dysk do bani najgorszy wybór za te cene ten jest szybszy nwm jak z trwałością nie miałem doczynienia z dyskami tej firmy kto inny sie wypowiehttp://www.morele.net/dysk-ssd-toshiba-q-series-pro-128gb-sata3-2-5-554-512mb-s-7mm-hdts312ezsta-628344/grafika:jak chcesz grać w najnowsze gry to polecam zamienić na R9 380 wydajniejsza i obsługuje w pełni dx12 a nie jak gtxRam:zdecydowanie za mało minimum 8GB.Obudowa:weż kup coś z chłodzeniem a nie takie coś co będzie tylko grzać komputer
Ten dysk nie jest do bani .. Jeden z bardziej oplacalnych wyborow 120gb ssd.. Toshiba Q series pro jest lepszy ale trzeba tez doplacic .. Poza tym ten transcend jest najczesciej kupowanym ssdkiem na morele
Za wolny zapis jednak lepiej dać te 30zl więcej i mieć lepszy zamiast 170 to 510 chyba tam jest
zastanawia mnie czy żyjemy na tej samej planecie ja i część komentujących.
Przedewszytkim ramy: 8 gb http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/
Płyta nie jest ci potrzebna wystarczy b85 do oc karty graficznej i stabilnej pracy i5
Co do kat zostawiam wybór dla ciebie. Tylko nie sugeruj się wypowiedzią osób powyższych że niby karty nvidii nie wspierają czegoś dx12(bo wszystkie mają zapewnione wsparcie od 460 począwszy) po jakieś bajki odnośnie ..lagów... serio? jeśli ktoś kiedyś miał problemy ze sterownikami to właśnie amd, przez co rynek kart graficznych wygląda jak wygląda ( ponad 70% dla nvidii). Chociaż na daną chwilę do 900 bral bym ... 770 z drugiej ręki xD
zastanawia mnie czy żyjemy na tej samej planecie ja i część komentujących. Przedewszytkim ramy: 8 gb http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/Płyta nie jest ci potrzebna wystarczy b85 do oc karty graficznej i stabilnej pracy i5 http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b85-pro4-lga1150-atx-hdmi-dvi-vga-sata3-in-b85-pro4-581488/Co do kat zostawiam wybór dla ciebie. Tylko nie sugeruj się wypowiedzią osób powyższych że niby karty nvidii nie wspierają czegoś dx12(bo wszystkie mają zapewnione wsparcie od 460 począwszy) po jakieś bajki odnośnie ..lagów... serio? jeśli ktoś kiedyś miał problemy ze sterownikami to właśnie amd, przez co rynek kart graficznych wygląda jak wygląda ( ponad 70% dla nvidii). Chociaż na daną chwilę do 900 bral bym ... 770 z drugiej ręki xD
GTX nie mają sprzętowo ACE który zwiększa fps GTX mają jedynie to emulowane czyli praktycznie tego nie ma i obciąża komputer dodatkowo.
żaden nie ma nawet 980TI czy tytany
Radony mają to sprzętowo już od serii (poprawcie mnie jeśli się mylę) 5000. dlatego lepiej na chwile obecną jak się chce w te najnowsze gry których jeszcze nie ma grać to tylko radeony.
Witam.
Uzbierałem ostatnio troszkę pieniędzy i postanowiłem wymienić swojego starucha na coś nowego, pewnie lepszego
Oto co mi się udało zebrać (zasilacz, karta dźwiękowa etc. zostaną przełożone do nowego komputera)
http://www.morele.net/inventory/info/RRz5UW/
Czy jest to dobre zestawienie sprzętu jak na taką cenę? Jeśli nie, to jakie sugestie polecacie?
Zależy mi na opinii ludzi, którzy znają się na kompatybilności poszczególnych części lepiej niż ja.