Komputer do 2 tyś

Siema. W związku iż mam złoma, to postanowiłem kupić nowy komputer, przeznaczony do grania, muzyki i ogólnie :) Najważniejsze to dobry RAM żeby dobrze się grało w gry typu LoL itp. i można jednocześnie gadać przez skype, lub słuchać muzyki. I najlepiej żeby był do 2 tyś zł ; )

PzDr.

mod_ico.png
Temat przenoszę. - crracked

Najłatwiej Ci będzie wygooglować i zerknąć na fora komputerowe, ja natomiast mam jedną uwagę: wielkość pamięci RAM nie ma aż tak wielkiego wpływu na pracę komputera i nie wiem skąd się wzięła ta plotka. Procesor i karta graficzna to priorytety jeśli chodzi o gry. Szybki dysk twardy i dużo pamięci RAM pomogą w ładowaniu, ale już samych FPS'ów nie poprawią.

RAM jest tani, możesz i naładować z 32GB, tylko nie ma to żadnego sensu. 8GB na chwilę obecną to aż nadto.

Googlowałem, ale były same do złożenia, a składać nie umiem, a składanie kosztuje. Chodzi mi o podstawowe wymagania, bo mój kuzyn kupił komputer dosyć tani bo 1800 zł i chcę kupić ten sam, system win 7 home edition, sterowniki w cenie. I jeśli okaże się że jest dobry to kupuję, więc proszę o podstawowe wymagania do rzeczy opisanych powyżej :)

Poczekaj do 2 listopada na premiery procesorów Visher od AMD, bo jeżeli nie stać Ciebie dołożyć do np. zestawu i5 3570k+chłodzenie(pod OC) i dobrą kartę graficzną(zestaw > 2.5-3k pln) to najlepszym wyborem jest poczekać na AMD.

Bo w tej cenie jedyną sensowną opcją jest zestaw na plataformie intela i3, a są to procesory 2-rdzeniowe, amd wyda 4rdzeniówki w tej cenie(są one lepsze w grach, aktualnie w zasadzie wszystkie gry z tylu też rdzeni korzystają).

2 listopad to ja mogę czekać, kasa i tak będzie dopiero pod koniec listopada :) A nawet jeśli to proszę aby ktoś podał te statystyki komputera :)

XFX 550w zasilacz -250zł

Brutus 410 obudowa (140zł)

150zł > jakieś chłodzenie np. Contac BP 29/30 (pod procesor)

8gb ram DDR 3 1333mhz (2x4 Kingstona CL9 - 148zł)

=====================

to Twoja podstawa(obudowa pozwala na OC, jest cała czarna, dobra cyrkulacją powietrza to "najtańsza obudowa", poniżej tego modelu i również ceny są tylko pudełka na PC, które podczas OC procesora robią się strasznie gorące, lepszej do 200zł nie ma) ram bdb, 1333mhz a 1600mhz nie ma sensu dopłacać bo różnica to 1%-2% może a w grach, użytkowaniu normalnym zero różnić, chyba że programujesz i stawiasz np. baze danych to tak.

Zasilacz bardzo dobry

1300zł na procesor/płytę główną/kartą graficzną :

atm :

cpu i5 2500k (850zł)

mobo : asrock p67 pro 3 (b3) 300zł

karta graficzna to minimum radeon HD7770(400zł)

to najroządniejsze co możesz kupić, i3ki ssą aktualnie

ewentualnie czekaj na vishery ich procesory będą kosztować do 600zł lub zrezygnuj z chłodzenia nie będziesz aktualnie podręcał.

btw dysk/naped dvd mozesz zostawic?

Jak na to patrze to najlepiej wejdź na pcfrormat i tam masz tematy co złożyć. W sklepie internetowym np. techplanet.pl albo morele.net możesz dodać do koszyka z częściami usługę ze skladaniem kompa, można ją dostać za darmo albo za może 30zł.

dysk raczej nie bo ma 40 GB a napęd zepsuty (komputer ma 10-12 lat) :P

edit:

Ewentualnie to http://www.morele.ne...qb288ea-483345/ . Opłacało by się to kupić, ale tak żeby nie trzeba było by nic podkręcać itp?

Jeszcze to:

http://www.morele.net/zestaw-komputerowy-fujitsu-esprimo-p400-vfy-p0400pf061pl-464672/

http://www.morele.net/zestaw-komputerowy-hewlett-packard-3500-mt-qb293ea-483342/

aha i czy na morele.net sterowniki, karta graficzna, dzwięku i te inne podstawowe pierdoły są wmontowane/wgrane?

Siema. W związku iż mam złoma, to postanowiłem kupić nowy komputer, przeznaczony do grania, muzyki i ogólnie :) Najważniejsze to dobry RAM żeby dobrze się grało w gry typu LoL itp. i można jednocześnie gadać przez skype, lub słuchać muzyki. I najlepiej żeby był do 2 tyś zł ; )

PzDr.

mod_ico.png
Temat przenoszę. - crracked