Witam, mój komputer stał się już niezłym "dziadziuszkiem" a specjalnie się nie znam na podzespołach komputera, czy ktoś z was jest w stanie ułożyć jakiś ciekawy setup powiedzmy do 2000 zł?
Aktualne podzespoły to:
- Karta graficzna: AMD Radeon HD 6800 Series
- CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.83GHz
- RAM: 6gb
- Windows 7 64-bit
Czuję, że w rękach się rozpada ten piecyk, pomocy!
Komputer do 2000 zł
Jezeli setup biurowy to za 2000zl można cos skleić. Do gier brak opcji w tej cenie. Alternatywa... Konsola.
Za ponad 2000zl
I to też jest taki setup na powiedzmy na dzień dzisiejszy.
Jezeli setup biurowy to za 2000zl można cos skleić. Do gier brak opcji w tej cenie. Alternatywa... Konsola.
Czyli uważasz, że nie ma sensu składać PC do gier w tej kwocie? Napisałem post, bo widziałem filmy na yt, że całkiem sprawnie niektóre sobie z grami radzą.
To może inaczej, jaki budżet byś proponował, żeby złożyć coś, co zapewni spokój na przynajmniej 2 lata?
siemka! na techlipton ostatnio zostaly dodane polecane zestawy komputerowe mysle ze to najlepiej polaczone podzespoły:) lap link: http://techlipton.pl/polecane-zestawy-komputerowe/ i pamietaj ze mozesz kupic cos uzywanego
w sumie to pewnie masz :dysk,obudowe, i zasilacz,jesli zasilacz masz dobry i nie z czarnej listy to za te 3 itemki odejdzie jakies 460 zl czyli smialo kupisz i3 8100 lub gtx 1060 6gb
siemka! na techlipton ostatnio zostaly dodane polecane zestawy komputerowe mysle ze to najlepiej polaczone podzespoły:) lap link: http://techlipton.pl/polecane-zestawy-komputerowe/ i pamietaj ze mozesz kupic cos uzywanego w sumie to pewnie masz :dysk,obudowe, i zasilacz,jesli zasilacz masz dobry i nie z czarnej listy to za te 3 itemki odejdzie jakies 460 zl czyli smialo kupisz i3 8100 lub gtx 1060 6gb
W sumie racja, obudowa i dysk mogę odliczyć, co do zasilacza nie jestem pewien, bo jest wiekowy, a nie chciałbym uszkodzić sprzętu przez takiego zasilaczowego "gremlina"
w sumie to pewnie masz :dysk,obudowe, i zasilacz,jesli zasilacz masz dobry i nie z czarnej listy to za te 3 itemki odejdzie jakies 460 zl czyli smialo kupisz i3 8100 lub gtx 1060 6gb
Zapomniałeś dodać RAM DDR4 i MOBO, które też swoje kosztują.
W sumie racja, obudowa i dysk mogę odliczyć, co do zasilacza nie jestem pewien, bo jest wiekowy, a nie chciałbym uszkodzić sprzętu przez takiego zasilaczowego "gremlina"
Do tego koszt zasilacza. W tej kwocie najlepiej kup sobie PS4/PS4 Pro lub jeśli masz TV 4K, Xbox One X lub PS4 Pro. Będziesz miał dużo lepszy stosunek ceny do jakości.
wejdz w link.... chodzilo mi o zestaw za 2100 tam wszystko jest
Zapomniałeś dodać RAM DDR4 i MOBO, które też swoje kosztują. Do tego koszt zasilacza. W tej kwocie najlepiej kup sobie PS4/PS4 Pro lub jeśli masz TV 4K, Xbox One X lub PS4 Pro. Będziesz miał dużo lepszy stosunek ceny do jakości.
Dzięki za sugestię, jednak nie jestem fanem grania na konsoli a PC potrzebuję do jeszcze innych czynności.
Sprawdzę jeszcze zestaw od kolegi "Shona" i jeśli nie będę przekonany to po prostu odłożę w czasie zakup komputera do czasu większego budżetu.
W każdym razie, dzięki za odpowiedź
Powiem inaczej. Zestawy z gtx 1050ti to komputery na dzień dzisiejszy.... Jako platforma na przyszłość... No nie. Kolejną sprawą jestw to co grasz. No bo powodzenia z graniem np w stategie warhammer(tą nową) na G4600 i gtx 1050. Nowego Wolfa... Powodzenia z tym
Decyzja zapadła, spróbuję wygenerować trochę większy budżet i za jakiś czas dam znać. Myślę, że 3500 to już coś będzie, może nie na długo, ale przynajmniej na jakiś czas..
Wszystkim, którzy udzielili mi rady bardzo dziękuję!
Witam, mój komputer stał się już niezłym "dziadziuszkiem" a specjalnie się nie znam na podzespołach komputera, czy ktoś z was jest w stanie ułożyć jakiś ciekawy setup powiedzmy do 2000 zł?
Aktualne podzespoły to:
- Karta graficzna: AMD Radeon HD 6800 Series
- CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.83GHz
- RAM: 6gb
- Windows 7 64-bit
Czuję, że w rękach się rozpada ten piecyk, pomocy!