Komputer do 2000 zł

Witam, mój komputer stał się już niezłym "dziadziuszkiem" a specjalnie się nie znam na podzespołach komputera, czy ktoś z was jest w stanie ułożyć jakiś ciekawy setup powiedzmy do 2000 zł?
Aktualne podzespoły to:
- Karta graficzna: AMD Radeon HD 6800 Series
- CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.83GHz
- RAM: 6gb
- Windows 7 64-bit

Czuję, że w rękach się rozpada ten piecyk, pomocy!

Jezeli setup biurowy to za 2000zl można cos skleić. Do gier brak opcji w tej cenie. Alternatywa... Konsola.

Za ponad 2000zl

I to też jest taki setup na powiedzmy na dzień dzisiejszy.

Jezeli setup biurowy to za 2000zl można cos skleić. Do gier brak opcji w tej cenie. Alternatywa... Konsola.

Czyli uważasz, że nie ma sensu składać PC do gier w tej kwocie? Napisałem post, bo widziałem filmy na yt, że całkiem sprawnie niektóre sobie z grami radzą.
To może inaczej, jaki budżet byś proponował, żeby złożyć coś, co zapewni spokój na przynajmniej 2 lata?

siemka! na techlipton ostatnio zostaly dodane polecane zestawy komputerowe mysle ze to najlepiej polaczone podzespoły:) lap link: http://techlipton.pl/polecane-zestawy-komputerowe/ i pamietaj ze mozesz kupic cos uzywanego :P

w sumie to pewnie masz :dysk,obudowe, i zasilacz,jesli zasilacz masz dobry i nie z czarnej listy to za te 3 itemki odejdzie jakies 460 zl :P czyli smialo kupisz i3 8100 lub gtx 1060 6gb

siemka! na techlipton ostatnio zostaly dodane polecane zestawy komputerowe mysle ze to najlepiej polaczone podzespoły:) lap link: http://techlipton.pl/polecane-zestawy-komputerowe/     i pamietaj ze mozesz kupic cos uzywanego 

w sumie to pewnie masz :dysk,obudowe, i zasilacz,jesli zasilacz masz dobry i nie z czarnej listy to za te 3 itemki odejdzie jakies 460 zl  czyli smialo kupisz i3 8100 lub gtx 1060 6gb 

W sumie racja, obudowa i dysk mogę odliczyć, co do zasilacza nie jestem pewien, bo jest wiekowy, a nie chciałbym uszkodzić sprzętu przez takiego zasilaczowego "gremlina" :D

w sumie to pewnie masz :dysk,obudowe, i zasilacz,jesli zasilacz masz dobry i nie z czarnej listy to za te 3 itemki odejdzie jakies 460 zl  czyli smialo kupisz i3 8100 lub gtx 1060 6gb 

Zapomniałeś dodać RAM DDR4 i MOBO, które też swoje kosztują.

W sumie racja, obudowa i dysk mogę odliczyć, co do zasilacza nie jestem pewien, bo jest wiekowy, a nie chciałbym uszkodzić sprzętu przez takiego zasilaczowego "gremlina" 

Do tego koszt zasilacza. W tej kwocie najlepiej kup sobie PS4/PS4 Pro lub jeśli masz TV 4K, Xbox One X lub PS4 Pro. Będziesz miał dużo lepszy stosunek ceny do jakości.

wejdz w link.... chodzilo mi o zestaw za 2100 tam wszystko jest :)

Zapomniałeś dodać RAM DDR4 i MOBO, które też swoje kosztują.

Do tego koszt zasilacza. W tej kwocie najlepiej kup sobie PS4/PS4 Pro lub jeśli masz TV 4K, Xbox One X lub PS4 Pro. Będziesz miał dużo lepszy stosunek ceny do jakości.

Dzięki za sugestię, jednak nie jestem fanem grania na konsoli a PC potrzebuję do jeszcze innych czynności.
Sprawdzę jeszcze zestaw od kolegi "Shona" i jeśli nie będę przekonany to po prostu odłożę w czasie zakup komputera do czasu większego budżetu.
W każdym razie, dzięki za odpowiedź :)

Powiem inaczej. Zestawy z gtx 1050ti to komputery na dzień dzisiejszy.... Jako platforma na przyszłość... No nie. Kolejną sprawą jestw to co grasz. No bo powodzenia z graniem np w stategie warhammer(tą nową) na G4600 i gtx 1050. Nowego Wolfa... Powodzenia z tym :)

Decyzja zapadła, spróbuję wygenerować trochę większy budżet i za jakiś czas dam znać. Myślę, że 3500 to już coś będzie, może nie na długo, ale przynajmniej na jakiś czas..

Wszystkim, którzy udzielili mi rady bardzo dziękuję! :)

Witam, mój komputer stał się już niezłym "dziadziuszkiem" a specjalnie się nie znam na podzespołach komputera, czy ktoś z was jest w stanie ułożyć jakiś ciekawy setup powiedzmy do 2000 zł?
Aktualne podzespoły to:
- Karta graficzna: AMD Radeon HD 6800 Series
- CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.83GHz
- RAM: 6gb
- Windows 7 64-bit

Czuję, że w rękach się rozpada ten piecyk, pomocy!