Witam poszukuję komputera a dokładniej zestawu do 2000zł będę go używał do grania w mmorpg,wowa,fpsy i wszelkie nowe produkty.
Komputer do 2000zł
szukaj czegos uzywanego, nowego nic dobrego w tej cenie nie kupisz chyba ze pc do neta.
obecny wow to min i5, 8gb ram i 660oc
z 8gb wychodzi 2600 i to min na komputer do gier chyba ze zadowola Ciebie srednie fpsy na srednich ustawieniach.
szukaj czegos uzywanego, nowego nic dobrego w tej cenie nie kupisz chyba ze pc do neta.obecny wow to min i5, 8gb ram i 660ochttp://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-intel-core-i5-4460-radeon-r9-270x-ddr3-4gb-hdd-1tb,54520.htmlz 8gb wychodzi 2600 i to min na komputer do gier chyba ze zadowola Ciebie srednie fpsy na srednich ustawieniach.
To ma być trolling?
Obecny wow to byle jaki procesro z serii G za 200 zł i byle jaka karta graficzna, więc skończ bzdury wypisywać.
Nie bież tego gościa o nicku Quaku na poważnie.
Za 2 tysiące może być dość znośny zestaw.
Propozycja z propozycji zestawów:
@up
nie wiem czy lepiej nie podmienić procka na i3 i właśnie wziąć radka r9 270 i dokupić dodatkowe 4gb ramu
To ma być trolling?Obecny wow to byle jaki procesro z serii G za 200 zł i byle jaka karta graficzna, więc skończ bzdury wypisywać.Nie bież tego gościa o nicku Quaku na poważnie.Za 2 tysiące może być dość znośny zestaw.Propozycja z propozycji zestawów:Zestaw komputerowy: 2000złPłyta główna: Asrock B85 AnniversaryProcesor: Intel Core i5-4460Pamięć: Crucial 4GBKarta: MSI R7 260XDysk: Seagate Barracuda 1TBZasilacz: Antec VP 500WObudowa: SilentiumPC Brutus M25Suma: 2080,96 grafika dołożyć można do: http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-dual-x-r9-270-2gb-gddr5-with-boost-oc-11220-00-20g-618661/ Gry mmorpg pociągnie spokojnie, pograsz też bez problemu w Titanfall, Batellfield, CS:go w sieci bez mniejszego problemu, oczywiście w niektórych pozycjach ustawisz sobie medium/high, ze zmniejszonym AF i wyłączonym MSAA czy innymi durnotami które dobijają karty graficzne i będziesz grał bezproblemowo.
powodzenia zycze bez jakiejkolwiek areny/raidu bo chyba nie wiesz o czym piszesz, bez i5 na raidach to jedna wielka scina na wysokich ustawieniach.
powodzenia zycze bez jakiejkolwiek areny/raidu bo chyba nie wiesz o czym piszesz, bez i5 na raidach to jedna wielka scina na wysokich ustawieniach.
A co to suwaków ustawień nie ma? Znam ludzi którzy na Phenomie 955 bez i5 rajdują, gdzie jest napisane że jak idziesz na bardziej wymagającą graficznie instancje, rajd to zmienić ustawień nie można na medium, za jaja za takie coś wieszają?
Komp za 2 tysiące, a ty wypisujesz że za taką kasę do neta mimo tego że w takim zestawie będzie i5 i karta 270. Skończ bo bzdurę za bzdurą wypisujesz i przyczepiłeś się do tych wysokich ustawień, po to twórcy robią ustawienia graficzne żeby z nich korzystać.
Rozdzielczość też ciągnie niesamowicie, więc można grać na mniejszej niż 1080p.
Jak ktos kupuje komputer pod dana gre mmo, w ktorej spedzi min. 50% swojego, wolnego czasu to chyba oczywiste ze na low nie bedzie biegac.
Phenom to nadal 4 jaja i jedna z najlepszych jak nie najlepsza architektura amd.
Ok zlozyles mu zestaw z i5, ale tak na prawde to i tak bedzie musial dokupic kolejne 4gb ramu, 3gb ramu na raidy to za malo a tyle mu +/- zostanie, niektore gry jak crysis 3 w ogole mu bez 8mki nie odpala.r
Karta graficzna to low-end do gier, tak i znowu warto dolozyc do 270, jak sam autor zauwazyl.
Ja mu pisze jak jest bo sam gram obecnie w WoWa i wiem z czym to sie wiaze, jak koledze do szczescia BG + Questy wystarcza to ok, ale najwiekszej frajdy z gry jak raidy nie uswiadczy.
Naprawde, panie/nowie skladanie obecnie w 2015 roku za pare dni zestawow "na przetrwanie" z 4gb ramu zeby sztucznie zanizyc cene zestawu to sie troche z sensem mija, jak juz tak na prawde kazda praktycznie gra zmusza Cie do wykorzystania +/- 2.5-9gb ramu, 700 zjada system, 300 inne pierdoly i 500 powinno byc wolne.
czyli 2k tez przekroczyles.
Jak ktos kupuje komputer pod dana gre mmo, w ktorej spedzi min. 50% swojego, wolnego czasu to chyba oczywiste ze na low nie bedzie biegac.Phenom to nadal 4 jaja i jedna z najlepszych jak nie najlepsza architektura amd.Ok zlozyles mu zestaw z i5, ale tak na prawde to i tak bedzie musial dokupic kolejne 4gb ramu, 3gb ramu na raidy to za malo a tyle mu +/- zostanie, niektore gry jak crysis 3 w ogole mu bez 8mki nie odpala.rKarta graficzna to low-end do gier, tak i znowu warto dolozyc do 270, jak sam autor zauwazyl.Ja mu pisze jak jest bo sam gram obecnie w WoWa i wiem z czym to sie wiaze, jak koledze do szczescia BG + Questy wystarcza to ok, ale najwiekszej frajdy z gry jak raidy nie uswiadczy._____________________Naprawde, panie/nowie skladanie obecnie w 2015 roku za pare dni zestawow "na przetrwanie" z 4gb ramu zeby sztucznie zanizyc cene zestawu to sie troche z sensem mija, jak juz tak na prawde kazda praktycznie gra zmusza Cie do wykorzystania +/- 2.5-9gb ramu, 700 zjada system, 300 inne pierdoly i 500 powinno byc wolne.czyli 2k tez przekroczyles.
Nie wiem czy widzisz ale w zestawie za 2 tysiące jest procek i5 i grafika która spokojnie ciągnie WOW na wysokich, mówisz o rajdach i LOW, ja nie mówię o LOW tylko o zmniejszeniu niektórych szczegółów typu cienie, zasięg widzenia, ustawienia nie ograniczają się tylko do ultra i low, bo ty chyba tak sądzisz.
Jak widać jest trochę więcej tego, w zwykłym graniu może na tym kompie za 2 tysiące grać na ultra nawet, pójdzie na rajd to może zmniejszyć na medium niektóre rzeczy i boleć go nie będzie, grafika wciąż będzie wyglądać dobrze. Pieniądze nie rosną na drzewach i jak ktoś nie ma na bude za 4 kafle to nie znaczy że musi zrezygnować z niektórych gier. Do tego przecież ty napisałeś kompletną bzdurę że za taką sumę komp do netu.
Dołożenie kości ramu za parę miesięcy to najmniejszy problem jaki istniej.
Mówisz że Crysis 3 nie pójdzie na 4 gb ramu to co robią takie filmy na youtube?
Powtarzam że powiedziałeś do netu, do czego będę się czepiał i to jest wierutna bzdura.
Jak się kupuje nowego kompa to się mierzy siłę na zamiary, w tym wypadku sumę dostępnym środków na wydajność, skoro nie ma się pieniędzy na najlepszy sprzęt to nie znaczy że ma się siedzieć i płakać, a grać można bardzo przyjemnie w nie najwyższych ustawieniach ale ciągle z dobrze wyglądającą grafiką.
I jak chłopak zechce to spokojnie na tym sprzęcie pogra w mmorpg i Crysisy czy FarCry3 powiedzmy, nie wspominając o innych tytułach, TAK nie będzie na ultra bo to jest komputer do 2k na rany chrystusa i gry na medium nie będą wyglądać jak gówno z 2000 roku typu DukeNuken 3D.
Do tego dochodzi rozdzielczość, gdzie jest napisane że ma być odpalone koniecznie wszystko na 1080p.
szukaj czegos uzywanego, nowego nic dobrego w tej cenie nie kupisz chyba ze pc do neta.obecny wow to min i5, 8gb ram i 660ochttp://techplanet.pl/produkty/zestawy-techplanet/techplanet-intel-core-i5-4460-radeon-r9-270x-ddr3-4gb-hdd-1tb,54520.htmlz 8gb wychodzi 2600 i to min na komputer do gier chyba ze zadowola Ciebie srednie fpsy na srednich ustawieniach.
4gb ramu, 9800gt, intel core E7600, wowa ciągnie na wysokich areny/bg bez spadków poniżej 45 fpsów (na bg, areny to zazwyczaj 55-60), zmniejsze na średnie i mogę cisnąć normalnie raidy, a wiem co mówię bo jestem healem, więc muszę mieć dobrą podzielność uwagi i wszystko robić na czas, a ty tutaj ciśniesz, że min. jakieś i5 5gb ramu, teraz gram głównie w diablo i jedynie kiedy odczuwam jakieś spadki fpsów to jak każdy się odpali i jest kolorowo.
@zużycie ramu w grach
Co za bzdury... W chwili obecnej najnowsze tytuły same na siebie wykorzystują do ok.5gb ramów, z czego na necie jest pełno modów do nowych gier, by odpalać te gry na 4gb ramów. W dzisiejszych czasach nikt nie dba o optymalizacje, bo jej brak chcąc nie chcąc napędza rynek sprzętu. Wychodzi nowe call of duty, musisz kupić nowego geforce'a, bo jakimś trafem też wychodzi XD(a silnik call of duty jest chyba nie zmienny od CoDa 4 MW)
ii dajcie spokój, aż wierzyć mi się nie chce, żeby w WoWie trzeba było i7 i gtx 980 by porobić raidy.(imo i5 + r9 270 starczy, a założe się, że nawet i3 da rade) Do tego jest mało tytułów wykorzystujących hyperthreading, więc różnica w grach między i5 a i7 też jest mała ;-;
https://www.youtube.com/watch?v=OsdVerQSye4 i3 + r9 270, więc WoWie na najbardziej wymagających raidach założe się, że w rozdzielczości full hd te 30fpsów + będzie. Wystarczy tylko zniżyć do np. średnich(albo tylk cienie/światło ustawić na niskie) i będzie latać aż miło.
Witam poszukuję komputera a dokładniej zestawu do 2000zł będę go używał do grania w mmorpg,wowa,fpsy i wszelkie nowe produkty.