Komputer do 3000 zł

Witam. Mam zamiar kupić nowy komputer , ponieważ mój dziadek , który ma już ładnych 6 lat po prostu nie wyrabia :D . Wiem , że nie kupuje się gotowców z allegro ale mam tutaj jeden sprzęcik na oku i chciałbym , żeby ktoś bardziej doświadczony się temu przyjrzał. Trochę boję się go kupować , ponieważ nie podano marki zasilacza ani dysku twardego.

Co o nim sądzicie?

http://allegro.pl/loki-core-i7-3770-8x3-9ghz-16gb-hd7850-2gb-1tb-i2993392575.html

Możesz zapytać sprzedawcę o markę zasilacza i dysku z ciekawości.

Lecz wolałbym nie kupować, tylko złożyć od podstaw samem.

Za 3000zł można już niezłą maszynkę złożyć

:)

To jest tylko moje zdanie na ten temat.

Zrobisz tak jak uważasz.

3770k jest lepszy od 3570k tylko w zastosowaniach "profesjalnych", poza tym kosztuje o ~300 zł więcej. Jeżeli to komputer do gier, to sam możesz sobie coś wystrugać :) Zawsze ma się jakąś satysfakcję. Za 3k to coś pokroju 3570k (lub bez k jeśli nie będziesz podkręcać) z HD7870 1TB storage i SSD 120GB na system. Co do tego z alledrogo, to nie opłaca się.

Czekaj na Flasha. Chłop ci złoży coś porządnego z morele.net a nie shit z alledrogo.pl

Haczykiem na allegro.pl są wielkie liczby i banery w opisie a nie szczegółowe informacje. Klikając "Kup teraz" wiążesz sobie pętle na gardle.

Karta graficzna w tym PC, to totalne gowno.

Ta karta to nie gówno, ale dla innej przedziałki cenowej ;)

Tia.:

8x 3.9. Tylko, ze to wszystkie wątki na turbo:D

karta grafiki nie podana konretnie jaka, pewnie najtansza.

dysk twardy też pewnie badziew.

Składaj sam a nie kupuj z allegro bo sie możesz rozczarować.

Będziesz brał do tego monitor? Bo jak masz to zaoszczędzisz kasę. +jakbyś dysk i nagrywarkę miał. To znowu zaoszczędzisz.

Nie będę brać monitora , bo mam ale w przyszłości też wymienie :P

Okej , poczekam jeszcze na Flesz Gordona xD

Jeśli na prawdę się nie opłaca to się powstrzymam

Dzięki za odpowiedzi :)

Masz zamiar robić OC?

po co czekasz na flasha gordona?

wpisz w google: komputer do 3000 zł i szukaj. np:

Karta graficzna : Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 670, 2GB DDR5 1423,01

Płyta główna MSI B75A-G43 257,00

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz 164,00

Procesor Intel CORE i5-3470 3,2GHz 699,00 + coolerSilentiumPC CPU Spartan LT HE912: 55 zł ( sporo ludzi narzeka na chłodzenie boxowe w tym procesorze bo za głosne itp. )

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM 215,00

Zasilacz SilentiumPC Deus 600W 225,00

Obudowa SilentiumPC Brutus 310 Pure Black 120,00 (ewentualnie 410 jak bedzie dostepna )

albo:

Intel(dla gracza, z myślą o oc):

CPU: Intel Core i5 2500K LGA1155 BOX-834zł

Układ chłodzenia: SilentiumPC Fortis HE1225 -129zł,

RAM:Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz Ballistix Sport CL9 -135zł

MOBO:Asrock P67 PRO3 (B3)-303zł,

GPU:Gigabyte ATI Radeon HD7950 -1107zł

HDD:Seagate 500GB SATA3-216zł,

PSU: XFX Core 550W -239zł,

Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST -85zł,

CASE:SilentiumPC Gladius M40-207zł,

Wcale nie musisz iść w procesor intela z nowej serii. i5 2500k to dobry wybór. podkreca sie do 4.5 spokojnie.

No i tak oto peelen sklepał ci za***isty zestaw, teraz tylko go sobie zamów. Też chciałem kupić Deusa, ale podobno strasznie hałasuje. Za to Chieftec'ki są ciche.

ja ich nie składałem. Ja to znalazłem w 10 sekund w google. Teraz tylko poszukać o poszczególnych podzespołach opinie i zamawiać. Nic trudnego.

Zawsze strony pewne robią zestawy na okreslony miesiac czy tydzien. Aktualizują je.

I bierzesz taki zestaw np do 3000 zł i działasz. A jak chcesz tylko proca, płyte i grafe do 2000 to szukasz takich w tym albo wyzszym zestawie, dodajesz ceny i patrzysz ile mozesz wcisnąć w te 2000.

W takich cenach jak sie kupuje kompa to na rynku są pewne polecane podzespoły.

Hmm widziałem te zestawy też i się zastanawiałem xD

Czy taki zestawik pociągnie najnowsze tytuły na zadowalających ustawieniach (myślę tu a maxymalnych :D) zachowując płynność danej gry? :)

Pociągnie bez problemu.

Tak jak napisałem, kupując kompa powyzej 2500 zł już mozemy brać jedną z najmocniejszych kart na rynku jak ten gtx670 czy radeon 7950 i proca mocnego jak ten i5 2500k. Więcej nie musimy wciskać w niego bo mocniejsze podzespoły to już do profesjonalnych zastosowań

Reszta to poprostu dobra płyta poleca,a dobry zasilacz z markowych, dobry dysk i ramu 8 gb 1600Mhz. reszta dowolnie wg uznania.

Nic trudnego. A zawsze fajnie jak się wie coś o tym co się za niemałą kase kupuje.

Witam. Mam zamiar kupić nowy komputer , ponieważ mój dziadek , który ma już ładnych 6 lat po prostu nie wyrabia :D . Wiem , że nie kupuje się gotowców z allegro ale mam tutaj jeden sprzęcik na oku i chciałbym , żeby ktoś bardziej doświadczony się temu przyjrzał. Trochę boję się go kupować , ponieważ nie podano marki zasilacza ani dysku twardego.

Co o nim sądzicie?

http://allegro.pl/loki-core-i7-3770-8x3-9ghz-16gb-hd7850-2gb-1tb-i2993392575.html