Komputer do gier (3000zł)

Ehhh, twoje słowa tylko pokazują jakim ignorantem jesteś. To że ty zawsze siedzisz na AMD nie znaczy że AMD jest bardziej wydajne. Na wszystkich stronach związanych z hardware, czy to purepc czy tomshardware z zagramanicy, czy blogach, a nawet na ss na forach wstawianych przez zapaleńców nie związanych z branżą, procesory i5 niszczą 4 modułowe FX. Sprawa wygląda tak że jeden wątek w intelu miażdży AMD FX, a w grach, których silniki wykorzystują wielowątkowość jak Crysis 3 AMD FX wygląda tak samo, ale co z tego skoro jedna jaskółka wiosny nie czyni. Skoro ma się budżet wystarczający na porządne GPU i porządny procek to tylko i wyłącznie i5, a twoje prywatne odczucia nie poparte żadnymi testami, statystykami są nic nie warte.

nie wiem gdzie wyczytałeś w moim poście, że AMD jest bardziej wydajne ale gratuluję pomysłu. Nie zabraniam nikomu kupować procków intela, a porównywanie procków tylko pod względem gier to nie tylko dla mnie śmiech na sali. Skoro intel lepsze ma procki wg. was do wszystkiego dlaczego pchacie tam karty AMD? Co, że niby lepsze od GF?

nie wiem gdzie wyczytałeś w moim poście, że AMD jest bardziej wydajne ale gratuluję pomysłu. Nie zabraniam nikomu kupować procków intela, a porównywanie procków tylko pod względem gier to nie tylko dla mnie śmiech na sali. Skoro intel lepsze ma procki wg. was do wszystkiego dlaczego pchacie tam karty AMD? Co, że niby lepsze od GF?

Ale co ma GPU do CPU? Ty wiesz w ogóle jakie ty durne pytania zadajesz? Chyba nie zdajesz sobie z tego nawet sprawy. Nie jestem fanbojem żadnej firmy, a to że jedna firma ma kilka produktów gdzie niektóre są bardzo udane a inne nie, nie znaczy że będę ją gnoił i dla zasady czegoś nie polecał. Ogarnij się człowieku.

Akurat w dziedzinie K. Graficznych AMD stoi na równo z Nvidią. Dzięki temu każda nowa seria kart graficznych niesie ze sobą wzrost wydajności dzięki konkurencji. Niestety w segmencie CPU AMD ssa od ostatnich phenomów .

Efekty tego są następujące:

Zasilacz SilentiumPC Deus 500W PSU 80Plus Bronze

Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz LGA1150 BOX

Płyta główna MSI H97M-G43 H97 SATA3 M.2 USB 3.0 1150 mATX

Karta graficzna MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256 Bit)

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz

Dysk SSD Transcend SSD340 128GB SATA3

Obudowa SilentiumPC Brutus M23 Pure Black

Monitor LED Dell P2214H

mam cos takiego do sprzedania za ok 3100 :) napisz do mnie priv a moze jakos sie dogadamy (komputer kupiony na poczatku wakacji i sprzedawany tylko z powodow czysto finansowych...)

Witam, Wspólnie z kolegą myślimy złożyć komputer głównie do gier, nie chcemy się wkręcić w kakao

co byscie doradzili, na co zwrocic uwagę, przy kupnie, zapewne będzie to złożony komputer w jakiejś firmie

czy lepiej i7 ? czy moze jakiś i5

radeon czy nvidia ?
doradzcie coś proszę;)

oraz, czy pod komputer za 3000 lepiej zainwestować pieniądze na monitor w przedziale 300-400 czy droższy za 600-700zł?

i też, jeśli ktoś wie, na co warto zwrocić uwagę proszę o rady;) pozdrawiam