Komputer do gier! :)

Witajcie. Mam zamiar kupić komputer do gier tych nowszych takich jak bf3, sr3,gta itp. A więc kieruję do was prośbę o złożenie komputera bez obudowy, dysku twardego (posiadam dysk Seagate SATA 500gb nowy) oraz bez odtwarzacza (napędu). Budżet w granicach 1000zł-2000zł max :) Z góry dziękuję i pozdrawiam.

http://www.morele.net/inventory/info/nX9qIs/

Proszę bardzo.

Dzięki ale bez obudowy pisałem ;p jeszcze jakies propozycje? Cos tanszego?

To jest chyba najtańsza możliwa opcja do gier w które chcesz grać biorąc pod uwagę w miarę wysokie detale i płynną rozgrywkę. Możesz ewentualnie poszukać procesora AMD FX 6300 ale to jest raczej średniak :)

Może trochę przesadziłem... ale warto :D

Płyta: Asrock Z75

Procesor: Intel i5-3350P

Pamięć: Geil 4GB 1333Mhz

Karta: MSI GTX 660Ti

Zasilacz: Deus M1 550W

Suma: 2081,00zł

Obczaję. Dzięki za zainteresowanie się tematem. Jak ktoś ma jeszcze propozycje niech pisze bo do kupna mam jeszcze czas ;)

od razu mówie że 4 Gb ramu to mało... mam 8 i czasami grajac w lepsze gry mam zużycie 6-7

Wiem, planowałem tyle kupić ;p

Owszem może i mało, ale RAM łatwo dokupić później niż wymieniać CPU/GPU.

Chciałem złożyć jak najwydajniejsza jednostkę za tą cenę więc podjąłem decyzje aby zaproponować 4GB ramu.

Racja i raczej tak zrobię ;)

@Refresh

Śmiało podawajcie inne propozycje :)

Jaką masz tą obudowe? Nie ma co smażyć nowych podzespołów w starej obudowie ( no chyba, że coś lepszego masz ). Za symboliczne 140zł masz świetną m23.

Nic lepszego niż Xardunek nie złożysz, tylko nie wiem po co taka droga płyta. Za 250zł ma świętną B75A-G43 z znakomitym układem dzwiękowym i formatem ATX.

Obudowę najwyżej później dokupię, ważne, żeby działało ;p. Co do płyty głównej to rzeczywiście sporo trzeba zabulić. Byle, żeby ta płyta główna była dopasowana pod pozostałe podzespoły. Więc B75A-G43 będzie pasować?

Wazonek...

Jak to po co taka płyta, aby mógł podgonić procesor o dodatkowe 400MHz.

Na B75 tego nie uczyni...

Autor niech wybierz czy płaci 50zł więcej i ma na procesorze 400MHz więcej.

Czy woli zaoszczędzić 50zł i mieć standardowe taktowania.

Xardunek chodzi Ci o to, że na tej płycie będzie można podkręcić procesor o 400mhz bez zagrożeń?

Właśnie TAK

Na Z75/Z77 można podnieść mnożnik tego procesora o 4 oczka (400MHz).

Okej to raczej kupię to co mi polecasz ;) Podkręcanie zwykłe w biosie overclok tak?

Może trochę przesadziłem... ale warto Płyta: Asrock Z75Procesor: Intel i5-3350PPamięć: Geil 4GB 1333MhzKarta: MSI GTX 660TiZasilacz: Deus M1 550WSuma: 2081,00zł

+1

A nowa obudowa jest bardzo ważna? Jak mam starą i włożę nowe części, a obudowę wymienię za kilka miesięcy to coś się stanie?

Nic się nie stanie...

Lecz podaj jaka to konkretnie obudowa by potem nie było problemu.

Także kupuje komputer (a właściwie podzespoły)?

P.S. W starych obudowach często jest słaba wentylacja albo jej brak, więc karta czy procek mogą się niepotrzebnie "pocić"