Witam mam takie pytanie mam ochote kupić Battlefield 4 tylko nie wiem czy po prost gra nie będzię klatkować, jeżeli tak to proszę o podpowiedz co wymienić
SPRZĘT:
-AMD Phenom II X4 840 Processor 3,20 Ghz
-Ram 4,00GB DDR 3
-64 bitowy sytem
-Windows 7
-Karta taka sobie - ATI Radeon HD 3800
-Płyta głowna Asus M5A78L LE
Z góry dziekuję
Komputer do nowszych gier
Na początku kartę graficzną.Procek powinnien dać radę na wysokich-srednich.
EDIT:Gdzie jest zasilacz !?Dopisz proszę jeżeli mamy Ci pomóc.
EDIT2:Podaj ile możesz na to pieniąszków przeznaczyć.
Kartę to Ty masz do przeglądania pulpitu a nie do grania... Zacznij od karty graficznej. Jaki masz zasilacz???
Zasilacz pod taki zestaw na bank nie jest najlepszy. Zarysuj nam koszty a my wtedy pogadamy o bajerowaniu tego sprzętu. Zasilacz to koszt ok 200 zł. Karta pod BF4 minimum 660 lub 7850 żeby było ok.
Zasilacz to taki magiczny sprzet
http://allegro.pl/nowy-zasilacz-pangu-atx-500w-s500-120mm-wwa-fvat-i3824641134.html
A wydać mogę z 600-800zł
No stary zasilacz to bym odłączył na twoim miejscu od razu jak przeczytasz tego posta:) Bomba na maksa
A tak poważnie to zasilacz do wymiany oczywiście. Tylko teraz w zależności od tego jaką kartę ma pociągnąć
Polecacie jakaś grafike i dobry zasilacz do niej ?
Według mnie gtx 660 plus jakiegoś ocz albo chieftec 500w styknie i się zmieścisz w granicach 800-850zł myśle
A w ogóle na jakim monitorze grasz? jaka masz maks rozdziałkę?
Więc jak dla mnie to jeśli masz te 800-850zł to bym uderzał w tego gtx-a i jakiś dobry 500w zasilacz. Można by się bawić w 7850 jak Xaorus wyżej wspominał tylko, że to wyjdzie trochę więcej kasy. Poczekaj jeszcze na opinie innych ale jak dla mnie ten gtx by starczył.
Ja mam ten procek co ty i kartę radeon hd 7790 i hula na wysokich battlefield 4 w 1600x900
HD 7790 ok 500zł.
dozbieraj kasy i kup R9 270X (około 700zł) + Zasilacz XFX Core 550W. To bedzie na poczatek. Pozniej wymiana procka i płyty na i5
Witam mam takie pytanie mam ochote kupić Battlefield 4 tylko nie wiem czy po prost gra nie będzię klatkować, jeżeli tak to proszę o podpowiedz co wymienić
SPRZĘT:
-AMD Phenom II X4 840 Processor 3,20 Ghz
-Ram 4,00GB DDR 3
-64 bitowy sytem
-Windows 7
-Karta taka sobie - ATI Radeon HD 3800
-Płyta głowna Asus M5A78L LE
Z góry dziekuję