Dobry Wszystkim.
Chciałbym w tym miesiącu kupić komputer najpóźniej początek przyszłego miesiąca, w kwocie 4 tys z hakiem (komputer i monitor)
Komputer ma służyć do oglądania filmów online (żona zajmuje telewizor ;p) czasem do obróbki zdjęć w Adobe Lightroom i wolnym czasie do pogrania w gry mmorpg głównie w starsze tytuły ( mam 40 lat i lubię grindowniki )
Nie zależy mi na jak największej wydajności lecz jak najcichszej pracy! mój obecny laptop przy oglądaniu filmu lub grze pracuje głośno do 53 dB co mnie niemiłosiernie denerwuje (laptop trafi do syna)
Myślę złożyć komputer z możliwością późniejszej rozbudowy ale nie planuje żadnego OC komputera w przyszłości więc nie będę kupował procesorów do OC.
Nie siedzę już w tematyce podzespołów komputerowych więc proszę Was o pomoc w złożeniu takowego zestawu który byłby nastawiony na jak najcichszą prace.
Zależało by mi na dodatkowym dysku ssd na którym znajdował by się system oraz zdjęcia wrzucone przed obróbką w Lightroomie co znacznie przyspieszy mi prace z tymi zdjęciami.
Monitor 24 cali zwykły nie gram w żadne fps, ale matryca musi oddawać dobre kolory.
Czekam na Wasze propozycje i z góry dziękuje Wszystkim za pomoc w złożeniu takowego zestawu.