Komputer gamingowy do 2200 plnów

Witam pomożecie mi wybrać dobry komputer do gier? mój budżet to max 2200 zł i ani złotówki więcej. Grywam w gry takie jak Black desert , Guild wars 2 , Tera online i tam jakieś GTA 5 czy Wiedźmin...

zależny mi na tym aby wyciągnąć w miarę ładną grafikę oraz płynne działanie bez jakiś radykalnych spadków FPS...

Czekam na wasze propozycje

Wątpię, żebyś kupił dobry komputer gamingowy za te pieniądze. Lepiej się wstrzymaj i uzbieraj jeszcze trochę, tak do pięciu tysięcy. Oczywiście możesz kupić w tych pieniądzach komputer, który będzie odpalał różne gry na minimalnych wymaganiach, ale gry idą na przód, i te nowsze gry będą mieć minimalne wymaganie większe niż te dzisiejsze. Po co Ci komputer, na którym pograsz sobie w nowości przez rok, a potem już będziesz mógł tylko odpalać gry z przed dwóch trzech lat, bo te nowe Ci nie pójdą. No ale tera to pójdzie na bank ;p
Możliwe, że istnieje komputer za ponad dwa tysiące, który będzie Ci służył w nowych grach przez pięć lat, niestety ja takiego nigdy nie znalazłam.

Witam pomożecie mi wybrać dobry komputer do gier? mój budżet to max 2200 zł i ani złotówki więcej. Grywam w gry takie jak Black desert , Guild wars 2 , Tera online  i tam jakieś GTA 5 czy Wiedźmin...

zależny mi na tym aby wyciągnąć w miarę ładną grafikę oraz płynne działanie bez jakiś radykalnych spadków FPS...

Czekam na wasze propozycje

A ja uważam że znajdziesz taki , nie mniej jednak do gier polecam PS4 ale jeśli szukasz PC za 2200 zł to polecam pojeździć po sklepach popatrzeć na wymagania porównać ceny i skonsultować sprawę z jakimś dobrym informatykiem .

tylko problem w tym ze na ps4 nie ma mmorpg zbyt wiele

Na YouTube wystarczy wpisać "PC gamingowy do 2200zł" i znajdziesz kilka przetestowanych buildów w wymienionych przez Ciebie tytułach :)

tylko problem w tym ze na ps4 nie ma mmorpg zbyt wiele

Teso jest na PS4 a za nie długo wyjdzie BDO też więc troche tego będzie natomiast na YT jak wyżej kolega pisze też warto zajrzeć

Za 2200 nie poszalejesz :D chcesz nowy czy moze byc uzywany?

Jak uzywany to kup jakiegos skladaka z i5/ ryzen jak sie uda. 16gb ramu przynajmniej i 500watt zasilacz bronze przynajmniej. Dokup do tego ssd i wydaje cala sumke na karte graficzna rx500 jakas raczej starczt :) co wystarcza do grania na 1080p.

Teso jest na PS4 a za nie długo wyjdzie BDO też więc troche tego będzie natomiast na YT jak wyżej kolega pisze też warto zajrzeć

Chyba nie ogarnąłeś co znaczą słowa " nie ma zbyt wiele".

Zastanowie siebnad tym ps4

https://www.morele.net/inventory/info/7gtyDP/ do 2,2k zł lepiej się nie da ale taki komp wystarczy ci do podanych tytułów w FHD bez większych spadków FPS-ów.

Problemem niskobudżetowych komputerów gamingowych(o ile tak mozna je nazwac) że nawet jak go złożysz to gry na takim komputerze mogą chodzić źle. Ten Black Desert ponoć nie ma co się chwalić optymalizacją i nawet na GTX 1070(ta karta graficzna kosztuje więcej niż twój cały budżet obecnie) potrafi czynić cuda. Owszem możesz złożyć kompa na jakimś Pentiumie z GTX 1030(wtedy watunek że grasz na rozdziałce mniejszej niż FHD) czy GTX 1050 ale wtedy w grach NOWYCH trzeba isc na dosc spore kompromisy i to już TERAZ. A co będzie tak za max 2 lata? Jeżeli masz monitor to już za powiedzmy 3300zł można złożyć naprawdę fajną maszynę z wyprzedzeniem tak do 2 lat :). Ogolnie chodzi o to ze to TY masz byc zadowolony z tego co otrzymasz, a nie ze wydasz kase na cos co cie zawiedzie.

Wiecie moze jak z populacja na serwerach neverwinter na ps4 chodzi mi o polska populacje?

Wiecie moze jak z populacja na serwerach neverwinter na ps4 chodzi mi o polska populacje?

Dużo osób grywa w to na ps4 ja generalnie nie gram w to ale widziałem u kolegi bo też ma ps4 to dużo osób było a nie wiem czy wiesz ale na ps4 coraz to większa populacja rośnie np For Honor na początku było mało osób a teraz co chwilę z kimś można pograć :D

Wątpię, żebyś kupił dobry komputer gamingowy za te pieniądze. Lepiej się wstrzymaj i uzbieraj jeszcze trochę, tak do pięciu tysięcy. Oczywiście możesz kupić w tych pieniądzach komputer, który będzie odpalał różne gry na minimalnych wymaganiach, ale gry idą na przód

Bez przesady. Na takim sprzęcie kolega wyciągnie w tych grach przyzwoitą grafikę bez radykalnych spadków FPS. Problemem może być tylko Black Desert, które potrafi wywalić się na dużo lepszych komputerach.

Bez przesady. Na takim sprzęcie kolega wyciągnie w tych grach przyzwoitą grafikę bez radykalnych spadków FPS. Problemem może być tylko Black Desert, które potrafi wywalić się na dużo lepszych komputerach.

Przy tym procesorze wiedzmin czy gta powinny chodzic na srednich jakos z 40fps minimum(mowa o tym Pentiumie). Gorzej z samymi MMO bo to gry które obciążają jednak procesor z wzgledu na otwarte światy. Ale źle nie powinno być :)

Pytanie brzmi ile Polaków gra w gry MMO na konsolach. W Polsce blaszaki jednak dominują. A ludzie którzy mają konsole raczej wolą chyba inne gry niż MMO. Tam mi się wydaję :)

No nie wiem. Mi black desert na G4560, czyli słabszym procu od G4600 i RX470, która jest trochę lepsza od 1050TI chodzi na ultra w 60 klatkach. Jedyna opcja jaką mam wyłączoną to High-end PC (czy jakoś tak, z tą opcją mam 40)

Dodatkowo o ile pamietam to aby pograc online na konsoli trzeba dodatkowo wykupić abonament.

Co do pcta złożysz coś, co uruchomi ci gierki na średnich o ile masz monitor jeśli nie to chyba najlepszym wyborem i tak bedzie konsola.

Dodatkowo o ile pamietam to aby pograc online na konsoli trzeba dodatkowo wykupić abonament.

Co do pcta złożysz coś, co uruchomi ci gierki na średnich o ile masz monitor jeśli nie to chyba najlepszym wyborem i tak bedzie konsola.

Jak jest promocja to abonament na ps4 to pikuś ja kupiłem dwa miesiące temu za 128 zł abonament na ps4 15 miesięcy w cenie 12 taka promocja była w PS Store a miałem już do konsoli dołączony na 3 miesiące czyli mam grania aż do końca Lutego 2019 :P po za tym są gry które nie wymagają abonamentu a jedynie połączenia i wygląda to tak że aktualizujesz samą grę a systemu konsoli już nie :P

Kupuje ps 4 chyba jednak... Musze sie przespac z ta decyzja

Ceny PS plus ostatnio poszły w górę - zapoznaj się z tym. Zobacz czy Ci to odpowiada. https://www.spidersweb.pl/2017/07/playstation-plus-cena-podwyzka.html