Komputer - o co z tym chodzi?

Witam !

od jakiegoś czasu mam dziwny problem z komputerem...objawia się to tym, że podczas uruchamiania komputera nagle monitor jest czarny ( czyli nic się nie pokazuję ) myszka nie działa - laser się nie świeci klawa to samo. Byłem swego czasu w komputerowym z tym ale akurat wtedy nic się nie działo tzn że wszystko było ok i powiedział mi że może być jakieś spięcie,zwarcie nie pamiętam. Czy ktoś z Was miał coś takiego podobnego ? Można to jakoś naprawić albo coś z tym zrobić ?

Klawe z myszką mam na usb i aby komputer się odpalił muszę po prostu zmienić podłączenia do innych portów USB. Jeżeli ktoś wie o co z tym może chodzić to proszę o pomoc.

Odpowiedz mi na pytanie po co ci myszka w Biosie? O_o??

Możesz się jaśniej wyrazić ? Co masz na myśli ?

Powiedziałeś że kiedy włączasz kompa to wyłaczą ci sie ekran myszka i klawiatura. Chodzi ci o to że się wyłącza to wszystko w tzw ,,Biosie'' czy tam starcie czy kiedy? Powiedz dokladniej kiedy.

Po prostu włączam kompa nic nie działa. I wtedy muszę poprzestawiać kable od myszki i klawy do innych portów usb . W żadnym biosie, włączam pc i nic wtedy jak zamienię te miejsca to resetuje pc i wszystko odpala się normalnie wtedy

1. bez podłączonych myszy i klawiatury sie komp włącza?

2. z podłączona myszką ale z odłączoną klawiaturą się włącza?

3. z podłączona klawiaturą ale niepodłączoną myszka sią włącza?

Sprawdz takie konfiguracje. Możliwe, że porty masz uwalone usb.

mozesz sobie zalatwic przejsciowki i zamiast usb bedzierz posiadal standardowe wejscie pod klawe i myszke popatrz po allegro.

Witam !

od jakiegoś czasu mam dziwny problem z komputerem...objawia się to tym, że podczas uruchamiania komputera nagle monitor jest czarny ( czyli nic się nie pokazuję ) myszka nie działa - laser się nie świeci klawa to samo. Byłem swego czasu w komputerowym z tym ale akurat wtedy nic się nie działo tzn że wszystko było ok i powiedział mi że może być jakieś spięcie,zwarcie nie pamiętam. Czy ktoś z Was miał coś takiego podobnego ? Można to jakoś naprawić albo coś z tym zrobić ?

Klawe z myszką mam na usb i aby komputer się odpalił muszę po prostu zmienić podłączenia do innych portów USB. Jeżeli ktoś wie o co z tym może chodzić to proszę o pomoc.