Komputer pod Wiedźmina 3

Siema witam wszystkich przeglądających ;)

Sam komp jest mi glównie potrzebny do grania i renderingu filmów. Jestem ciekaw waszej opinii na temat tego czy dobrze dobrałem ze sobą podzespoły. Od razu powiem że nie zamierzam tworzyć SLI z kart graficznych wiec chyba te 660W starczy. Nie jestem pewien obudowy i monitora. Wiem że chce 'full tower' z dobrym chłodzeniem i monitor w HD około 23 cali i niskim czasem reakcji 'ms' nie wiem czy te 144Hz dużo zmienia. Pozdrawiam i czekam na opinie

LINK http://uk.pcpartpicker.com/p/Y2jKGX

PS Chce aby Wiesiek 3 poszedl na Ultra w hd

CPU: Intel Core i5-4670K 3.4GHz Quad-Core Processor
CPU Cooler: Noctua NH-U12S 55.0 CFM CPU Cooler
Motherboard: MSI Z97-GAMING 5 ATX LGA1150 Motherboard
Memory: Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory
Storage: Samsung 840 EVO 120GB 2.5" Solid State Drive &Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: Gigabyte GeForce GTX 970 4GB WINDFORCE 3X Video Card
Case: Cooler Master Storm Stryker (White) ATX Full Tower Case
Power Supply: SeaSonic 660W 80+ Platinum Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Monitor
Asus VE247H 23.6" Monitor
Total: £1169.78

Jak do renderingu to nie lepiej ci wziąć jakiegoś i7 ? Wiadomo, cena by wzrosła, w dodatku trzeba by było wybrać inną płytę główną.
Co do pamięci ram na twoim miejscu wybrał bym 8gb zamiast 16gb. Tutaj masz dobre kostki. Przynajmniej na początek, wątpię że wykorzystasz całe 8gb, a co dopiero 16gb, chyba że używasz jakiś specjalistycznych programów wymagających dużej ilości ram. Wtedy 16gb jest uzasadnione.

Co do "Wieśka Czy", powinien śmigać na Ultra w FullHD. :P

Mógłbyś napisać ile wydałeś na ten komputer? Być może w tym roku będę składał, a Wiedźmin 3 jest dla mnie obowiązkowym tytułem :D

@

Sorry :( Nie doczytałem "Total: £1169.78 "

Doszedłem do wniosku że lepiej jest wziąść 8 GB ale np z min 2133 taktowaniem zamiast 16GB, wydaje mi się że tak będzie lepiej, narazie kompa nie kubuje brak kasy ;p Prawda i7 był by lepszy ale droższy, wole bardziej zainwestować w mocna karte graficzną. Aha a jaką karte dźwiękowa polecacie i jakie głośniki,(chyba pod 5.1, 7.1 mnie juz nie interesuje) ważne by nagrywanie mikrofonem było bardzo wysokiej jakości(mikro na wyjście inne niź usb )

pisze się "wziąć".

Temat do zamknkięcia

"Naturall" odpowiedział na wszystkie moje pytania ;D

Siema witam wszystkich przeglądających ;)

Sam komp jest mi glównie potrzebny do grania i renderingu filmów. Jestem ciekaw waszej opinii na temat tego czy dobrze dobrałem ze sobą podzespoły. Od razu powiem że nie zamierzam tworzyć SLI z kart graficznych wiec chyba te 660W starczy. Nie jestem pewien obudowy i monitora. Wiem że chce 'full tower' z dobrym chłodzeniem i monitor w HD około 23 cali i niskim czasem reakcji 'ms' nie wiem czy te 144Hz dużo zmienia. Pozdrawiam i czekam na opinie

LINK http://uk.pcpartpicker.com/p/Y2jKGX

PS Chce aby Wiesiek 3 poszedl na Ultra w hd

CPU: Intel Core i5-4670K 3.4GHz Quad-Core Processor
CPU Cooler: Noctua NH-U12S 55.0 CFM CPU Cooler
Motherboard: MSI Z97-GAMING 5 ATX LGA1150 Motherboard
Memory: Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory
Storage: Samsung 840 EVO 120GB 2.5" Solid State Drive &Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: Gigabyte GeForce GTX 970 4GB WINDFORCE 3X Video Card
Case: Cooler Master Storm Stryker (White) ATX Full Tower Case
Power Supply: SeaSonic 660W 80+ Platinum Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Monitor
Asus VE247H 23.6" Monitor
Total: £1169.78