Komputer poleasingowy

https://amso.pl/product-pol-19383-DELL-3010-Tower-i3-3220-4GB-250-RW-HDMI-.html

Chciałem kupic tego pc i wrzucić tam moja karte graficzna gt 440 tyle że zasilacz ktory jest w srodku ma tylko 275 W a w swoim starym pc mam 400W myślicie ze bd możliwość wsadzić tam moj zasilacz bez wiekszych problemów ??
bo ten zasilacz jest chyba za słaby niestety nie wiem nie znam sie jeżeli był by ktos na tyle miły i mi to policzył

Specyfikacja temperatur i zasilania dla GT 440 Maksymalna temperatura GPU (w C) 98 Maksymalna moc karty graficznej (W) 65 Minimalna wymagana moc zasilacza (W) 300

Zasilacz ATX pasuje do wszystkich obudów ATXowych, więc wsadzisz go tam bez problemu.

275W jest za słaby na komputer dedykowaną z kartą graficzną z tego tysiąclecia. Ten poleasingowiec nie ma dedyka więc ma byle jaki zasilacz. Pewno był używany do pasjansa, Worda i Excela.

Kalkulator

http://www.enermax.outervision.com/

omg zeby uzupełnic tamten kalkulator musze miec wiecej info.... nawet wlicza sie wentylatory ilost portow usb...

A coś ty myślał że to za darmo pracuje????

Dokładniejsze info masz w opisie tego kompa, a ilość wiatraków widać na zdjęciu(jeden wysysający z tyłu obudowy) :) To bez większego znaczenia, bo i tak się bierze z zapasem, a wiatraki, czy tam dwa więcej porty USB, nie robią różnicy, bo one nie ciągną tyle prądu co grafa czy proc.

Procesor: Intel i3-3220 Taktowanie procesora: 3300 Mhz Liczba rdzeni procesora: 2 Pamięć RAM: 4GB DDR3 Dysk: 250 GB Obudowa: Tower Złącza graficzne: VGA , HDMI Zasilacz: 275W Porty USB 2.0: 8 Napęd: Nagrywarka DVD-RW Porty Na Płycie: PCI- Express x16 , 4x SATA USB 3.0: TAK System operacyjny: Brak Systemu

~300W, czyli zasilacz 400W wystarczy.

a czy jest taka mozliwosc ze moj zasilacz jest za stary ?? chodzi mi o rodzaj końcówek...? to jest ibox DT-8400BTX.Chce poprostu uniknąć sytuacji ze zapolace too 9000 zl za pc z ktorym nic nie zrobie :(

Nowy zasilacz kosztuje 150-200zł. Ten który Ty posiadasz, to nie jest zasilacz, tylko produkt zasilaczopodobny. Proponowałbym go zmienić, bo może Ci w każdej chwili spalić tego nowego kompa i będziesz musiał nie tylko kupić nowy zasilacz, ale i połowę kompa. Jeśli jest stary, to prawdopodobieństwo fajerwerków jest jeszcze większe.

Nie mogę znaleźć specyfikacji tego Twojego iboxa, a na zdjęciach nic nie widać.

Jeśli masz(a pewno masz) w zasilaczu 4-pinową wtyczkę, którą wpinasz koło gniazda procesora, to będzie działał w nowym kompie.

yhy czyli lepiej kupic nowy zasilacz.... hmm myślałem tez nad używanym pc nw np z olx czy coś tyle ze tam cieżko cos znalesc bo albo za daleko i gosc nie wysle za pobraniem albo jakies wygurowane ceny jak za nowego....

https://amso.pl/product-pol-19383-DELL-3010-Tower-i3-3220-4GB-250-RW-HDMI-.html

Chciałem kupic tego pc i wrzucić tam moja karte graficzna gt 440 tyle że zasilacz ktory jest w srodku ma tylko 275 W a w swoim starym pc mam 400W myślicie ze bd możliwość wsadzić tam moj zasilacz bez wiekszych problemów ??
bo ten zasilacz jest chyba za słaby niestety nie wiem nie znam sie jeżeli był by ktos na tyle miły i mi to policzył

Specyfikacja temperatur i zasilania dla GT 440 Maksymalna temperatura GPU (w C) 98 Maksymalna moc karty graficznej (W) 65 Minimalna wymagana moc zasilacza (W) 300