Komputer- pytania!

Podejdzie ,

a grafika ?

Czy jak te części podkręce to pójdzie mi np. WarZ/ GTA IV/ BF3 ? Coś z tych nowszych gierek, już trochę nudno grać w te same stare gry :(

Bf3 na tym gts 250 powinno ruszyć, ale na mniejszej rozdzielczości. Gta 4 jest słabo zoptymalizowane więc tu trudno będzie.

Podaj jaki masz system bo z tego co wiem do bf3 trzeba viste / 7 / 8.

Jak dokupisz tego quad'a o którym jest mowa to nie masz po co go podkręcać bo i tak GPU będzie w tyle. BF3 powinno Ci odpalić, GTAIV to loteria, WarZ nie jestem przekonany czy z tą grafiką będzie współgrać. Zawsze możesz spróbować wpierw DeadZ. Graficznie to jest to samo, silnik ten sam więc jak będzie hulać to możesz zakupić WarZ.

Ale na twoim miejscu bym nie inwestował ani w DayZ ani w WarZ tylko czekał albo na DayZ Standalone albo na RUST.

Tak, ale te quady się grzeją i lepiej dokupić chłodzenie za te 60-70zł i mieć spokój, zresztą np do gier, które nie leżą wyłącznie na GPU (np bf3 multiplayer ) podkręcenie CPU zniweluje spadki fps na większych terenach. Z drugiej strony ten gts 250 tragiczny nie jest i w większośc gierek pograsz tylko jak pisałem trzeba troche ciąć detale i przy mniejszej rozdzielczości.

Mam Windows 7, zawsze mogę zainstalować W8 co o tym myślicie ? Instalować czy nie, bo słyszałem że są problemy z włączaniem niektórych gier ?

A tak jeszcze spytam, kolega napisał do mnie czy bym kupił Star Craft'a 2, napisałem że jak pójdzie to spoko, i tu rodzi się pytanie czy pójdzie mi ta gierka jak dokupię te części: http://allegro.pl/co...3450937895.html http://allegro.pl/fo...3436354300.html (to są te części co Nykusek podał, tak tylko piszę)

Jak tak to na jakiej grafice ? Kumpel mówi że dobrze zoptymalizowana jest gra, lecz chcę się upewnić ?

MIałem 250 GTSa, ale byla to grafika 1GB. Mialem tez GF9600 GT 512MB na procku E8500 a to byl jeden z najmocniejszych 2-rdzeniowcow swojego czasu. GTA IV chodzilo na dobrych ustawieniach. Procek ktory ci podaja jest dosc dobrym 4 rdzeniowcem, nawet teraz. Sam mialem Q9550 i bylem bardzo zadowolony. Nie wiem czy ten procek ktorego ci podaja sie dobrze kreci, ale jak sie na tym nie znasz to nawet sie w to nie baw. Q9550 byl slabo do podkrecania. Kolejna sprawa jest grafika... nie wiem czy nie bedzie spowalniac procka.

Komputronik jeżeli będziesz już brał to zmień ten zasilacz, płacić 180zł za fortrona 450W to głupota.Zwykły bez certyfikatu kosztuje 80-90zł a za reszte kup chłodzenie.

Co do starcrafta to nie wiem, ale i tak jeżeli miałbyś brać coś wydajniejszego to przesiadka na lga 1155 bo w 775 już nic lepszego się nie da.

Okej, to więc jaki zasilacz polecasz ? Tylko żeby się nie popsuł za szybko i miał dużo Wolt'ów aby posłużył na 2~3 lata.

Zwykły fortron / chieftec 450W wyrwiesz za 90zł.

A tak żeby grać bez ścinek na medium w War Z to co muszę wymienić ?

To są wymagania: http://infestationmmo.pl/wymagania-sprzetowe/

Czy poprostu wymienić to co wyżej wymieniliście i będzie wszystko dobrze działać ?

Jakbyś zmienił ten procesor na QUAD'a, o którym była mowa i na zasilacz, o którym też była mowa to WarZ POWINNO pójść. Ale ta gra nie należy do najbardziej zoptymalizowanych. Dla przykładu ja grałem w DeadZ (ten sam silnik graficzny) i na max. detalach miałem po ~80 fpsów na komputerze, który mam w sygnaturce. Natomiast kolega, który ma GeForce GTX260 (nie jest to dużo słabsza karta od GTX460) nie mógł grać na medium. A GTX260 przebija twoją kartę o jakieś 10k pkt w 3DMarku a to dużo. Także nic tylko wymienić i spróbować. Przed kupnem możesz ściągnąć DeadZ które jest za darmo i zobaczyć jak chodzi, jak będzie w miarę okej to kup sobie WarZ.

PS. Nie przywiązywałbym dużej wagi do tego co mówi producent o wymaganiach sprzętowych bo to po prostu nieprawda.

Ale żeby ściągnąć DeadZ to trzeba mieć Arma II bo to tylko dodatek.

Więc na to samo wyjdzie, jak bym kupił WarZ.

A jeśli bym wymienił ten procesor i zasilacz to na ilu FPS'ach bym grał i jakiej grafice ?

Pytanie 2: Czy mogę na sam początek kupić procesor, a dopiero później dokupić zasilacz ?

Pytanie 3: Jeżeli kupię ten zasilacz i procesor, to jaką kartę graficzną polecacie np. do BF3, WarZ ?

To już lepiej pierwsze zasilacz potem procesor, kupując odwrotnie ryzykujesz spalenie sprzętu.

Z używanych można wyrwać gtx 460 wersję z 1GB pamięci ( odpowiednik radeona 7770 tylko tańszy ). Z droższych to 7790,7850 albo 650ti boost.

A jeśli bym wymienił ten procesor i zasilacz to na ilu FPS'ach bym grał i jakiej grafice ?

Ale żeby ściągnąć DeadZ to trzeba mieć Arma II bo to tylko dodatek.Więc na to samo wyjdzie, jak bym kupił WarZ.A jeśli bym wymienił ten procesor i zasilacz to na ilu FPS'ach bym grał i jakiej grafice ?Pytanie 2: Czy mogę na sam początek kupić procesor, a dopiero później dokupić zasilacz ?Pytanie 3: Jeżeli kupię ten zasilacz i procesor, to jaką kartę graficzną polecacie np. do BF3, WarZ ?

DeadZ to zupełnie coś innego niż DayZ. Do DeadZ nic nie potrzebujesz.

Nikt nie wie na jakich fpsach i na jakiej grafice będziesz grać. Obstawiam grafę medium i ok. 40 fpsów.

Ad. 2 Nie, nie możesz.

Ad. 3 Odpowiedź na to pytanie masz w moim poprzednim poście. Naucz się czytać.

No dobra, czy jeżeli już wymienię te części to będzie się dało grać w BF'a 3 bez żadnych cięć się gry ?

/Edit.: GTX460 (tą co ma Nykusek) wejdzie na tą płytę główną ? Ma dobre złącze ? I czy mogę ją kupić najpierw, a potem zasilacz-> procesor ?

Wejdzie Ci ta karta, bo ma takie same złącze co GTS 250, ale czy możesz kupić najpierw grafikę a potem zasilacz i procesor to nie wiem. Myślę że tak, bo to chyba nie ma nic z tym związanego no ale ich się lepiej zapytaj

Nie ma mowy, żebyś kupił tą kartę pierwszą. Wyszukałem Twój zasilacz w tym temacie. Jego nazwa to X Power tylko szkoda ze ze słowem power to on nie ma nic wspólnego. Najpierw zasilacz a później reszta. Chyba, że chcesz spalić komputer podczas obciążenia ;)http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-80-plus-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/ Kup najpierw coś takiego a później myśl o karcie ;)

A w tej cenie nie ma coś z 500W ? Jakbym chciał coś jeszcze wymienić później to szkoda kasy :>