Komputer się dławi?

Witom ^^

Od jakiegoś czasu bawię się w modding pewnego komputra z skromnej kolekcji "stary pc pod nowe produkcje" (taa, wymysliłem to :D)

Zmieniłem grafikę, ram, procek i inne bajery typu dysk, obudowę.
Teraz jest pytanko... Czuję ten wzrost fpsów po zmianie gpu i cpu, lecz np. w Diablo 3 przy grifcie na ultra low mam po 13 fpsów przy większej akcji. Dziwne...

Może podam specyfikację.

GPU: MSI r9 270x 2gb GAMING
CPU: I5-760 2,8 gHz
RAM: 2x2gb ddr3
MOBO: gigabyte h55-s2
HDD: 2x Jakieś Kingstona 500gb.
Podejrzane, gdyż w Landmarku mam po 60 fpsów a nie oszukując się - ma on gorszą optymalizację od d3...
Piszę od D3 ponieważ najbardziej boli mnie ten problem w tym przypadku. Oczywiście w innych produkcjach również pojawia się ten problem. Czy możliwe jest aby problem leżał po stronie Ramu, mobo bądź hdd ?

Diablo jest strasznie słabo zoptymalizowane. Sam zobacz, że ludzie mając mocarne maszyny mają również spadki drastyczne w przypadku diablo. Wystarczy wpisać w google diablo low fps lub coś podobnego i aż się przerazisz :D

Witom ^^

Od jakiegoś czasu bawię się w modding pewnego komputra z skromnej kolekcji "stary pc pod nowe produkcje" (taa, wymysliłem to :D)

Zmieniłem grafikę, ram, procek i inne bajery typu dysk, obudowę.
Teraz jest pytanko... Czuję ten wzrost fpsów po zmianie gpu i cpu, lecz np. w Diablo 3 przy grifcie na ultra low mam po 13 fpsów przy większej akcji. Dziwne...

Może podam specyfikację.

GPU: MSI r9 270x 2gb GAMING
CPU: I5-760 2,8 gHz
RAM: 2x2gb ddr3
MOBO: gigabyte h55-s2
HDD: 2x Jakieś Kingstona 500gb.
Podejrzane, gdyż w Landmarku mam po 60 fpsów a nie oszukując się - ma on gorszą optymalizację od d3...
Piszę od D3 ponieważ najbardziej boli mnie ten problem w tym przypadku. Oczywiście w innych produkcjach również pojawia się ten problem. Czy możliwe jest aby problem leżał po stronie Ramu, mobo bądź hdd ?