Od wczoraj komputer mi się sam resetuje co jakiś czas dzisiaj już 2 razy (zawsze chodzi prawie cały dzień). Może to być wina tego, że się nagrzewa? Wrzucam screena z temperaturami.
Komputer sie sam resetuje
to są temperatury w spoczynku?
Nie, to są temperatury przy obciążeniu (grałem w darksiders) screen po zaraz po resecie
Zobacz czy masz caly zasilacz od kompa. Możliwe ze to .
Nie, to są temperatury przy obciążeniu (grałem w darksiders) screen po zaraz po resecie
Zaraz po resecie? To temperatura zdążyła zejść 3 razy, sprawdź temperaturę podczas obciążenia, gdy jesteś w trakcie grania. Resetuje Ci się tylko gdy grasz czy nawet gdy przeglądasz coś w sieci?
Aha i podaj jaki masz zasilacz.
karta graficzna ma dość wysoką temperaturę, może dogrzewa się do 90*C i resetuje komputer. Spróbuj przeczyścić porządnie PC w środku.
Wina temp na 100%. GPu sie przegrzewa i leci restart żeby nie przepalić podzespołu.
Dokładne czyszczenie radiatorów gpu, cpu i w obudowie. Jeśli nie pomoże, to wymiana obudowy na lepiej wentylowaną, z dużą ilością wiatraczków.
Pasta do wymiany też
to niech kolega nam powie kiedy mu sie restartuje i czy tylko pod obciazeniem?
Dobra okazało się że nie działa wiatraczek obudowy. Będzie pasował byle jaki czy trzeba patrzeć na parametry?
Teraz mam cos podobnego do tego
Dowolny o standardowych wymiarach bedzie git. Oczywiście, jesli zainwestujesz w lepszy, na łożyskach olejowych, to kultura pracy będzie wyższa, ale dowolny zrobi robote, tylko jeden ciszej a drugi glosniej.
ale co ma wiatraczek obudowy do tego wszystkiego???? nie kumam wgle. temperatury powinny sie trzymac na super stabilnych poziomach bez zadnych dodatkowych wentylatorów. ehh i nadal nie wiemy tak naprawde co jak gdzie i kiedy.....
kolega by opisal moze dokladnie swoj problem. temp procka 90+ nie powinien sie restartowac. grafika chyba dopiero powyzej 100 wywala artefakty. wiec sory moze masz problem z temp. ale to nie jest przyczyna.
koledzy mnie zaraz zjebia ze sie nie znam^^ jezeli chcecie wszystko zwalac na wiatraczek w obudowie to powodzenia w przyszlosci z naprawianiem kompow.
Od wczoraj komputer mi się sam resetuje co jakiś czas dzisiaj już 2 razy (zawsze chodzi prawie cały dzień). Może to być wina tego, że się nagrzewa? Wrzucam screena z temperaturami.