Cześć,
parę miesięcy temu wyprowadziłem się za granicę ( a dokładniej do Irlandii ) no i zostawiłem bratu swój ukochany sprzęt w Polszy.
Praca jest, hajs jest więc muszę sobie stworzyć nową skrzynkę co, o dziwo, w Irlandii nie jest takie łatwe gdyż ponieważ:
- nie ma tu sklepów zajmujących się sprzedażą części komputerowych ( a jak już są to ceny mają kosmiczne )
- w sklepach typu PCCurrys, HarveyNorman itd. są owszem desktopy ale sami wiecie jakie, coś jak desktop z allegro bądź media martku
- mnóstwo sprzedawców z Amazona / ebaya nie wysyła do Irlandii.
A WIĘC
proszę was dobzi ludzie o pomoc. Wiem, że mógłbym ściągnąć części z Polski ale jest to primo kosztowne ( wysyłka droga jak pierun ), a secundo przesysłki owe dochodzą w róznym stanie. Wiem, że Amazon dobrze pakuje swoje graty i wolałbym z niego brać części, problem w tym, że ciężko coś znaleźć a ja się na tym niespecjalnie znam.
Mój budżet to około 600 - 1000 euro. Amazon irlandzki jest na amazonie brytyjskim ( jakkolwiek to brzmi) a więc na amazon.co.uk i ceny tam są podane w funtach. Mój budżet w przeliczeniu na funty to ok. 600 - 800 funtów. Wiem, że szału nie ma ale z drugiej strony nie potrzebuję szałowego sprzętu. Co potrzebuję?
Mianowicie komputer z monitorem. Chcę mieć możliwość grania w gierki typu Europa Universalis, League of Legends, H1Z1 i ewentualnie najnowsze tytuły ( starczy, jak będą chodzić na najmniejszych detalach, nie jestem fanboyem grafiki ).
Byłbym wdzięczny za pomoc i taką wdzięczność spróbuję okazać, jeśli zakupiony sprzęt ( doradzony przez was ) się sprawdzi w tym czym chcę. Wdzięcznosć okażę za pomocą kupna dowolnej gry na steamie do wartości 50 EUR.
Z góry, robaczki, dziękuję za pomoc i ślę pozdrowienia z wietrznej Irlandii.
Czołem!