Komputer w EURO ( amazon ? )

Cześć,

parę miesięcy temu wyprowadziłem się za granicę ( a dokładniej do Irlandii ) no i zostawiłem bratu swój ukochany sprzęt w Polszy.

Praca jest, hajs jest więc muszę sobie stworzyć nową skrzynkę co, o dziwo, w Irlandii nie jest takie łatwe gdyż ponieważ:

- nie ma tu sklepów zajmujących się sprzedażą części komputerowych ( a jak już są to ceny mają kosmiczne )

- w sklepach typu PCCurrys, HarveyNorman itd. są owszem desktopy ale sami wiecie jakie, coś jak desktop z allegro bądź media martku :)

- mnóstwo sprzedawców z Amazona / ebaya nie wysyła do Irlandii.

A WIĘC

proszę was dobzi ludzie o pomoc. Wiem, że mógłbym ściągnąć części z Polski ale jest to primo kosztowne ( wysyłka droga jak pierun ), a secundo przesysłki owe dochodzą w róznym stanie. Wiem, że Amazon dobrze pakuje swoje graty i wolałbym z niego brać części, problem w tym, że ciężko coś znaleźć a ja się na tym niespecjalnie znam.

Mój budżet to około 600 - 1000 euro. Amazon irlandzki jest na amazonie brytyjskim ( jakkolwiek to brzmi) a więc na amazon.co.uk i ceny tam są podane w funtach. Mój budżet w przeliczeniu na funty to ok. 600 - 800 funtów. Wiem, że szału nie ma ale z drugiej strony nie potrzebuję szałowego sprzętu. Co potrzebuję?

Mianowicie komputer z monitorem. Chcę mieć możliwość grania w gierki typu Europa Universalis, League of Legends, H1Z1 i ewentualnie najnowsze tytuły ( starczy, jak będą chodzić na najmniejszych detalach, nie jestem fanboyem grafiki ).

Byłbym wdzięczny za pomoc i taką wdzięczność spróbuję okazać, jeśli zakupiony sprzęt ( doradzony przez was ) się sprawdzi w tym czym chcę. Wdzięcznosć okażę za pomocą kupna dowolnej gry na steamie do wartości 50 EUR.

Z góry, robaczki, dziękuję za pomoc i ślę pozdrowienia z wietrznej Irlandii.

Czołem! :)

Witam serdecznie :-)

Polecam się przyjrzeć komputerom alienware. Są to mocne sprzęty dedykowane specjalnie dla graczy.

Kolega będąc w Anglii taki sprzęt zamówił. Niestety nie pamiętam dokładnie ceny ale na pewno coś znajdziesz dla siebie jeśli chodzi o specyfikacje.

Kurier przyjechał z ładnie zapakowana paczka i nie można było złego słowa powiedzieć o całej transakcji.

Na plus po za parametrami jakie oferują w swoich pc jest wygląd obudowy. Jest jak z kosmosu :)

Daj znać jak będziesz czegoś szukał na stronie producenta bądź Amazonie :)

Myślę że budżet pozwala tam na zbudowanie potwora :)

Morale wysyła za granice. Sam zamawiałem do UK z 2-3 miesiące temu wiec myślę ze do Irlandii jest tak samo. Przesyłka w moim wypadku to 150zl, a sprzęt dotarł cały i kompletny w ciągu 3-4 dni, wiec mogę szczerze polecić. Tym bardziej, ze przeliczając kursy walut w Polsce jest taniej co za tym idzie można sobie pozwolić na lepszy sprzęt. Monza zapłacić Paypalem, ale lepiej jak ktoś z Polski zrobi przelew oczywiście:D

Skoro już mowa o zagranicznych wysyłkach to się wtrącę z pytaniem. W USA jest znacznie taniej jeżeli chodzi o sprzęt komputerowy, znacznie znacznie taniej, o ponad 30%, ale ile kosztowałaby przesyłka do Polski i ile by trwała?

A ściągając sprzęt z USA nie musisz czasem płacić cła?

No nie wiem, dlatego pytam jak to wyglada.

A ściągając sprzęt z USA nie musisz czasem płacić cła?

Zależy co kupujesz i do jakiejś kwoty (chyba 150euro) nie płacisz cła.

http://www.adverts.ie/desktops/desktop-pc-intel-core-i7-4-ghz/9391447?notification=e6ffe76c0b50b635bfea4e20c4a1ddca-1449316459#comment_60568975

co myślicie? Używany ale na pokładzie i7 4790K...

http://www.adverts.ie/desktops/desktop-pc-intel-core-i7-4-ghz/9391447?notification=e6ffe76c0b50b635bfea4e20c4a1ddca-1449316459#comment_60568975co myślicie? Używany ale na pokładzie i7 4790K...

ale grafika to ATI RADEON 5770.... czyli nic ciekawego ani mocnego.

więc będzie trzeba dokupić grafike jeśli chcesz na tym grać w wiedzmina 3 albo inne nowe gry.

Cześć,

parę miesięcy temu wyprowadziłem się za granicę ( a dokładniej do Irlandii ) no i zostawiłem bratu swój ukochany sprzęt w Polszy.

Praca jest, hajs jest więc muszę sobie stworzyć nową skrzynkę co, o dziwo, w Irlandii nie jest takie łatwe gdyż ponieważ:

- nie ma tu sklepów zajmujących się sprzedażą części komputerowych ( a jak już są to ceny mają kosmiczne )

- w sklepach typu PCCurrys, HarveyNorman itd. są owszem desktopy ale sami wiecie jakie, coś jak desktop z allegro bądź media martku :)

- mnóstwo sprzedawców z Amazona / ebaya nie wysyła do Irlandii.

A WIĘC

proszę was dobzi ludzie o pomoc. Wiem, że mógłbym ściągnąć części z Polski ale jest to primo kosztowne ( wysyłka droga jak pierun ), a secundo przesysłki owe dochodzą w róznym stanie. Wiem, że Amazon dobrze pakuje swoje graty i wolałbym z niego brać części, problem w tym, że ciężko coś znaleźć a ja się na tym niespecjalnie znam.

Mój budżet to około 600 - 1000 euro. Amazon irlandzki jest na amazonie brytyjskim ( jakkolwiek to brzmi) a więc na amazon.co.uk i ceny tam są podane w funtach. Mój budżet w przeliczeniu na funty to ok. 600 - 800 funtów. Wiem, że szału nie ma ale z drugiej strony nie potrzebuję szałowego sprzętu. Co potrzebuję?

Mianowicie komputer z monitorem. Chcę mieć możliwość grania w gierki typu Europa Universalis, League of Legends, H1Z1 i ewentualnie najnowsze tytuły ( starczy, jak będą chodzić na najmniejszych detalach, nie jestem fanboyem grafiki ).

Byłbym wdzięczny za pomoc i taką wdzięczność spróbuję okazać, jeśli zakupiony sprzęt ( doradzony przez was ) się sprawdzi w tym czym chcę. Wdzięcznosć okażę za pomocą kupna dowolnej gry na steamie do wartości 50 EUR.

Z góry, robaczki, dziękuję za pomoc i ślę pozdrowienia z wietrznej Irlandii.

Czołem! :)