Witam, czyściłem komputer mojego kolegi nie pierwszy raz, ale teraz włącza się on aż 5min. Po naciśnięciu Power jest czarny ekran i po 3min włącza się logo Biosu czy coś takiego. Na klawiaturze normalnie włącza się num lock, i po kolejnych 2 minutach włącza się logo systemu windows i potem już wszystko dzieje się jak trzeba. Po włączeniu chodzi jak zawsze, nawet troche lepiej. Ktoś wie o co może chodzić?
Komputer włącza się ok. 5min
Pewnie zasyfiony rejstr, usuncie wszystko z autostartu, przeczyście komputer adwcleanerem lub ccleanerem, jak nie pomoże to zwyczajnie format, może to być też uszkodzony dysk.
Pewnie zasyfiony rejstr, usuncie wszystko z autostartu, przeczyście komputer adwcleanerem lub ccleanerem, jak nie pomoże to zwyczajnie format, może to być też uszkodzony dysk.
Wyczysciłem rejest, CCleaner i ADWcleaner też i nic. Tak jak mówiłem, stało się to PO czyszczeniu. Obawiam się, że coś uszkodziłem
Weź program HDtune (jakoś tak) i zobacz czy dysk jest w porządku. Jak będzie miał dużo bad sektorów to do wymiany.
Sprawdź też czy wszystko dobrze podpiąłeś/docisnąłeś.
Miałem problem ze startem kompa przy nieprawidłowym włożeniu ram. Posprawdzaj czy wszystko dobrze siedzi.
podociskaj wszystkie kable , sprawdź czy cooler jest dobrze dociśnięty i nie lata noi ram dociśnij,
co to cooler?
co to cooler?
Chłodzenie.
posprawdzaj choć 3 min potem dopiero logo biosu to uszkodzona płyta główna może bo jakby grafika to by było normalnie tylko byś nie widział tego na ekranie dysk też nie bo dysk sie ładuje po biosie dopiero jakby ram to by załadował bios a przy starcie systemu (jak jest ładowanie) to by sie uruchomił ponownie bo miałem uszkodzony ram bo taki sprzedali mi 1 kość druga ok to właśnie tak było albo poprostu kable zle dociśnięte
co to cooler?
serio? podobno czyścisz komputer nie pierwszy raz a nawet nie wiesz coto cooler? omg .
Sprawdź bios czy coś się nie przestawiło. Zawsze możesz ustawić na fabryczne.
pewnie coś na płcie zaczepiłeś, dawno temu miałem coś podobnego(tylko że mi płyta strzeliła w innych okolicznościach) z pół roku pochodzi, aż przestanie reagować. Najlepiej oddaj kompa do przeglądu.
Witam, czyściłem komputer mojego kolegi nie pierwszy raz, ale teraz włącza się on aż 5min. Po naciśnięciu Power jest czarny ekran i po 3min włącza się logo Biosu czy coś takiego. Na klawiaturze normalnie włącza się num lock, i po kolejnych 2 minutach włącza się logo systemu windows i potem już wszystko dzieje się jak trzeba. Po włączeniu chodzi jak zawsze, nawet troche lepiej. Ktoś wie o co może chodzić?