Komputer z monitorem do 4500

A więc niedługo przesiadam się ze swojego laptopa na stacjonarkę i pytanie mam do was jaki sprzęt teraz najbardziej opłaca się kompletować? Najbardziej zależy mi na tym, by Fallout 4 i Wiedźmin 3 na wysokich chodziły płynnie. Do tego jakiś mocniejszy procek, by dźwigać Europę 4 i Hoi 4 bez większych lagów i jakiś mały ssd do tego by jakieś mniejsze pliki przechowywać. Budżet to około 4500 zł, a sam sprzęt to jakoś pod koniec czerwca mam zamiar kupowac.

Aha i monitor oczywiście w full hd, rozmiar jeszcze nie wiem, to zależny od ceny.

Do tego system by się przydał, bo starą stacjonarkę z siódemką oddałem, a piracić nie lubię :)

Jak pod koniec czerwca to poczekaj, bo będą amdeki nowe, więc można trochę z nimi pokombinować.

Możesz wtedy złożyć coś takiego: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2016?page=0,15

Tylko zamiast 970 ładujesz radka 480 + jakaś obudowa (150) + wind (450) + monitor, zależnie jaki preferujesz full hd są w cenie od 600 wzwyż.

Jak pod koniec czerwca to poczekaj, bo będą amdeki nowe, więc można trochę z nimi pokombinować.

Możesz wtedy złożyć coś takiego: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2016?page=0,15

Tylko zamiast 970 ładujesz radka 480 + jakaś obudowa (150) + wind (450) + monitor, zależnie jaki preferujesz full hd są w cenie od 600 wzwyż.

I po co mu ten Radeon? On chce komputer a nie bezużyteczny kaloryfer w pokoju. Kompatybilność i stabilność sterowników oraz temperatura Radeonów dyskwalifikuje jest w ogóle z możliwości nazywania kartami graficznym

Nie ma jeszcze testow nowego radeona. Wychodzi on pod koniec tego miesiaca. Nie przekreslajmy wiec od razu karty od czerwonych.

Sam jednak wybrałbym produkt od nvidii. Pod koniec miesiąca mam zamiar zakupić gtx 1070 w wersji od MSI.

@godman59 wstrzymaj sie jeszcze z zakupem do pierwszych tygodni lipca. Bo może byc tak, ze nowa karta od AMD będzie lepsza od gtx 970 za mniejsze lub porównywalne pieniądze.

tak jak ciebie "rzetelną informacja". No chyba ze dalej żyjesz czasami nokii 3310 :).

windowsa tez doliczas do koszyka? Będziesz w przyszlosci celować w oc procka?

No system by się przydał, dlatego na czymś trzeba by zaoszczędzić. Mam nadzieję, że karta od amd będzie nieco tańsza, a porównywalna. Wtedy pewnie zmieszczę się w przedziale :)

@Haz3L Jak jak nie lubię takich buców.... To że ty uważasz że coś jest złe nie oznacza, że użytkownicy radeonów nie są zadowoleni. Tak jak napisał cris, jeśli się okaże że 480 w cenie ok 1100 będzie lepsza od 970 + zapewne zyska jeszcze trochę przy dx12 więc będzie to najlepsza opcja w tym zakresie cenowym, można mu polecić 1070, ale wtedy kosztem innych podzespołów, albo będzie musiał przekroczyć założoną kwotę.

Ważne jest to czy bedzie szedl w OC bo wtedy bedzie mozna troche przyciac. Biorac pod uwage fakt ze 6 generacja procesorow jest naprawde wydajna :).

Z jednej strony tak, ale przy OC będzie musiał kupić lepszą płytę główną i lepsze chłodzenie do procka więc w sumie wyjdzie na jedno :)

Raczej nie bawię się w takie rzeczy jak OC. Z zasady jestem ostrożnym człowiekiem i nie lubię eksperymentować

No i masz juz pare stówek do przodu bo powiedzmy ze bierzesz i5 6600(bez K) i roznica z tym samamym prockiem z odblokowanym mnożnikiem to ponad 100zl. Co za tym idzie nie potrzebujesz MOBO pod OC to kolejny zysk. W sumie nawet mozesz zostac przy boksowym chlodzeniu posiadajac jakas spoko obudowe. Wtedy dokladasz te pieniadze do wiekszego SSD czy tez wlasnie lepszej grafiki :).

Dajmy na to:

Proc: I5 6600

MOBO: MSI B150 PC MATE

Pamięć: Kingston HyperX FURY 2133Mhz CL14 2x4GB

Obudowa: iBox Virgo 918(ostatnio widzialem ja u znajomego, doinwestowal w wentylatory i bardzo fajne temperatury a chlodzenie na proca boxowe, minusem jest to ze strasznie swieci w ciemnosci na niebiesko :D... no i metalowa ale za niska cene)

Monitor : Dell P2314H(na IPSie)

Co do grafiki to możesz jeszcze sie wstrzymac :)

https://www.morele.net/inventory/info/ypr7gx/

+ grafika

Nie musisz dziękować :D

https://www.morele.net/inventory/info/ypr7gx/

+ grafika

Nie musisz dziękować 

przeglądam ten koszyk z Tel i może to przez to... Ale pokazuje mi pamięci za 0zl :D

@FreeQ Tej rzeczywiście, coś się zepsuło i pamięci są w koszyku w liczbie zero :D

AAA już wiem co, nie mają tych ramów na składzie i dlatego się zepsuło

Edit: Dziwne, na stronie pisze że dostepne z koszyka mi wywala...

https://www.morele.net/inventory/info/HBce2n/

+ grafa możesz trochę przekroczyć 4500

Tak z ciekawości po co ten ibox virgo :)? W tej samej cenie jest SilentiumPC Regnum RG1 albo RG1W z oknem.

https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-regnum-rg1-pure-black-midi-tower-czarny-spc143-773732/ a z oknem bodajże 145, wszystko ładnie, nawet szczotkowane aluminium na przodzie, przejrzyście można ułożyć kable, a co niepotrzebne schować i podzespoły niech oddychają.

W przyszłości dołozyć z 2x Arctic F12 i git. Wgl.. z tego co widzę to w tym I-boxie nawet nie ma żadnej mowy o uporządkowaniu kabli, po prostu leżą luzem. Wstydziłbym się wgl polecić xD zresztą jak każdego innego I-boxa

Reszta jak najbardziej elegancko, ciężko coś więcej wyciągnąc, może zmiana monitora na jakąs Iiyame z AMVA. Będzie taniej, z lepszą czernią ale coś było słychać o ghostingu więc pewny nie jestem.

Oczywiscie ze moze :). Ja tylko podalem przyklad :D obudowa Iboxa ma jeden duzy wentylator i jeden maly juz w zestawie :). Co do monitora mozna jakis tanszy i bedzie na grafe za ponad 1k. Ten dalem dlatego bo jest na IPSie w rozsądnej cenie :)

Ten Dell to jeden z najlepszych ipsów w tym budżecie :D Lepszy od niektórych AMVA mimo to ja nie jestem zwolennikiem jaskrawych kolorów IPS-ów. Ogółem na razie nie ma co kupować póki nie wyjdą nowe Radeony bo się przełom szykuje.

Budę zdecydowanie na SPC Regnum RG1/RG1W i czekać na koniec czerwca/początek lipca bo w cenie może się jeszcze chłodzenie zmiesci, aby boxowe od intela nie hałasowało i terkotało nie potrzebnie.

A więc niedługo przesiadam się ze swojego laptopa na stacjonarkę i pytanie mam do was jaki sprzęt teraz najbardziej opłaca się kompletować? Najbardziej zależy mi na tym, by Fallout 4 i Wiedźmin 3 na wysokich chodziły płynnie. Do tego jakiś mocniejszy procek, by dźwigać Europę 4 i Hoi 4 bez większych lagów i jakiś mały ssd do tego by jakieś mniejsze pliki przechowywać. Budżet to około 4500 zł, a sam sprzęt to jakoś pod koniec czerwca mam zamiar kupowac.

Aha i monitor oczywiście w full hd, rozmiar jeszcze nie wiem, to zależny od ceny.

Do tego system by się przydał, bo starą stacjonarkę z siódemką oddałem, a piracić nie lubię :)