Komputer za 2800 zl

Witam z okazji zblizajacych sie premier Wiedzmina 3 i GTA 5 jak rowniez poprostu z przymusu postanowilem , wymienic moj stary i zmeczony blaszak na cos nowszego , cos co pozwoli zagrac w nowsze gry nie wymagam odrazu grafiki "Super ku*%#@ extra ultra max delux" ale zeby chociaz na medium wszystko plynnie chodzilo

Jako iz widzialem ze na forum pomagacie takim laikom jak ja , dobrac najodpowiedniejszy sprzet w miare rozsadnych cenach , tak wiec i ja postanowilem zalozyc wlasny temat i liczyc na to ze ktos kto sie zna (a nie tylko pozer ktory mysli ze sie zna) pomoze mi za te marnie 2800-2900 zl wybrac najodpowiedniejszy sprzet ^^

Dodam tylko ze karte graficzna funduje mi ojciec dokladniej "Zotac GeForce GTX 970 4GB" http://www.ebay.com/itm/ZOTAC-ZT-90101-10P-G-SYNC-Support-GeForce-GTX-970-4GB-256-Bit-DDR5-VIDEO-CARD-/171511525680?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item27eee23130

Tak wiec karte graficzna mam i za 2,9 tys musze jeszcze dokupic

-Procesor

-Plyte glowna

-Zasilacz (najlepiej jakis konkretniejszy)

-Dysk ssd

-Ram (mam stare 8gb 4x po 2 gb ale niewiem czy to bedzie dzialac z nowa plyta itp wiec prosze o rade)

-Twarde dyski mam stare ale jak cos 1 tr by sie przydal

-Obudowe

-Chlodzenie procesora (http://www.silentiumpc.com/spartan-pro-he924/) myslalem o tym ale wole zapytac o opinie was

-Nagrywarki DVD itp mam malo mnie interesuja bo i tak zazwyczaj pendrivow urzywam

Myszke /klawiatorke/monitor/glosniki reszte mam

Rozchodzi sie tylko o Blaszaka i podzespoly ktore beda kompatybilne z ta karta graficzna :P

Jezeli o czyms zapomnialem to przepraszam ale nie wydaje mi sie

Najchetniej prosil bym o linki do tych przedmiotow zebym mogl sobie je obejzec :P

Z gory dziekuje i pozdrawiam

No to troche przesadziłem z budżetem... ale to przez zabawy kolorystyczne :D

Trzmaj - 3063,35

Jeśli kolorki tobie niepasują, masz na nie wyrąbane albo jednak jest za drogo.

Pisz, wszystko da się zmienić :)

P.S. Zaraz padnie pytanie czemu takie drogie pamięci... bo są najwydajniejsze. Mógł bym wpakowaćte same 1600MHz CL7 ale są droższe.

Czemu są najwydajniesze? Bo są dwustronne w przeciwieństwie do innych. Czy odczujesz różnice? Może tak może nie... ale jak budżet pozwala (no znaczy... prawie)?

Moim zdaniem za mocny procek, jeśli chodzi o gry powiększyłbym ssd

Za mocny? "Zwykła" i5 pod OC...

Gdybym wsadził tak i7 to mógł bym się zgodzić... ale tak? Wątpie.

Chyba że autor nie bedzie robił/bawił się w OC w takim wypadku pare groszy zostanie zaoszczędzone.

P.S. Swoją drogą te stare ramy to DDR3 czy jeszcze DDR2?

czesc stare ramy to ddr3 ale napiecia nie znam

A co do procka nie znam sie na podkrecaniu :P wiec raczej nie bede :P

a co do obudowy ta tansza i ladniejsza byla by w pozadku? http://allegro.pl/obudowa-aerocool-qs-202-se-matx-czarna-i4720871382.html

Obudowa bez tragedii aczkolwiek DS Cube jest lepiej przemyślana.

Ale jak kto woli.

To jak bez OC to zmiana procka na i5-4590 , dodatkowo zmiana płyty przykładowo na ASRock H97M PRO4.

Co prawda wtedy Megahalems traci sens... aczkolwiek jest ładyn :)

To moze ty polecisz mi jakos inna obudowe nie musi byc piekna ale zeby troche grosza zaoszczedzic bo akurat ona jest moim najmniejszym zmartwieniem a jak widze ta ktora ja dalem to micro tower a chcial bym taka srednia nie musi byc piekna byle by przewiew byl dobry i najlepiej jak by nie miala u gory tych wejsc na jaki i usb zebym ich noga przypadkiem nie powylamywal :P

Witam z okazji zblizajacych sie premier Wiedzmina 3 i GTA 5 jak rowniez poprostu z przymusu postanowilem , wymienic moj stary i zmeczony blaszak na cos nowszego , cos co pozwoli zagrac w nowsze gry nie wymagam odrazu grafiki "Super ku*%#@ extra ultra max delux" ale zeby chociaz na medium wszystko plynnie chodzilo

Jako iz widzialem ze na forum pomagacie takim laikom jak ja , dobrac najodpowiedniejszy sprzet w miare rozsadnych cenach , tak wiec i ja postanowilem zalozyc wlasny temat i liczyc na to ze ktos kto sie zna (a nie tylko pozer ktory mysli ze sie zna) pomoze mi za te marnie 2800-2900 zl wybrac najodpowiedniejszy sprzet ^^

Dodam tylko ze karte graficzna funduje mi ojciec dokladniej "Zotac GeForce GTX 970 4GB" http://www.ebay.com/itm/ZOTAC-ZT-90101-10P-G-SYNC-Support-GeForce-GTX-970-4GB-256-Bit-DDR5-VIDEO-CARD-/171511525680?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item27eee23130

Tak wiec karte graficzna mam i za 2,9 tys musze jeszcze dokupic

-Procesor

-Plyte glowna

-Zasilacz (najlepiej jakis konkretniejszy)

-Dysk ssd

-Ram (mam stare 8gb 4x po 2 gb ale niewiem czy to bedzie dzialac z nowa plyta itp wiec prosze o rade)

-Twarde dyski mam stare ale jak cos 1 tr by sie przydal

-Obudowe

-Chlodzenie procesora (http://www.silentiumpc.com/spartan-pro-he924/) myslalem o tym ale wole zapytac o opinie was

-Nagrywarki DVD itp mam malo mnie interesuja bo i tak zazwyczaj pendrivow urzywam

Myszke /klawiatorke/monitor/glosniki reszte mam

Rozchodzi sie tylko o Blaszaka i podzespoly ktore beda kompatybilne z ta karta graficzna :P

Jezeli o czyms zapomnialem to przepraszam ale nie wydaje mi sie

Najchetniej prosil bym o linki do tych przedmiotow zebym mogl sobie je obejzec :P

Z gory dziekuje i pozdrawiam