Komputer zawieszanie

Witam. od wczoraj mam taki mały problem jak gram w gry wyciskające z mojego kompa 100%. gdy gram w nie sobie. to po jakimś czasie komp się wiesza całkowicie (nie reaguje wcale. a w słuchawkach słychać trzaski) . nie było by w tym nic czego bym nie rozumiał gdyby nie to ,że nie reaguje także obudowa(przycisk włączenia , restartu itd)

i tu pojawiają się moje 2 pytania:
czy to co się zawiesza to BIOS?
czy da się coś na to poradzić by jeszcze przez tydzień/dwa wytrzymał?

Temperatury procesora nie przekraczają 65stopni. grafiki 70 a sekcja zasilania jest na tyle chłodna że można ją dotykać.
płyta główna GA-870A-UD3 (rev 2.0)
ma już około 7-9 lat(nie pamiętam dokładnie)

Wiem co sie stalo! Komputer sie popsuł :)

A tak na serio jak brak całkowitej reakcji albo MOBO albo zasilacz.

Wiem co sie stalo! Komputer sie popsuł 

A tak na serio jak brak całkowitej reakcji albo MOBO albo zasilacz.

tyle sam wiem. na szczęście jeszcze chwile. albo mój komp ma po prostu świadomość i mi mówi "Czas na emeryturę". Zasilacz raczej nie bo sprawdzałem napięcia oraz przekładałem go do innego kompa i na nim nie było problemów.

No to mobo. Pewno z racji wieku :).

Jako, że nie masz problemów z zasilaniem można wyeliminować PSU, stawiałbym na MOBO, tak jak FreeQ ze względu na to, że nie działają Ci też przyciski na obudowie i jej wiek.

Witam. od wczoraj mam taki mały problem jak gram w gry wyciskające z mojego kompa 100%. gdy gram w nie sobie. to po jakimś czasie komp się wiesza całkowicie (nie reaguje wcale. a w słuchawkach słychać trzaski) . nie było by w tym nic czego bym nie rozumiał gdyby nie to ,że nie reaguje także obudowa(przycisk włączenia , restartu itd)

i tu pojawiają się moje 2 pytania:
czy to co się zawiesza to BIOS?
czy da się coś na to poradzić by jeszcze przez tydzień/dwa wytrzymał?

Temperatury procesora nie przekraczają 65stopni. grafiki 70 a sekcja zasilania jest na tyle chłodna że można ją dotykać.
płyta główna GA-870A-UD3 (rev 2.0)
ma już około 7-9 lat(nie pamiętam dokładnie)