Potrzebuje komputera do 1400 zł. Prosiłbym aby ktoś kto się dobrze zna wybrał jakie częśći kupić w takiej cenie. Nie interesują mnie gotowe komputery po 1200zł.
Komputer
Trochę mało tego ramu, a procesor x2 mam teraz więc to tak jakbym nic nie dokupił nowego.Poza tym twój sklep ma przestarzałe ceny, np ram jest z 2010 roku marzec. Chyba, że ktoś znajdzie takiego składaka =, że byłby całkiem dobry.
Trochę mało tego ramu, a procesor x2 mam teraz więc to tak jakbym nic nie dokupił nowego.Poza tym twój sklep ma przestarzałe ceny, np ram jest z 2010 roku marzec. Chyba, że ktoś znajdzie takiego składaka =, że byłby całkiem dobry.
Ja nie dalem ci gotowego zestawu tylko porownania cen do wydajnosci. Zlozyc se mozesz sam kompa tam. Ja ci nie zloze bo 1400zl to nie jest robota dla mnie. 2 dni temu kupilem grafike za 970zl.... bo mysle glownie o wydajnosci... a ty dajesz 1400zl na calosc
Tylko, że ja nie potrzebuję sprzętu typu nasa, a coś z procem 12ghz minimum 4gb ram i średniej klasy kartę grafiki. Chyba, że karta ATI RADEON HD 3870 X2 1 GB 512 bit jest dobra to kartę mam.
Tylko, że ja nie potrzebuję sprzętu typu nasa, a coś z procem 12ghz minimum 4gb ram i średniej klasy kartę grafiki. Chyba, że karta ATI RADEON HD 3870 X2 1 GB 512 bit jest dobra to kartę mam.
Ilość rdzeni nie mnoży się przez częstotliwość taktowania 4 rdzenie po 3ghz to nie 12ghz.
Pojmuję, jestem średnio na cześć z komputerami.
Jeżeli dalej aktywne , to tak ci doradzę ;p:
Procesor - Po co ci w sumie 12 ghz , co ty na tym komputerze robisz ??Jeżeli jesteś informatykiem , albo programistą kup procesor 4 rdzenie po 2,8 ghz nic więcej.Jeżeli procek ma ci być potrzebny do gier , to po co ci 4 rdzeniowy??Skoro i tak ze 100% takiego procesora bez aplikacji chodzi 50%??A jeżeli podciągniesz programami to będzie działać 80%.Kup sobie lepiej 2 rdzeniowy , bo na 4 rdzenie przy włączaniu następnego procesora jest chwilowy lag.Ja ci polecę taki procesor jak ja mam do gier to wystarczy , bo żadna gra nawet tyle nie wymaga:Intel Core duo 2 E7600 3,06ghz-400-500zł.Ewentualnie procesor 4 rdzeniowy po 2,8ghz jak pisałem wyżej CORE I5-760 4X2,8GHz za pffff 650 zł.(Ja wole intele od AMD , ale jak chcesz kup se jakiegoś amd , ja zawsze tylko intele biorę)
Ram - Do gier jak i zarówno do prac 4gb ramu , chyba żeby wydajniej pracował komputer to 6gb , góra 8gb.Ceny sobie popatrz tutaj , bo są różne http://www.proline.pl/?g=Pami%EAci+RAM
Karta graficzna - Cały czas miałem GeForce ale sądze, że to porażka.2 karty od GeForce mi się spaliły , obecnie mam 9800gt geforce , ale tobie proponuję kupić HD 5770 ATI RADEON 1GB GDDR 5 (sam na to zbieram ) kosztuje to cos około 500-600zł kumpel ją ma i jest bardzo wydajna (postaraj się o firme Gigabyte przy zakupie tej karty).
Karta dźwiękowa - Jak musisz wymieniać , polecam Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro (ja praktycznie swoją rzadko wymieniam , i mam sound blaster audigidy czy jakoś tak ;p) cena od 150-200zł.
Zasilacz - Kup Chieftec APS-550S 550W coś około 170-240zł , chyba , że wolisz tańszy to kup jakiś za 150 zł , ale żeby to nie był takie g*wno , że przy pierwszym resecie kompa ci się zjarał :S.
Płyta głowna - Teraz pod to wysztko płyta główna.Zobacz jaka ci będzie odpowiadać pod te części na http://www.proline.pl/?g=P%B3yty+g%B3%F3wne
Dysk Twardy - kup nie mniej niż 500 gb , ale też nie więcej niż 1 tb.Kup taką , aby ci jej pojemność pasowała .
Ps nie kupuj żdanej zintegrowanej części bo to jest 2 razy gorsze niż pisze !!
Potrzebuje komputera do 1400 zł. Prosiłbym aby ktoś kto się dobrze zna wybrał jakie częśći kupić w takiej cenie. Nie interesują mnie gotowe komputery po 1200zł.