Komputer

Siema,chcialbym kupic jakiegos w miare dobrego kompa... nie posiadam duzo kasy ale cos jest,bo na tym to ja moge w tibie pograc :/ co do kwoty to 1000zl max. 1100zl wolabym kupic niz skladac,poniewaz zabardzo sie nie znam i nie mam nikogo kto by mogl mi zlozyc.Tak wiec prosze o linki,propozycje co kupic w miare dobrego i taniego.

Wydaje mi sie,ze ten bylby wystarczajaco dobry : http://allegro.pl/najlepszy-quad-4x3-1ghz-asus-4gb-r3-ati-hd3100-1gb-i1956253601.html

lub http://allegro.pl/sandy-bridge-4gb-ddr3-200gb-sata-dvd-wys-gratis-i1957937787.html

Szczerze? Jak chcesz dobry komputer to powinieneś przeznaczyć na kompa tak z 1600 zł żeby mieć 8GB RAM 2GB Grafa, Procek kilkurdzeniowy. Wtedy by tobie wszystko hulało full detale bez laga. Lecz jeżeli nie możesz dać więcej to bierz pierwszy lub drugi.Obydwa są dobre a więc sam się zdecyduj:) Jak byś chciał kupić składanego to myśle że dasz 1200zł. ale taki dobry to zainwestuj te kilkaset złotych więcej i ciesz się dobrym kompem.

Aha dzieki za rade ! wezme ten 2 co do kasy to troche ciezko,w tym momencie pisze na laptopie rodzicow a moj komputer jest calkiem rozwalony i nie oplaca sie go juz reperowac,to jeszcze raz dzieki.

A i jeszcze jedno jakie gry mi pojda ? chodzi mi o takie nowsze.Bardzo bym prosil o wymienienie je w tym temacie,bede bardzo wdzieczny.

Co ci pójdzie to chyba paint lub kalkulator a gdy włączysz coś lepszego jak mario to ten nędzny zasilacz no-name wysadzi ci w powietrze resztę twojego sprzętu.

Oczywiście lekki sarkazm ale komputerom z allegro mówimy NIE!

mht6vq.gif

Tyle by było w tym temacie.

Odsyłam:

Komputer potrzebuje na szybko nie mam czasu na jakies szperanie po forach i pisanie,zeby ktos mi zlozyl i nie wiadomo ile to czasu... co do Pytles to bez przesady z ta twoja odpowiedzia... mialem gorszy komputer i to o ile a chodzil mi lineage na full wiem,ze to nie jest jakis sukces ale byl to bardzo stary komp.Prosze o jeszcze raz podanie jakie gry mi pojda na tym komputerze ?? dzieki

Ehh czy ty tego nie rozumiesz że złożenie komputera trwa kilka minut dla kogoś kto się na tym zna i za te pieniądze będzie o dużo wydajniejszy a na tym kompie co najwyżej pograsz w lineage 2 na low, zintegrowana grafika -.-

To jak mozesz poszperac na allegro i pokazac mi jaki jest w miare dobry tak do 1000zl to bym byl bardzo wdzieczny,najlepiej jagby byl z lokalizacji mazowieckie

Na allegro do 1000zł nie znajdziesz dobrego kompa, za żadną cenę na allegro nie znajdziesz kompa wartego swojej ceny

jest tu zestaw za 1000 zł ale dysk musisz wziąć ze starego komputera.

Na allegro do 1000zł nie znajdziesz dobrego kompa, za żadną cenę na allegro nie znajdziesz kompa wartego swojej ceny

thumbs-up.jpg

Co do tematu. Te dwa pierwsze zestwy to sa komputery biurowe. I uwierz mi ze bedziesz mial problem z odpaleniem gier z roku 2008. Nie spiesz sie z zakupem szajsu bo sie tylko bardziej zdenerwujesz. Puki co poczytaj se ksiazki :D. No chyba ze faktcznie chcesz grac w Tibie.... to wystarczy komp za 500zl.

Ten link ktory dal Krzym jest bardzo dobry do zastosowania i poczytaj go.

aktualnie za dobrego kompa musisz dac 2500zl.... i tyle w temacie. za sama grafe i procka 1200-1500:)...cos jeszcze?

aktualnie za dobrego kompa musisz dac 2500zl.... i tyle w temacie. za sama grafe i procka 1200-1500:)...cos jeszcze?

mylisz się dobrze złożony komp za 1600zł pozwoli odpalić nowe gry przyzwoicie, a za 2k już można poszaleć

@Edit

ale teraz lepiej poczekać z składaniem kompa bo to nieodpowiedni czas, zbyt drogie dyski twarde stoją z ceną

Dobry czas na składanie komputerów to MARZEC. Dyski tanieją, procki tanieją i nowe radki 7x :D I tak jestem za zielonymi...

Ramy pójdą w góre :D

Szczerze? Jak chcesz dobry komputer to powinieneś przeznaczyć na kompa tak z 1600 zł żeby mieć 8GB RAM 2GB Grafa, Procek kilkurdzeniowy. Wtedy by tobie wszystko hulało full detale bez laga. Lecz jeżeli nie możesz dać więcej to bierz pierwszy lub drugi.Obydwa są dobre a więc sam się zdecyduj:) Jak byś chciał kupić składanego to myśle że dasz 1200zł. ale taki dobry to zainwestuj te kilkaset złotych więcej i ciesz się dobrym kompem.

Hashasha, zloz kompa za 1600zl z dobra grafa 2gb, tak w ogole to 8gb ramu to zbytek, wystarczy 4.

Na Twoim miejscu oszczedzil bym troszke kaski i zbudowal cos na i3. Oczywiscie allegro odpada, na sklepach typu techplanet.pl mozesz wybrac czesci do kompa, a oni Ci za darmo zloza i wysla ;)

Siema,chcialbym kupic jakiegos w miare dobrego kompa... nie posiadam duzo kasy ale cos jest,bo na tym to ja moge w tibie pograc :/ co do kwoty to 1000zl max. 1100zl wolabym kupic niz skladac,poniewaz zabardzo sie nie znam i nie mam nikogo kto by mogl mi zlozyc.Tak wiec prosze o linki,propozycje co kupic w miare dobrego i taniego.

Wydaje mi sie,ze ten bylby wystarczajaco dobry : http://allegro.pl/najlepszy-quad-4x3-1ghz-asus-4gb-r3-ati-hd3100-1gb-i1956253601.html

lub http://allegro.pl/sandy-bridge-4gb-ddr3-200gb-sata-dvd-wys-gratis-i1957937787.html