Komputer

Siema

Mamy już lato i pojawiło się sporo okazji na zarobek. Zarobione pieniądze postanowiłem wydać na komputer. Czy ktoś z was mógłby mi złożyć jakiś sensowny komputer do 1000zł na przykład. W komputerze jest wszystko do wymiany nawet dysk i nagrywarka(?) chyba. Myślę, że kartę graficzną mógłbym zostawić. Posiadam Radeona 4350HD. Mogę dołożyć kilka złotych jak będzie trzeba. Mam myszkę klawiaturę i monitor sprawne. Zasilacz jest 350W chyba. 350W albo 330W, ale na pewno do wymiany. Czy moglibyście dawać od razu linki do allegro, albo innego sklepu?

Zależy od tego w jakie gry chcesz grac? Grafika ktora masz tez jest do wymiany, bo jest antykiem :). Pytam o gry bo ciezko bwdzie ci zlozyc za 1000zl kompa ktory za rok nie bedzie znowu mulącą maszyna :). O ile juz nie bedzie :)

Dzisiaj zeby zlozyc sensowny komputer na najblizsze pare lat trzeba wydac 2500+ złotowek.

Moim zdaniem składanie komputera do 1000 zł nie ma sensu. Teraz taki komputer d*py urywać nie będzie, a co dopiero za niecały rok, gdy pojawi sie Xbox One i PS4.

jw, oszczędź trochę więcej kasy, bo nawet za te 2k możesz mieć coś naprawdę dobrego (stacjonarnego, nie lapa).

Poza tym temat brzmi tak jak ten filmik i z początku wydawało by się że przesłanie jego treści powinno być takie same jak Ci zacni Panowie przekazują:

Dodam od siebie ze jak ja skladalem maszyne swoja

I5 2500k

8GB ram DDR3 1333

Gigabyte ATI HD 7950 2GB OC

Asrock extreme 4(plyta pozwala mega krecic procka, teraz mam go na 4,5Ghz a seryjnie jest chyba na 3,3Ghz :) )

Placilem za to okolo 2 tysi. Ale pozwala mi to grac w gry typu BF 3, ArmA 3 itp w jakosci full HD z iloscia FPS 60+

Ty musisz do tego na bank doliczyc zasilacz i mozliwe ze nawet dysk. Jedyne co cie ratuje to ze wlasnie wyszla nowa generacja GeForce 7xx, czyli ta grafika ktora ja mam to zaraz poleci troche cenowo w dol :)

Inna opcja jest olanie PC i czekac na PS4(bo Xbox 1 jest kompletna klapa). Cena tej konsoli bedzie troche ponad tysiaka a bedzie ci służyć lata :)

Ewentualnie jak znasz angielski to

koles to dosc dobry YouTuber grajacy w gry typu DayZ na ArmA 2 i BF 3 wiec wie jakie wymagania maja dzisiejsze gry. I musze przyznac ze maszyna ktorą splecił jest faktycznie mega ekonomiczna a jednoczesnie wydajna co do swoich mozliwosci :).

To tez jest pomysl. Oszczedzaj i uzbieraj na ps4 ;)

Steambox od jacka ma jedna zasadniczą wadę procesor 2c/2t jeżeli już się pakujemy w coś takiego to minimum 2c/4t czyli i3 lub 4c/4t czyli i5.

Siema

Mamy już lato i pojawiło się sporo okazji na zarobek. Zarobione pieniądze postanowiłem wydać na komputer. Czy ktoś z was mógłby mi złożyć jakiś sensowny komputer do 1000zł na przykład. W komputerze jest wszystko do wymiany nawet dysk i nagrywarka(?) chyba. Myślę, że kartę graficzną mógłbym zostawić. Posiadam Radeona 4350HD. Mogę dołożyć kilka złotych jak będzie trzeba. Mam myszkę klawiaturę i monitor sprawne. Zasilacz jest 350W chyba. 350W albo 330W, ale na pewno do wymiany. Czy moglibyście dawać od razu linki do allegro, albo innego sklepu?