Komputer

Witam Forumowiczów.

Czy znajdę komputer na allegro lub dam rade złożyć komputer do 700 zł pod te wymagania sprzętowe gry (jest to WarZ)

Minimalne:

System operacyjny: Windows XP SP3 lub nowszy

Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8GHz lub podobny firmy AMD

Pamięć RAM: 2GB

Wolna przestrzeń na dysku twardym: 2GB

Karta graficzna: nVidia 9600 lub podobna firmy ATI, 512MB pamięci

Rekomendowane

Procesor: Intel Core 2 Duo 3.0GHz lub podobny firmy AMD

Pamięć RAM: 4GB of RAM

Karta Graficzna: nVidia 570 lub podobna firmy ATI, 1GB pamięci

Prosiłbym o jakieś uzasadnienie dziękuję za pomoc .

Za 700zł złożysz sobie kompa, że odpalisz wszystko lecz te nowsze na med pewnie. Oczywiście mówię o bebechach kompa i UŻYWANYCH częściach.

Kumpel ostatnio za 600 zł złożył takiego, że Crysis 3 chodzi na średnich. Oczywiście części używane.

Trzeba poszukać/popatrzeć i trafić na fajne okazje.

Nie lepiej za tę kasę konsolę kupić albo poczekać na nowe generacje ?. Kupisz konsole i masz spokój a co do pytania to tej jednej gry tak ruszy na takim sprzęcie. Jednak nonsens jest kupowania komputera dla jednej gry nieprawdaż ?.

Ale na tym mi zależy od kiedy mi się laptopa zepsuł nie mam w co grać, a chodzi mi wyłącznie o taki komputer do MMO, a na takim za 700 zł raczej mi ruszy to, teraz w nic nie gram bo mam problemy z laptopem więc . ?

Ale jaki sens jest w marnowaniu 700 zł dozbieraj jeszcze z 500 i kup jako takiego kompa,a nie cos co posłuzy ci z 2-3 miechy i kasa w błoto.Ja już od roku zbieram,brakuje mi 100 i bedzie Piec za 3200 troche pozbierasz,sprzedasz niepotrzebne rzeczy i uzbierasz może nawet wiecej :D .Bo jak juz kupowac komputer do gier to uwazam ze powinien byc solidny

Komponenty:

Płyta główna: ASRock H81M-DGS

Procesor: Intel Pentium G3220

RAM: Elixir 4GB (DDR3 1600MHz, CL9, 1.5V)

Karta Graficzna: MSI HD7750

Dyski: HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB

Zasilacz: Corsair VS450

Obudowa: Zalman T1

To zestaw za 1300zł na częściach totalnie nowych więc myślę że podobną używkę trafisz za ok 1000zł. Jeśli jednak chciałbyś coś nowego a z opcją upgrade to wystarczy wymienić MOBO i CPU na jakiś AMD z integrą która da rade przez 2-3 miechy a Ty za ten czas uzbierasz na GPU używane.

Za 700zł kupisz dobrą karte radeona z serii 77xx oraz średniej klasy procesor.

Witam Forumowiczów.

Czy znajdę komputer na allegro lub dam rade złożyć komputer do 700 zł pod te wymagania sprzętowe gry (jest to WarZ)

Minimalne:

Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8GHz lub podobny firmy AMD

Pamięć RAM: 2GB

Karta graficzna: nVidia 9600 lub podobna firmy ATI, 512MB pamięci

Rekomendowane

Procesor: Intel Core 2 Duo 3.0GHz lub podobny firmy AMD

Pamięć RAM: 4GB of RAM

Karta Graficzna: nVidia 570 lub podobna firmy ATI, 1GB pamięci

Prosiłbym o jakieś uzasadnienie dziękuję za pomoc .