Witam serdecznie, od jakiegoś czasu zauważam że mój kochany komputer przestaje nadążać za nowymi tytułami. Nie ma problemu z graniem w te mniej wymagające tytuły jak LOL, DOTA 2 czy CS GO, bo gra się w miarę płynnie ( 30-60 FPS) no ale gdy człowiek popatrzy na nowe produkcje, jak Titanfall, AC Black Flag, czy inne których nie mam teraz w głowie, to robi się troszkę żal że komputer ich nie uciągnie. Moją prośbę kieruję do kogoś kto zna się na sprzęcie komputerowym z tego stulecia. Aktualnie mam kartę graficzną GeForce GTS 450, gdy będę kupował nową również chciałbym aby to był GeForce, procesor mam AMD, również chciałbym AMD. Z obecnego komputera z pewnością nie pozbędę się pamięci RAM ( 2x 4GB) ewentualnie wymienię jedną kość na 8GB więc tutaj też możecie podać coś ciekawego, oraz dysk twardy 1TB.
Proszę o podanie zestawu do gier (BF 4 na ultra bez zacinek
- Płyta główna
- Procesor
- Grafika
- Zasilanie
- Dysk SSD (by wystarczyło na system i kilka programów)
- Kartę dźwiękową ( nie bombę za 1000 zł, ale coś optymalnego, żeby w trakcie słuchania muzyki niesłyszalne były jakieś głupie szumy itd. )
- Chłodzenie
- Napęd
- Obudowa
Dodatkowo proszę o znalezienie mi zestawu słuchawki + mikrofon ( podobno lepsza jakość jest gdy mikrofon jest osobno, ale ja nie zamierzam być gwiazdą internetowego karaoke, i zależy mi na tym by koledzy mnie głośno i wyraźnie słyszeli gdy sobie gramy) tak w granicach 300 zł, najlepiej nie podawajcie Creative Tactic 3D Alpha (za kruche jak dla mnie) ani Fatality (kabel żyje własnym życiem), coś co się nie rozsypie pod pół roku i będzie wygodne. Zdaję się na was, wszystkim w góry dziękuję za pomoc.