Koncept gry MMO w postacji gry single player

Witam,

Mam pomysł na grę MMO, ale nie będę teraz wypisywał o co mogło by w niej chodzi tylko podam link do projektu:

http://www.miastopuzzle.pl/horde/

Zamiast się wysilać w opisywanie mojego MMO zrobiłem wersję single player w JavaScrip-cie.

Zapraszam do grania i komentowania...

Szczerze mówiąc- pomysł nie najlepszy, co dyskawalifikuje grę natychmiast... Ja mam pomysł na turową grę strategiczną MMO, która byłaby jedyna w swoim rodzaju i patrząc na twoją obecną i poprzednią grę (poprzednia była naprawdę niezła, ale tylko na kilka dni). Jeśli jesteś zainteresowany, napisz, a ci napiszę co i jak.

PS: Poza tym ta gra automatycznie się "zacina" na amen po rozbudowaniu się miasta do 2 poziomu, napraw ten bug, używam Firefoxa.

Turowa gra łącząca wontki gry

Popraw tego typu "kwiatki", bo niepotrzebnie straszą :P Co do samego projektu przemyśl czy opłaca Ci się tracić czas na robienie gry w javascript. Jeżeli zastosowałeś ten język wyłącznie do konceptu to zwracam honor.

Jeżeli zastosowałeś ten język wyłącznie do konceptu to zwracam honor.

Zaiste... chodziło jedynie o "szkic".

By mogła być ta gra, gdybyś zrezygnował z barbarzyńców, a dał czasowe tury i cywilizacje innych graczy. No, i system badań oczywiście oraz więcej jednostek.

PS: Jeszcze poza tym- miasta powinny mieć strefę wpływów, a na obszarze, powiedzmy 5X5 ze środkiem w postaci centrum miastapola gry powinny się przekładać na pola miasta. Z cudów typowych dla Cywilizacji zrezygnuj przy budowie budynków w miastach, to byłby fatalny pomysł.

PPS: Ale teraz widzę wadę rozwiązania z badaniami... gracze zaawansowani nie pozostawiliby tym mniej zaawansowanych jakichkolwiek szans. Dlatego także uważam, że pomysł w sumie nawet może być, ale jest jednak z kilku nierozwiązywalnych problemów niemożliwy do wykonania w innej formie niż gra single player/"umawiane" multiplayer.

By mogła być ta gra, gdybyś zrezygnował z barbarzyńców, a dał czasowe tury i cywilizacje innych graczy. No, i system badań oczywiście oraz więcej jednostek.

Jak już pisałem - to koncept. W wersji MMO rozbudował bym dużo elementów. Po pierwsze system czasowy z naliczanymi action points-ami. Rozbudowywanie miasta i budowa innych budynków. Co za tym idzie odblokowywanie możliwości budowania nowych jednostek. Budynki militarne takie jak mur, czy wilcze dołu, albo wierze dla łuczników też by były fajnym dodatkiem. Do tego wszystkiego postać/jednostka typu bohater, którego można by było prowadzić jak w RPG.

Na razie i tak projekt idzie na półkę.

Pomysł może ok. Cywilizacja via www, why not. Tylko aby się przyjęło by musiało być coś czym by się wyróżniało.

A i takie coś jak:

"Gra stworzona pod FireFox-a, ale może się zdarzyć, że w innych przeglądarkach też działa."

huh? Włączasz Operę czy IE i ups... przypadkiem działa?

I bym nie używał mieszaniny. Język polski + np. "level" dlaczego nie "poziom"? Czy polski język jest już na tyle ubogi że nie można w pełni z niego korzystać?

No i trochę długo się ładuje. Co by trzeba było poprawić ;)

życzę powodzenia przy pracy bo z przyjemnością bym zobaczył cywilizację przez www.

No i trochę długo się ładuje. Co by trzeba było poprawić

Przyganiał kocioł garnkowi :P

Poza tym pisałem to "na kolanie" i nie testowałem w żadnej innej przeglądarce, a jaki jest IE to każdy wie.

Jak na razie nikt się nie skarżył, że mu coś nie działa.

Jakie jest IE każdy wie... bullshit. Zrobienie czegokolwiek pod wszystkie przeglądarki jest trudne, ale wciąż możliwe. Przy odrobinie chęci i sporej ilości doświadczenia można spokojnie - trzymając się standardów - tworzyć nie mając żadnego problemu z innymi przeglądarkami.

To że na innych przeglądarkach może "przypadkiem działać" świadczy tylko o twoim profesjonalizmie.

Jakie jest IE każdy wie... bullshit. Zrobienie czegokolwiek pod wszystkie przeglądarki jest trudne, ale wciąż możliwe. Przy odrobinie chęci i sporej ilości doświadczenia można spokojnie - trzymając się standardów - tworzyć nie mając żadnego problemu z innymi przeglądarkami.To że na innych przeglądarkach może "przypadkiem działać" świadczy tylko o twoim profesjonalizmie.

aha

Witam,

Mam pomysł na grę MMO, ale nie będę teraz wypisywał o co mogło by w niej chodzi tylko podam link do projektu:

http://www.miastopuzzle.pl/horde/

Zamiast się wysilać w opisywanie mojego MMO zrobiłem wersję single player w JavaScrip-cie.

Zapraszam do grania i komentowania...