Koniec blade & soul

jak gram w gry zeby samemu odkrywać co/gdzie/ jak, jaki jest sens samemu sobie psuć zabawę i czytać wszystko naokoło, tylko nie grać? Przeczytaj mój poprzedni post JESZCZE ze 2 razy, czy ja pisałem o istniejących raidach? NIE, odnoszę się do postu od którego dyskusja się zaczęła czyli kolegi Nakill19 i nie wiem czy będzie on taki łatwy, to się zobaczy

I zasmuce cię, o grze mam pojęcie na tyle duże, że spokojnie sobie gram for fun, więc nie trafiłeś z trolem :)

Nikt normalny summonerem nie gra. Porównałbym to do grania w fps'y na wallhack'u, czy innym badziewiu. Znajomi, którzy sobie takiego alta zrobili. przestali tym grać, bo ta klasa przez to, że nie wymaga umiejętności, nie sprawia przyjemności.

Pograłem trochę i też mnie nie urzekło miałem nadzieję na dobrą grę z fajnym pvp. Gra mnie zawiodła, pvp jest nieciekawe, po prostu oczekiwałem więcej, nie jakiś cudów niewidów, ale miałem nadzieję że ta gra nie jest kolejnym tandetnym mmo, w którym w end-gamie powtarza się w kółko te same czynności. Niestety świat znów okazał się okrutny w tym względzie

Co do end-game czasami nie rozumiem czego ludzie oczekują w MMO.
End-game to najczęściej właśnie powtarzanie tych samych czynności do u*ranej śmierci.

Ale dobra wracając do tematu, mam pytanie a nie chce tworzyć nowego tematu.
Jako gracz PvP mam czego szukać w B&S?
Czy jednak lepiej poszukać innego MMO?

Jako gracz PvP mam czego szukać w B&S?

Znajdziesz więcej niż gracz pve. W sumie granie tylko pve w B&S mija się z celem. Na wyższych poziomach normą stają się walki w wioseczkach.

B&S to gra nastawiona typowo na PVP, głownie arenki 1v1 / 3v3 (w przyszłości też 6v6 oraz chyba Battleground'y, ale z tym ostatnim mogę się mylić) + do tego questy frakcyjne w których poza zabijaniem mobów walczysz też z przeciwną frakcją.

Witam,

Proszę napiszcie mi co o tym uważacie:

Zacząłem grę pare dni temu, lecz zależy mi na mmorpg w którym zostanę już na długo. Na tą chwilę społeczność w blade & soul może nie jest ogromna ale jest, obawiam się, że po otwarciu Black Desert gra stanie się już nie popularna, i nie będzie już z kim grać. Proszę również napisać czy jest co robić oprócz areny pvp w endgame w blade and soul.

Pozdrawiam