Koniec z hydeparkiem!

Witam. Wiem, że jestem tylko szarą myszką na tym forum, ale także mogę wyrazić swoją opinię. To co się tutaj dzieje to jakieś chore żarty... Spam, idiotyczne tematy o chomikach, sandałach i innym badziewiu.

Dobra teraz konkrety:

Co to hydepark?

Według Wikipedii:

"Hydepark - specjalny dział występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum)."

Czyli takie tematy są dopuszczalne. Jednakże mam pomysł co z tym zrobić.

JESTEM ZA TYM ABY TEMATY Z HYDEPARKU NIE BYŁY POKAZYWANE NA STRONIE GŁÓWNEJ PORTALU!

JEŻELI KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ SIEDZIEĆ W TYM GÓ*NIE TO MOŻE SAM O TYM ZADECYDOWAĆ.

Tak samo jak z Targowiskiem. Przecież ten dział forum pokazuje jaki przedział wiekowy tu uczęszcza (w moim mniemaniu 9-14lat).

Niestety ale taki poziom tematów jak i komentarzy na portalu mmorpg.org.pl jest żałosny i odstrasza normalnych graczy z pasją.

PS. Znam bardzo łatwy sposób (który na pewno administracja odrzuci, bo ten portal by świecił pustkami) aby wyeliminować "badziewie" z tego forum. Zaostrzyć regulamin oraz zwiększyć kary.

Pozdrawiam

JESTEM ZA TYM ABY TEMATY Z HYDEPARKU NIE BYŁY POKAZYWANE NA STRONIE GŁÓWNEJ PORTALU!JEŻELI KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ SIEDZIEĆ W TYM GÓ*NIE TO MOŻE SAM O TYM ZADECYDOWAĆ.

A czy w tej chwili ktos kogos zmusza do czytania tego "gowna" ? Nie wydaje mi sie, przynajmniej nie u mnie w domu, A moze ciebie przywiazal nasz admin do krzesla, bardzo grubym lancuchem i teraz torturuje cie czytaniem, slowo po slowie, kazdego tematu, ktory znajduje sie w Hydepark?

Przepraszam, troche ostro to napisalem, ale zwyczajnie nie dostrzegam sensu tego tematu, stad taka a nie inna reakcja.

Nie chcesz tego czytac - nie czytaj, proste, a problem rozwiazany.

To samo tyczy sie targowiska, zreszta po co tam wchodzic, kiedy nie masz zamiaru czegos wymienic? No wlasnie, mozesz zyc obok tego dzialu, kompletnie nie zwracajac na niego uwagi. A zbyt rygorystyczny regulamin odstraszy userow bardziej, niz te kilka glupawych postow w Hydepark.

Bardziej chodziło mi tutaj o to, że takie tematy które stanowią 99,9% hydeparku pojawiają się na głównym portalu...

W sumie niektóre tematu są trochę... dziwne, ale od tego jest Hydepark. Mmorpg.org.pl jest dość dużą społecznością (tak mi się zdaję), więc dużo ludzi piszę tu swoje tematy. Jak napisał Dzz - wkurza się ten dział, nie czytaj. Nie widzę problemu.

Pozdrawiam

Im głupsze tematy w hydeparku tym lepiej mi się je czyta. :]

Sporo jest idiotycznych, część z nich wyśmiewam, ale nie negujmy sensu ich istnienia - po to jest hydepark. Ja uważam wręcz przeciwnie, moderacja w tym dziale powinna być jak najbardziej wycofana i powinna reagować tylko na rażące nadużycia - wrzucanie treści nielegalnych (nazistowskie ścierwo etc.).

Popieram Yanga w 100%. Sory, ale ludzie tam piszą takie głupoty, że nie sposób odpowiedzieć, a bardzo często można dostać tam warna za offtop lub bluzga. W normalnych tematach rozumiem, ale tematom w hydeparku bardzo daleko do normalności. Choćby niedawny temacik o szukaniu dziewczyny :D

Witam. Wiem, że jestem tylko szarą myszką na tym forum, ale także mogę wyrazić swoją opinię. To co się tutaj dzieje to jakieś chore żarty... Spam, idiotyczne tematy o chomikach, sandałach i innym badziewiu.

Dobra teraz konkrety:

Co to hydepark?

Według Wikipedii:

"Hydepark - specjalny dział występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum)."

Czyli takie tematy są dopuszczalne. Jednakże mam pomysł co z tym zrobić.

JESTEM ZA TYM ABY TEMATY Z HYDEPARKU NIE BYŁY POKAZYWANE NA STRONIE GŁÓWNEJ PORTALU!

JEŻELI KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ SIEDZIEĆ W TYM GÓ*NIE TO MOŻE SAM O TYM ZADECYDOWAĆ.

Tak samo jak z Targowiskiem. Przecież ten dział forum pokazuje jaki przedział wiekowy tu uczęszcza (w moim mniemaniu 9-14lat).

Niestety ale taki poziom tematów jak i komentarzy na portalu mmorpg.org.pl jest żałosny i odstrasza normalnych graczy z pasją.

PS. Znam bardzo łatwy sposób (który na pewno administracja odrzuci, bo ten portal by świecił pustkami) aby wyeliminować "badziewie" z tego forum. Zaostrzyć regulamin oraz zwiększyć kary.

Pozdrawiam