Konkurs, konto wow wotlk za rozwiązanie problemu

zasady są proste, kto rozwiąże mój problem dostaje konto wotlk w wowie, nie jest mi do niczego potrzebne więc obiecuję, że oddam :)

a więc problem polega na tym, że na każdej myszce, którą podłącze pod kompa jest problem z ogarnięciem kursora, przykładowo na załączonym obrazku próbowałem przeciągnąć kursor z jednego rogu w drugi i oto jak kursor sobie zjeżdża :blink:

http://imageshack.us/photo/my-images/32/skosk.png/

Sterowniki lub przestan pic :D

no niestety nie sterowniki ani picie :) nawet podczas instalacji systemu z bootowalnego dvd myszki tak wariują, resetowanie biosu nic nie daje więc to raczej problem natury sprzętowej ^_^

Od kiedy masz taki problem? Próbowałeś inne gniazda USB? Podkładka :D?

zarówno bez podkładki jak i z podkładką tak samo, kilka dni temu mi sie nudziło to zainstalowałem sobie windows xp i po pewnej chwili sie tak zrobiło, zainstalowałem znowu sevena i już tak zostało :huh: a i próbowałem na każdym złączu

A może myszka ma już swoje lata i pora ją wymienić?

edit : faktycznie, nie przeczytałem dokładnie, wybacz.

przeczytaj jeszcze raz co napisałem w 1 poście :)

To musi być wina oprogramowania. Możesz to sprawdzić jeżeli masz drugi komputer lub kumpla którego możesz pozbawić na godzinke dysku twardego :) Odłączysz swój, podłączysz drugi. Jeżeli problem będzie dalej nawet po wymianie HDD to oznacza że coś jest ze sprzętem.

no nie wiem, już podczas instalacji systemu z płytki jest ten problem.

Jeżeli już to musi być wina sprzętu, to będzie to płyta główna. Dlatego myślę że chyba łatwiej podmienić dyski i się upewnić. Chyba że planujesz wymianę kompa :) Zrobisz jak uważasz, wiadomo. Swoją drogą ciekawy przypadek

zaraz sprawdzę na innym kompie tylko zainstaluje na nim system jakiś bo żadnego nie ma w tej chwili <_<

w tym czasie jak będę stawiał tam os zrobię kolejny konkursik :rolleyes: tym razem trudniejszy jeszcze bardziej ale można wygrać konto steam z cs:go i cs:s :)

a więc, tuner tv działa mi na viście i na sevenie a na xp freezuje aplikacje od tunera (każdą) przy skanowaniu kanałów, sprawdzałem wszystkie porty, biosy i sterowniki, zawsze kończy się freezem softu jedynie pomaga wyciągnięcie tunera z gniazda, uważam, że może mieć to związek z chipsetem płyty głównej (VIA PT880) gdyż na innym kompie z innym mobo problemów brak na windows xp i dokładnie tych samych sterach do tunera itd :D

z myszą sobie raczej poradziłem, zainstalowałem stery od sharkoon dark glider, zrobiłem na domyślne i chyba jest dobrze, jeszcze tylko pytanie..akceleracja myszy w systemie win 7 jest domyślnie włączona czy wyłączona?

Konkurs nr 2 nadal trwa, po prostu mam za mało ramu i chce używać xp zamiast 7 bo on dużo mniej go je, tylko że bez tunera tv (gigabyte u7300) się nie mogę obejść, bo bez świata według kiepskich na atm rozrywka nie zasnę :D

Niech stracę.. KONTO STEAM Z CS:GO /CS:S + Wow WOTLK za rozwiązanie problemu, pewnie w skutek radości dorzucę coś jeszcze ciekawego.

@up daj se spokój z tunerem TV, w necie możesz wszytko oglądać :)

ja miałem podobnie ale zaniosłem do kolegi (informatyk) i załatwił mi i tuner od N działa mi przy xp

zasady są proste, kto rozwiąże mój problem dostaje konto wotlk w wowie, nie jest mi do niczego potrzebne więc obiecuję, że oddam :)

a więc problem polega na tym, że na każdej myszce, którą podłącze pod kompa jest problem z ogarnięciem kursora, przykładowo na załączonym obrazku próbowałem przeciągnąć kursor z jednego rogu w drugi i oto jak kursor sobie zjeżdża :blink:

http://imageshack.us/photo/my-images/32/skosk.png/