Z góry przepraszam, że tyle tekstu (chyba że to jeszcze mało tekstu?). Jeśli uda mi się nabazgrać coś "wyglądającego" to też wstawię
Często (o ile nie zawsze) czytając książkę osadzoną w czasach średniowiecza bądź podobnych do niego, rozmyślam... rozmyślam jak by to było żyć w takich czasach? W większości książek ukazani bohaterowie są z wyższych sfer społecznych, stać ich na wszystko, nie muszą się bać tego, że zostali pojmani bo rodzina zapłaci za nich okup, są w pełni uzbrojeni, mają stale co jeść... itd. Natomiast co z prostaczkami? Muszą zarabiać ciężkie pieniądze, tego można się z pewnością dowiedzieć w książkach, ale co dalej? Jak wygląda praca kowala? Jak cieśli? A jak swoich czasów "alchemika"? Można to wyczytać w podręcznikach, znaleźć odpowiedzi w internecie, ale się nie przekonamy na własnej skórze. Gra ta pozwoliła by choćby trochę zaświadczyć takiego życia. Od czasu do czasu (albo i częściej...) zdarza mi się... śnić... śnić, że jestem jedną z takich osób... Mam nadzieję, że dzięki Tobie me sny się spełnią... to nie będę ja, ale mimo wszystko... będę mógł w pewnym sensie zaświadczyć takiego życia...
Kim jestem? Jakiś nowy użytkownik pojawiający się na forum, gdy jest konkurs. Otóż obserwuje forum i stronę już od jakiegoś czasu, jednak konta nie założyłem, gdyż nie widziałem takiej potrzeby.
No cóż... to by chyba było na tyle? Mam nadzieję, że ten konkurs skończy się dla mnie szczęśliwie i będę mógł się cieszyć razem z dziesięcioma innymi osobami ;D
(Pozwolę sobie trochę zapożyczyć z postu innego użytkownika również biorącego udział, a dokładniej Drzuma, jest moim faworytem, naprawdę świetne te "opowiadanko" ;D), liczę na szczęśliwi koniec, by zacząć szczęśliwy początek... wraz z dziewięcioma innymi, bo jednym z 11 musi być Drzuma