Witam kupiłem konto battlenet przez allegro za kwotę 130 złotych. Pograłem na im przez około 4 miesiące i nagle nie mogę się zalogować, sprzedającemu wystawiłem już dobry komentarz. Myślę że to on odzyskał konto. I tu rodzi się moje pytanie. Czy sprzedający może ponieść teraz jakąś odpowiedzialność prawną?
Konto battle kupione przez allegro
Juz ci mowie "niska szkodliwosc spoleczna" . Nikt sie tym nawet nie zajmie Co najwyzej dostanie bana na allegro ale to i tak masa roboty z udowadnianiem ze to napewno on ( co jest w praktycze nie mozliwe ).
Możesz napisać do Blizzarda, wysłać screeny sprzedaży i co najwyżej mogą zablokować konto.
Jeśli masz więcej pary i chęci to polecam założyć skurczybykowi sprawę cywilną - idź do prawnika, opisz sytuację i niech wyśle przedsądowne wezwanie do zwrócenia konta oraz pokrycia strat moralnych oraz kosztów prawnika z terminem np 14 dni. Po tym czasie sprawę kieruj do sądu i jeśli wszystko odbyło się przez Allegro to tak naprawdę masz wygraną sprawę. Kwestia tylko, czy chce się Tobie? Jesteś pełnoletni? Masz pieniądze na tę inwestycję
tak jak przedmówca napisał, załóż sprawę cywilną, idz do prawnika. zazwyczaj jest tak że sprzedający wie że za 100 zl nikt nie będzie robił afery, jest spora szansa że jak zobaczy w domu list w którym ma się zgłosić na sprawę to się po prostu przestraszy i odda konto
Nawet jak nic z tego nie wyjdzie to sprzedający tak czy siak będzie miał pełne gacie gdy zobaczy wezwanie na sprawę
doda od siebie że ja jak kupowałem przykładowo konto do Guild wars 2 to nigdy nie wystawiałem komentarza, gdy sprzedający nalegał to pisałem że za kilka miesięcy wystawię, od kupna GW2 minęły 2 lata, komentarza dalej mu nie wystawiłem, konto mam do dziś, NIE WYSTAWIAJCIE spzredającemu komentarza
Swojego czasu blizzard sam zablokował mi konto ponieważ ''ktoś inny z niego korzystał'' (jestem jedynym posiadaczem od kilku lat). Wstarczyło napisać do supportu i odzyskałem dostęp do konta, zrób tak samo
Swojego czasu blizzard sam zablokował mi konto ponieważ ''ktoś inny z niego korzystał'' (jestem jedynym posiadaczem od kilku lat). Wstarczyło napisać do supportu i odzyskałem dostęp do konta, zrób tak samo
Ale konto przecież nie jest jego
Niby tak i jeśli nic innego mu nie pomoże zostaje tylko to nóż widelec się uda i konto odzyska
Witam kupiłem konto battlenet przez allegro za kwotę 130 złotych. Pograłem na im przez około 4 miesiące i nagle nie mogę się zalogować, sprzedającemu wystawiłem już dobry komentarz. Myślę że to on odzyskał konto. I tu rodzi się moje pytanie. Czy sprzedający może ponieść teraz jakąś odpowiedzialność prawną?