Konto steam, support i nieziemski wk***

Witajcie gracze. Ogólnie szukałem chwilę miejsca na forum, gdzie taki temat mogę założyć.

Opiszę z krótka sytuację.

10 września 2015

około godziny 11:30

SMS o treści "Hasło do twojego konta zostało zmienione"

W tym momencie panika na całego i pytanie JAK?! Google wprowadziło system podwójnego zabezpieczenia. Logowanie odbywa się dwu etapowo, najpierw standardowo login/hasło potem kod z SMS. Myślę że super zabezpieczenie w końcu w dzisiejszych czasach telefon to trzecia ręka.

Próba logowania na email - złe hasło... próba resetu - udana! f*ck YEAH! logowanie, patrze co jest grane, rito, steam, origin, ubisoft blizzard i parę innych, reset haseł... NOO KU*** - patrze gdzie było ostatnie logowanie - Węgry Budapeszt, IPV6: XXxX (WTF?).

Screeny robie, Frapsa odpaliłem - zabezpieczenie muszę mieć.

Niby wszystko OK, ale nagle wyrzuca mnie z maila... próba logowania - konto zablokowane... SRSLY?

Próbuje odzyskać konto - błąd... konto nie istnieje... no to teraz jestem w czarnej d*pie. Dzwonie do Google support Kraków (warszawa nie odbiera): Dodzwoniłeś się do blabalblablalb 1 2 2 5 *singiel*

G: Witam, nazywam się Jakaś d*pa w czym mogę pomóc?

Ja: Wyjaśniam sprawę, pytam się co mam zrobić.

G: Proszę wysłać LIST z opisem sytuacji, w wersji polskiej oraz angielskiej. W okresie od 4 do 12 miesięcy ktoś się do pana odezwie.

SAY WHAT? No to kicha jestem w kropce. Ale cóż piszę do supportów po kolei. Tego samego dnia, odzyskałem konta w Blizzardzie (authenticator RULEZ) i Rito. Ubisoft, Origin i reszta w przeciągu tygodnia.

30 Wrzesień 2015

Loguje się na nowe konto google (podobne do starego) i nie zmieniłem cyferek. PAH złe hasło hmm... O CHOLERA konto jest aktywne i istnieje! Reset hasła - BAM! blokada na inny numer telefonu, nigdy tak szybko nie robiłem zmian. Ale się udało! Odzyskałem konto email. No to teraz zresetuje hasło w Steam i wszystko będę miał. W między czasie przeglądam maile jakie gościu wysyłał, odbierał... hmm próba zapłaty w steam, origin, ubisoft - nieudane f*ck YEA ;3. Z reszty nic ciekawego, no po za tym że straciłem w ciągu tych 2 tygodni wszystkie skiny w CS :C 2 kosy w dupe.

Reset hasła nie udany, email nie prawidłowy. Hmm rzeczywiście email zaczyna się inaczej, i kończy na .hun ... damn it.

Dzwonię do googlę informuję że konto odzyskałem i mam nadzieję że bardziej zabezpieczą ten system double protection bo to CRAP.

Piszę dodatkowego posta do Steam support, że odzyskałem konto i jestem wstanie powiedzieć im wszystkie zakupy których dokonałem w okresie 7 lat wstecz. No cóż denerwuje mnie tylko to że ten typ cały czas gra na moim koncie w MADMAXa którego jeszcze nie przeszedłem :C i psuje mi range w CS...

Tutaj mam pytanie do was, czy komuś się zdarzyło stracić konto i ile musieliście czekać na odzyskanie go lub chociaż jakąkolwiek odpowiedź ze strony steam? Czekam już 25 dni, no prawie 4 tyg... 0 odpowiedzi...

warn_ico.png
Wulgaryzm w tytule tematu
~Leman

Ja też miałem "hacka" na steama więc zablokowałem konto. Na odpowiedź od supportu czekam juz chyba 1,5 miesiąca i nic.

czyli co hasła nie mozesz zmienić po prostu żeby koleś stracił dostęp? oO skoro konto odzyskałeś mówisz to powinienes miec taka mozliwosc... chyba ze czegos nie zrozumialem, na to by wychodziło bo zmiana hasła raczej jest czymś oczywistym w takiej sytuacji i nawet bym Cie nie posądzał o taką głupote zeby o tym nie pomyśleć.

Ciekawi mnie trochę jak koleś shackował twoje konto, nie żebym cię o coś posądzała, ale jestem właśnie ciekawa jak to działa, przy okazji bym może jakoś zabezpieczyła swoje dane i konta.

Pisałeś do polskiego czy angielskiego supportu? Wiele osób narzeka na polski, ja z nim akurat nigdy nie miałam do czynienia, zwykle od razu kontaktuje się z angielskim. Czy w tickecie podałeś SteamID? Jeśli nie wiesz jak go znaleźć/sprawdzić to masz tutaj stronkę: http://steamidfinder.com/

Zwykle w supportach nie odpowiadają na tickety bez czegoś takiego, wiem to po sobie. Jak pisałam ticketa co mi na klawiaturze na myśl przychodziło i nie podałam właśnie takiego identyfikatora (akurat tam był potrzebny FacebookID) to tylko automat mi odpisał :P Jak tylko napisałam to samo ale podałam to ID to odpowiedź była w 24h.

Nie, nie zdarzyło mi się, ponieważ nie chodzę po jakiś lipnych stronach, nie otwieram podejrzanych maili i nie ściągam syfu z warezów.

mnie się raz zdarzyło że mi konto ukradli na steamie.. powiem ci tak prawdopodobnie z cs'em skończy się w taki sposób że gość cheatuje i będziesz miał perm bana tak było w moim przypadku.. po drugie napisz do angielskiego supportu polski ci nie odpowie nawet za milion lat.. i najlepiej wyślij im jakieś zdjęcia z kodami gier jakie masz na koncie i inne dowody które by potwierdzały ze to twoje konto jak to wszystko zrobić 1-3tyg masz konto z powrotem tylko mówię z cs'em i innymi grami na których można jakoś zaliczyć VAC'a możesz się pożegnać

Ciekawi mnie trochę jak koleś shackował twoje konto, nie żebym cię o coś posądzała, ale jestem właśnie ciekawa jak to działa, przy okazji bym może jakoś zabezpieczyła swoje dane i konta.Pisałeś do polskiego czy angielskiego supportu? Wiele osób narzeka na polski, ja z nim akurat nigdy nie miałam do czynienia, zwykle od razu kontaktuje się z angielskim. Czy w tickecie podałeś SteamID? Jeśli nie wiesz jak go znaleźć/sprawdzić to masz tutaj stronkę: http://steamidfinder.com/Zwykle w supportach nie odpowiadają na tickety bez czegoś takiego, wiem to po sobie. Jak pisałam ticketa co mi na klawiaturze na myśl przychodziło i nie podałam właśnie takiego identyfikatora (akurat tam był potrzebny FacebookID) to tylko automat mi odpisał Jak tylko napisałam to samo ale podałam to ID to odpowiedź była w 24h.

Hmm możliwe że jakiś rookit, ad czy spyware się gdzieś zahaczył... pisałem do angielskiego supportu, chyba, no w każdym bądź razie po angielsku pisałem. Steam ID hmm podałem login - wydaje mi się że to to samo. Ogólnie to wysłałem im wszystkie keye jakie mogłem znaleźć oraz daty zakupów.

Czekam, i mam nadzieję że BishopBS się jednak myli, Supreme stracę :C

Może to głupie, ale może masz robaka na telefonie? W androidzie chyba pojawiła się kolejna dziura ostatnio, a w takim wypadku tamta osoba spokojnie mogłaby zabrać ci dosłownie wszystko.

Hmm możliwe że jakiś rookit, ad czy spyware się gdzieś zahaczył... pisałem do angielskiego supportu, chyba, no w każdym bądź razie po angielsku pisałem. Steam ID hmm podałem login - wydaje mi się że to to samo. Ogólnie to wysłałem im wszystkie keye jakie mogłem znaleźć oraz daty zakupów. Czekam, i mam nadzieję że BishopBS się jednak myli, Supreme stracę :C

Login to nie jest to samo :P Steam ID to ciąg liczb.

Niemniej zanim zaczniesz się w to bawić to powinieneś sprawdzić czy masz czysty komputer. Módl się, żeby to nie był Rootkit bo je to w sumie tylko formatem da się wyleczyć, aczkolwiek ja na starym kompie miałam "zarodnik" rootkita, który "zamroziłam" - testy bezpieczeństwa zawsze wychodziły negatywne, ale sam rootkit nie robił żadnych szkód. Wolałam tak to rozwiązać niż formatować (sic!) cały komputer.

Osoba powyżej też dobrze gada, było dosyć głośno o tej luce swego czasu i właśnie głównie chodziło w niej o to, że dało się złamać tą podwójną autoryzacje od Google. Zresztą ja nie wiem czy oni tej autoryzacji nie wycofali - wcześniej notorycznie mi spamowali, że ktoś loguje się na moje konto z nowej lokalizacji. Byłam to oczywiście ja, tylko, że na innym urządzeniu. Gdzieś tak od miesiąca kompletna cisza z ich strony. Możliwe, że jest wyłączona i coś tam w niej poprawiają teraz.

W sumie mi tylko raz zdarzył się włam na konto - na facebooka z... Chile. Ale jak to nie wiem, Fb automatycznie zablokowało konto i odblokowało je dopiero kiedy zalogowałam się z prawidłowej lokalizacji (czyli z mojego komputera). Zresetowali mi też hasło przy tym.

Możesz też napisać kolejnego ticketa jeśli nie odpisują, też mi się tak zdarzało, że za pierwszym razem nie odpisywali tylko dopiero za drugim jak się napisało (a treść ticketów była taka sama), może w systemie go gdzieś przeoczyli, cholera wie jak to u nich tam działa.

Najlepiej jeszcze napisz na specjalistycznym forum w sprawie infekcji kompa. Poproszą cię o sporządzenie logów odpowiednimi programami i krok po kroku poprowadzą cię przez cały proces leczenia pc. Nie ufaj samym programom antywirusowym.

Najprędzej włamał ci się na meila, radzę tam hasło zmienić i pytanie pomocnicze w pierwszej kolejności.

Androidrat? czy inne gówna są możliwe do pobrania w wersji source i skompilowania dodatkowo jak ktoś dobrze poszuka to i znajdzie bindera także taka weryfikacja nic nie da bo wszystko co do sekundy wysyłane jest do serwera

jeżeli jest ktoś bardziej zainteresowany zapraszam na pw wytłumaczę i opiszę co i jak aby owego rata skompilować i zbindować :)

Ogólnie komp jest po formacie po drugim dniu od zhackowania więc myślę że bez problemu. Co do telefonu... hmm to powiem że nie wiedziałem o tym, co sprawia że trochę się teraz boje. Jakby nie patrzeć, mam teraz zmieniać w temacie ticketu na steam z "Stolen Account" na moje "ID Stolen account" ?

Witajcie gracze. Ogólnie szukałem chwilę miejsca na forum, gdzie taki temat mogę założyć.

Opiszę z krótka sytuację.

10 września 2015

około godziny 11:30

SMS o treści "Hasło do twojego konta zostało zmienione"

W tym momencie panika na całego i pytanie JAK?! Google wprowadziło system podwójnego zabezpieczenia. Logowanie odbywa się dwu etapowo, najpierw standardowo login/hasło potem kod z SMS. Myślę że super zabezpieczenie w końcu w dzisiejszych czasach telefon to trzecia ręka.

Próba logowania na email - złe hasło... próba resetu - udana! f*ck YEAH! logowanie, patrze co jest grane, rito, steam, origin, ubisoft blizzard i parę innych, reset haseł... NOO KU*** - patrze gdzie było ostatnie logowanie - Węgry Budapeszt, IPV6: XXxX (WTF?).

Screeny robie, Frapsa odpaliłem - zabezpieczenie muszę mieć.

Niby wszystko OK, ale nagle wyrzuca mnie z maila... próba logowania - konto zablokowane... SRSLY?

Próbuje odzyskać konto - błąd... konto nie istnieje... no to teraz jestem w czarnej d*pie. Dzwonie do Google support Kraków (warszawa nie odbiera): Dodzwoniłeś się do blabalblablalb 1 2 2 5 *singiel*

G: Witam, nazywam się Jakaś d*pa w czym mogę pomóc?

Ja: Wyjaśniam sprawę, pytam się co mam zrobić.

G: Proszę wysłać LIST z opisem sytuacji, w wersji polskiej oraz angielskiej. W okresie od 4 do 12 miesięcy ktoś się do pana odezwie.

SAY WHAT? No to kicha jestem w kropce. Ale cóż piszę do supportów po kolei. Tego samego dnia, odzyskałem konta w Blizzardzie (authenticator RULEZ) i Rito. Ubisoft, Origin i reszta w przeciągu tygodnia.

30 Wrzesień 2015

Loguje się na nowe konto google (podobne do starego) i nie zmieniłem cyferek. PAH złe hasło hmm... O CHOLERA konto jest aktywne i istnieje! Reset hasła - BAM! blokada na inny numer telefonu, nigdy tak szybko nie robiłem zmian. Ale się udało! Odzyskałem konto email. No to teraz zresetuje hasło w Steam i wszystko będę miał. W między czasie przeglądam maile jakie gościu wysyłał, odbierał... hmm próba zapłaty w steam, origin, ubisoft - nieudane f*ck YEA ;3. Z reszty nic ciekawego, no po za tym że straciłem w ciągu tych 2 tygodni wszystkie skiny w CS :C 2 kosy w dupe.

Reset hasła nie udany, email nie prawidłowy. Hmm rzeczywiście email zaczyna się inaczej, i kończy na .hun ... damn it.

Dzwonię do googlę informuję że konto odzyskałem i mam nadzieję że bardziej zabezpieczą ten system double protection bo to CRAP.

Piszę dodatkowego posta do Steam support, że odzyskałem konto i jestem wstanie powiedzieć im wszystkie zakupy których dokonałem w okresie 7 lat wstecz. No cóż denerwuje mnie tylko to że ten typ cały czas gra na moim koncie w MADMAXa którego jeszcze nie przeszedłem :C i psuje mi range w CS...

Tutaj mam pytanie do was, czy komuś się zdarzyło stracić konto i ile musieliście czekać na odzyskanie go lub chociaż jakąkolwiek odpowiedź ze strony steam? Czekam już 25 dni, no prawie 4 tyg... 0 odpowiedzi...

warn_ico.png
Wulgaryzm w tytule tematu
~Leman