Witajcie gracze. Ogólnie szukałem chwilę miejsca na forum, gdzie taki temat mogę założyć.
Opiszę z krótka sytuację.
10 września 2015
około godziny 11:30
SMS o treści "Hasło do twojego konta zostało zmienione"
W tym momencie panika na całego i pytanie JAK?! Google wprowadziło system podwójnego zabezpieczenia. Logowanie odbywa się dwu etapowo, najpierw standardowo login/hasło potem kod z SMS. Myślę że super zabezpieczenie w końcu w dzisiejszych czasach telefon to trzecia ręka.
Próba logowania na email - złe hasło... próba resetu - udana! f*ck YEAH! logowanie, patrze co jest grane, rito, steam, origin, ubisoft blizzard i parę innych, reset haseł... NOO KU*** - patrze gdzie było ostatnie logowanie - Węgry Budapeszt, IPV6: XXxX (WTF?).
Screeny robie, Frapsa odpaliłem - zabezpieczenie muszę mieć.
Niby wszystko OK, ale nagle wyrzuca mnie z maila... próba logowania - konto zablokowane... SRSLY?
Próbuje odzyskać konto - błąd... konto nie istnieje... no to teraz jestem w czarnej d*pie. Dzwonie do Google support Kraków (warszawa nie odbiera): Dodzwoniłeś się do blabalblablalb 1 2 2 5 *singiel*
G: Witam, nazywam się Jakaś d*pa w czym mogę pomóc?
Ja: Wyjaśniam sprawę, pytam się co mam zrobić.
G: Proszę wysłać LIST z opisem sytuacji, w wersji polskiej oraz angielskiej. W okresie od 4 do 12 miesięcy ktoś się do pana odezwie.
SAY WHAT? No to kicha jestem w kropce. Ale cóż piszę do supportów po kolei. Tego samego dnia, odzyskałem konta w Blizzardzie (authenticator RULEZ) i Rito. Ubisoft, Origin i reszta w przeciągu tygodnia.
30 Wrzesień 2015
Loguje się na nowe konto google (podobne do starego) i nie zmieniłem cyferek. PAH złe hasło hmm... O CHOLERA konto jest aktywne i istnieje! Reset hasła - BAM! blokada na inny numer telefonu, nigdy tak szybko nie robiłem zmian. Ale się udało! Odzyskałem konto email. No to teraz zresetuje hasło w Steam i wszystko będę miał. W między czasie przeglądam maile jakie gościu wysyłał, odbierał... hmm próba zapłaty w steam, origin, ubisoft - nieudane f*ck YEA ;3. Z reszty nic ciekawego, no po za tym że straciłem w ciągu tych 2 tygodni wszystkie skiny w CS :C 2 kosy w dupe.
Reset hasła nie udany, email nie prawidłowy. Hmm rzeczywiście email zaczyna się inaczej, i kończy na .hun ... damn it.
Dzwonię do googlę informuję że konto odzyskałem i mam nadzieję że bardziej zabezpieczą ten system double protection bo to CRAP.
Piszę dodatkowego posta do Steam support, że odzyskałem konto i jestem wstanie powiedzieć im wszystkie zakupy których dokonałem w okresie 7 lat wstecz. No cóż denerwuje mnie tylko to że ten typ cały czas gra na moim koncie w MADMAXa którego jeszcze nie przeszedłem :C i psuje mi range w CS...
Tutaj mam pytanie do was, czy komuś się zdarzyło stracić konto i ile musieliście czekać na odzyskanie go lub chociaż jakąkolwiek odpowiedź ze strony steam? Czekam już 25 dni, no prawie 4 tyg... 0 odpowiedzi...

~Leman