Witam mam pytanie - mam konto na games for windows live i mam tam kilka gierek które SĄ na xboxa 360 dostępne. Moje pytanie - czy mogę użyc konta windows live z pc na konsoli i mieć te gry na konsoli? Czy na xboxie musze nowe zrobic z pozycji konsoli? Gdyby było można tak zrobić to nie byłoby problemu gdybym kupował gry za microsoft pkt lub tzw. zdrapki?
Konto z windows live na xbox live - xbox 360
Nie, nie możesz.
"Podczas tworzenia konta w usłudze Xbox LIVE zostaje ono skojarzone z identyfikatorem Windows Live (adres e-mail i hasło, których używasz podczas logowania się do różnych usług firmy Microsoft). Identyfikator Windows Live i hasło służą do zarządzania kontem i pobierania profilu.
Jeśli Twoje konto jest kontem rodzica, Twój identyfikator Windows Live jest również połączony z kontem dziecka. Należy użyć tego identyfikatora wraz z identyfikatorem konta dziecka, aby zalogować się na konto dziecka. Dzięki identyfikatorowi Windows LIVE możesz kontrolować na koncie dziecka zakres korzystania z usług Xbox LIVE, zaakceptować Warunki korzystania z usługi Xbox LIVE i używać innych funkcji." Źródło: Oficjalna strona
Wynika z tego, że można skojarzyć jedynie twoje konto z Windows Live z tym z Xbox'a. No gier raczej nie możesz przenieść na Xbox'a z PC.
Sam nie wiem jak to wyżej rozumieć
Możesz używać tego samego konta na Xboxie jak i Games For Windows Live (sam tak korzystam).
Status GOLD (gra w sieci) jest wymagana jak chcesz grac w Multi na Xboxie/ na PC tego nie wymaga to samo punkty tez są wspólne jak np. kupisz zdrapkę na 800msp to możesz je wydać na DLC Xboxowe albo PC itd.
btw. Nie możesz np. grac w gry z PC na Xboxie jeśli nie masz kupionych ich w wersji na Xboxa.
Ale bomba
Teraz nie kminie - mam np resident evil 5 na pc kupiony przypisany do konta kluczem - sciągne go na xbox hard drive?
Nie, nie ściągniesz go na xbox'a, chyba że kupisz wersję na xbox'a. Jedyne co łączy PC i Xboxa 360 to właśnie to konto. Niektóre gry na PC mają Games for Windows Live, czyli możliwość zalogowania się kontem z Xboxa (albo nowym kontem jeżeli ktoś konsoli nie ma) i np. zdobywania achievementów. Nie działa nic w stylu "kupię grę na PC, bo jest za 20zł z możliwością zalogowania do Games for Windows Live, a na Xboxa jest za 50zł i będę grał na Xboxie".
Mam nadzieję, że jakoś udało mi się wytłumaczyć jak to działa.
Up tera kminie dzieks
Nie da sie ja np kupiłem sobie BF3 na xboxa i chciałem (spróbować) uzyc klucz do BF3 na pc wersji i nie da sie a szkoda
Witam mam pytanie - mam konto na games for windows live i mam tam kilka gierek które SĄ na xboxa 360 dostępne. Moje pytanie - czy mogę użyc konta windows live z pc na konsoli i mieć te gry na konsoli? Czy na xboxie musze nowe zrobic z pozycji konsoli? Gdyby było można tak zrobić to nie byłoby problemu gdybym kupował gry za microsoft pkt lub tzw. zdrapki?