Hejka,
Jak wiemy A.Sapkowski ogłosił ,że za rok lub dwa pojawi się kontynuacja sagi o wiedzminie Geralcie.
I tu nachodzi mnie pytanie:
Co wy o tym sądzicie?
Czy to błąd?Czy warto czekać?
Komentujcie,piszcie.
Ps.Ja czekam z niecierpliwością.
Hejka,
Jak wiemy A.Sapkowski ogłosił ,że za rok lub dwa pojawi się kontynuacja sagi o wiedzminie Geralcie.
Co wy o tym sądzicie?
Komentujcie,piszcie.
To była plotka, którą Sapkowski już zdementował.
http://www.wykop.pl/link/1247625/sapkowski-nie-bedzie-nowego-wiedzmina/
A to *****
Szkoda... bo bym sobie poczytał.
jak to plotka?
przeciez "potwierdzil" to kilka razy na wszelakich konwentach, ale ksiazka planowana jest na jesien 2013 roku
radze sobie obejrzec ostatnie wroclawskie spotkanie z fanami
Osobiscie jestem fanem polskiej fantastyki .I tutaj się załamałem ,bo saga o wieśku dla mnie była na 1 miejscu,dopiero potem Piekara z inkwizytorem i reszta;/'
Edit: Guru wybawco za promyk nadziei dałbym Ci lajka,ale limit wyczerpałem;]
Ja osobiście słyszałem o tym że historia Geralda z Rivi ma być kontynuowana ale jest mały problem gdyż na samym początku tworzenia pierwszej części gry Wiedźmina twórcy podkreślili nam że to jest dalszy ciąg jego historii. Więc nasuwa się pytanie książka będzie kontynuowana od treści książki czy też od fabuły gry ?
http://kultura.gazet...ajbardziej.html
[media=]
5 minuta, a więcej powiedział na jakimś nowym konwencie, ale nie pamietam juz na jakim, trwaja one po 60 minut, wiec nie chce mi sie tego wertowac
oj tam oj tam czemu geralt ma znowu się męczyć dajcie mu wreszcie ta emeryturę o k**wa zapomniałem o tusku ;/
Fatalne wiesci, oby ta ksiazka nigdy nie powstala, saga konczy sie swietnie. Komus chyba kasy zabraklo.
Ale wy źle rozumujecie ,to jest kontynuacja ale nie wiedzmina geralta tylko opowieść osadzona w świecie z wiedzmina ;d
Saga jest świetna, nie chciałbym aby Sapkowski próbował zaczynać ją na nowo, ze względu na grę czy pieniądze,bo to piękna seria. Powinien jak najbardziej angażować się w pracę nad grą.
Problem jest taki ,że fabuła z gry nie pochodzi od Sapkowskiego jak i w 1 ,tak i w2 xd
Słyszałem, że udzielał pomocy CDP Red w tworzeniu gier.
Jest kontynuacją końca książki przypomnij sobie zakończenie książki a początek gry.
@up jest,ale tu chodzi spod kogo ręki wyszło omg...
@up x2 tak udzielał tzn. były konsultacje dotyczace wygladu postaci itp.
Sapkowski zaakceptował zarys fabularny Wiedźmina jako gry... przynajmniej tak mówi wiki.
Jak dla mnie sama historia Geralta powinna skończyć się tak jak w Pani Jeziora i nie podoba mi się wykorzystywanie go czy to w grze, czy w kolejnych (ewentualnych) książkach. Chyba że w jakimś prequelu czy zbiorze opowiadań o tym co działo się w latach poprzedzających wydarzenia z Miecza Przeznaczenia (a przynajmniej z Krwi Elfów)...
Osobiscie jestem fanem polskiej fantastyki .I tutaj się załamałem ,bo saga o wieśku dla mnie była na 1 miejscu,dopiero potem Piekara z inkwizytorem i reszta;/'Edit: Guru wybawco za promyk nadziei dałbym Ci lajka,ale limit wyczerpałem;]
Ja tam stawiam na równi obie serie.
A wracając do piękności sagi o Wiedźminie, to dla mnie jest to historia kompletna i skończona. Nie ma co wracać do Geralta, ale seria opowiadań z perspektywy innego bohatera w tym świecie - JAK NAJBARDZIEJ.
Jak dla mnie to Sapkowski powinien napisać prequel w czasach gdy wiedźmini byli u swojego szczytu. Ta nowa saga mogłaby się kończyć zniszczeniem Kaer Morhen.
Hejka,
Co wy o tym sądzicie?
Komentujcie,piszcie.