Konwerter

Cześć i czołem!

Poszukuję konwertera, w którym mógłbym zmienić rodzaj filmu na przyjazny dla YouTube.

Chciałbym, żeby jakość mogła być HD.

Do tej pory robię tak:

1. Nagrywam odcinek Let's Play i scalam go we Sony Vegas(Zwykle ma 2 części).

2. W Vegasie renderuję to tak:

Format: WMV

Jakość: HD 720-25p

3. Wrzucam to na YouTube i czekam około 200 minut, żeby się przesłało.

Rozmiar takiego filmu to około 460Mb.

Co zrobić, żeby szło szybciej?

Specjalnie dla Krystal moja pierwsza animacja poklatkowa:

http://www.youtube.com/watch?v=v4mHQiG8UMg

Najlepszym rozwiązaniem do sklejania filmów jest Afftef Effects, lecz jest trudny. Co do samego uploadu ja też mam taki problem, że idzie czasem nawet 300 min. Ale mniejsza o to. Chcesz nagrywać "Let's Play-e", ale jest jeden problem. Włączyłem Twoje coś na YT i po hmm 3-4 sec. był end. Kolego wiesz.... poczekaj aż Twój głos będzie zjadliwy bo wątpię, że ktoś zechce oglądać Twoje filmy. Na razie nie masz szans na wybicie się z takim dziecięcym głosikiem. Poczekaj 4-5 lat i wtedy pogadamy o nagrywaniu First Look.

Barco sybko pise...tak barco sybko... Słysycie jak klikam w klawise... chyba zwieksyłem predkosc....poniewass.... Cuje sie coras fajniej

Mniejsza z tym.

After Effects powiadasz... Jest to darmowe czy płatne?

Proszę również o inne propozycje.

To, że mam głos jak dziecko(13 lat) nie znaczy, że nie mogę robić LP. Mam pasję i tyle. Mutacji nie przeszedłem i czuję się z tym dobrze(jak na razie).

Ja logopedy nie potrzebuję, a tobie poleciłbym udanie się do laryngologa skoro nie słyszysz za dobrze.

Płatny program. Znaczy wiesz... jak dobrze poszperasz w necie to znajdziesz za darmo. Oryginał warty prawie 3 tys. . Ale wiesz warty jest każdego grosza bo to kombajn prosto z Hollywood :)

3 TYSIĄCE?! Dude... It's too expensive for me!

A jest coś innego... Darmowego lub mniej drogiego?

Myślałem też nad Sony Vegas Movie Studio... Ale zrezygnowałem, ponieważ jakość była słaba. A w programie Camtasia jeszcze nie próbowałem choć wiem, że istnieje taka możliwość by przesłać film na YouTube.

Pracuj dalej na Sony Vegas. Do sklejania i konwertowania filmów jest on lepszy niż Adobe After Effects. Natomiast w AAE służy raczej do robienia efektów specjalnych. Zamieszczam Ci niżej tutorial do konwertowania w Sony Vegas. Poszukaj na necie, popytaj googla - na pewno znajdziesz tutoriale jak konwertować do HD żeby ładnie działało na YT :)

Dobra, będę nadal w Vegasie pracował. Dzięki za wszystko i cześć!

Cześć i czołem!

Poszukuję konwertera, w którym mógłbym zmienić rodzaj filmu na przyjazny dla YouTube.

Chciałbym, żeby jakość mogła być HD.

Do tej pory robię tak:

1. Nagrywam odcinek Let's Play i scalam go we Sony Vegas(Zwykle ma 2 części).

2. W Vegasie renderuję to tak:

Format: WMV

Jakość: HD 720-25p

3. Wrzucam to na YouTube i czekam około 200 minut, żeby się przesłało.

Rozmiar takiego filmu to około 460Mb.

Co zrobić, żeby szło szybciej?

Specjalnie dla Krystal moja pierwsza animacja poklatkowa:

http://www.youtube.com/watch?v=v4mHQiG8UMg