Korea Płd: Restrykcja dotycząca graniu w MMO?!

Kto posiada największą populację graczy MMORPG? Oczywiście, że Korea Południowa. Tym bardziej nie rozumiem decyzji tamtejszego rządu, który od przyszłego roku zamierza wprowadzić restrykcję wiekową, dotyczącą sieciowych gier. Wszystko dla dobra graczy i uniknięcia uzależnienia od tego typu zabawy.Każdy gracz poniżej 19 roku życia będzie musiał posiad ...

Wyświetl pełny artykuł

Zmień nazwe newsa......

Tak, tak "Każdy gracz poniżej 19 roku życia będzie musiał posiadać pisemną zgodę od swoich rodziców lub opiekunów prawnych."

Przecież tak pisze w regulaminie każdej firmy, która wydaje MMO.

Oto przykład (alaplaya):

1. Rejestracja jest wymagana przed skorzystaniem z Usług. Każdy kto ma 18 lat i który zgodnie z umową ma do tego tytuł, może się zarejestrowac bez ograniczeń. Jeśli masz mniej niż 18 lat możesz się zarejestrować tylko, za zgodą rodziców lub opiekunów.

Btw.

Chcę sobie pograć w LOCO. Więc co, mam im zeskanować karteczkę z upoważnieniem i podpisem rodzica i wysłać im na maila? :huh: Przecież to jest śmieszne...

Widocznie tam będą to sprawdzać i karać takie osoby. Wszystko jest jednak na etapie dyskusji, więc nie wiadomo czy to "coś" w ogóle zostanie wdrożone.

Zmień nazwe newsa......

Ktoś chyba na przyrodę(geografię) nie uczęszczał..

To od kiedy Płn znaczy południe?

http://www.kwiki.republika.pl/name-abr.html

a tu dla odmiany wiki

http://pl.wikipedia.org/wiki/Strony_%C5%9Bwiata

Sorry broda. Nie wyraziłem się jasno. Mój post podkreślał twój. Stąd ten cytat. Moja wypowiedź była do autora skierowana ;)

Pjotr ty też jesteś czasem śmieszny. Ten zakaz dotyczy godzin od 0.00 to 6.00, a nie całego dnia. Czytaj uważnie.

Tak, wiem ;)

Btw. Chcę sobie pograć w LOCO. Więc co, mam im zeskanować karteczkę z upoważnieniem i podpisem rodzica i wysłać im na maila? Przecież to jest śmieszne...

A o tym co sądzisz?

W tym wieku w nocy się śpi. Takie moje zdanie. Wieczór jest od grania.

W tym wieku w nocy się śpi. Takie moje zdanie. Wieczór jest od grania.

No wiesz nie zawsze... Na przykład we wakacje zbiera się ktoś na parę dungów, to nie zrobisz tego w godzinę. Chociaż też się z Tobą zgadzam, że to nie pora na grę.

No jasne, że fajnie czasem nockę zarwać ale nie co dzień. To na serio źle wpływa na rozwój i psychikę młodego organizmu, nie chodzi o samo granie, bo równie dobrze może to być telewizor albo książka.

Tyle zamieszania a nazwa tematu niezmieniona...

Na portalu nazwa newsa została zmieniona, ale tutaj jeszcze nie. Done

Kto posiada największą populację graczy MMORPG? Oczywiście, że Korea Południowa. Tym bardziej nie rozumiem decyzji tamtejszego rządu, który od przyszłego roku zamierza wprowadzić restrykcję wiekową, dotyczącą sieciowych gier. Wszystko dla dobra graczy i uniknięcia uzależnienia od tego typu zabawy.Każdy gracz poniżej 19 roku życia będzie musiał posiad ...

Wyświetl pełny artykuł