Kostiumy Aion

Tym razem pytanka o kostiumy. Czy można kupić jakieś fajne kostiumy w kinachach (czy jak ta waluta się nazywa)? W sklepie w sanctum jest ich po jednej sztuce. U blokera też szału nie ma. Kilka i jeszcze lipnych. Jakieś pomysły. ;)

Kiedy ja chciałem sobie kupić skina za kinahy, a nie było takowego w brokerze to napisałem pare razy na LFG "WTB Matrial Arts Skin" i zaraz jakiś sprzedawca się znalazł. W Aionie pełno ludzi, którzy ładują realną kasę w grę, żeby lepiej na tym wyjść w samej grze, więc nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem sprzedawcy. Obczaj sobie tylko skina w aion shopie i jego nazwę. A i standardowy przelicznik na Anuharcie: 1 aion coin = 600k . Czyli np. za skina za 149 aion coins płacisz 90kk. Swoją drogą znać zaufanych ludzi, którzy sprzedają fanty z aion shopa to fajna sprawa. Ty płacisz im kinah, a oni wysyłają ci giftem (jeżeli nie tradowalne przedmioty) co trzeba (dlatego muszą to być zaufane osoby). Ja osobiście kupiłem ostatnio pare zwierzaków, jakiegoś mounta, i ten nowy styl chodzenia (coś tam ze sztukami walki), a tak naprawdę jeszcze nigdy nie wydałem ani grosza na Aiona.

1. Jestem ona :D

2. Czy to co mam wpisać na LFG to ty wpisujesz na polskim Aionie czy jesteś na ang?

3. Co to LFG? :D

4. Jeśli jestem na polskim AIonie to co mam wpisać na LFG jeśli chce np. jakiś kostium to co mam wpisać by wszyscy wiedzieli o co chodzi?

5. Znasz jakiś zaufanych ludzi co sprzedają fanty na Barusie?

6. Co to gift? :)

7. Co to znaczy tradowalne przedmioty?

8. Można wiedzieć w jaki sposób zarabiasz najwięcej kasy?

1. Wybacz mi :3

2. patrz pkt.3

3. LFG -Looking For Group - na polskim aionie "Wyszukaj grupę" bodajże, jest to kanał ogólnodostępny na całym serwerze, z kanału Handlowego nikt nie korzysta bo to działa jakoś obszarowo bodajże i się nie opłaca, jak chcesz coś kupić to zawsze korzystaj z wyszukajki grupy :)

2. Na LFG możesz wpisać to co chcesz kupić, jeżeli grasz na Barusie to pisz jak człowiek do człowieka ^^ "Chcę kupić taki i taki skin za tyle kinah" nie powinno być problemu ! :)

4. Jeśli jesteś na polskim Aionie to na LFG napisz np "Kupie jakiegoś ciekawego/ładnego/takiego koloru/cholera wie jakiego skina" lub jak znajdziesz w aion shopie nazwe skina który cię interesuje i napiszesz na LFG "Kupię " to wszyscy powinni wiedzieć o co ci chodzi :)

5. Niestety nie znam : / Ale zaufaną osobę sprzedającą rzeczy z aion shopu można poznać choćby po randze jaką ma, bo wątpie aby taki oficer z 5 gwiazkami miał cię oszukać, gdyż po prostu mu się nie opłaca :) Ludzie nie niszczą sobie reputacji ot tak, chyba że sprzedającym jest jakiś niski levelek, który może zwinąć manatki.

6. Gift to prezent, który wysyła ci osoba (chodzi o przedmiot z aion shopu który dostajesz na swoją skrzynkę "pocztową" w aionie), reszta w pkt 7

7. A wieć tradowalne przedmioty to takie którymi NIE można handlować. Są przypisane do konta lub postaci. Na twoje szczęście skinami MOŻNA handlować, więc zastosowanie giftów (prezentów) jest w tym przypadku zbyteczne.

8. Jak masz 50 levelek to świetnym sposobem są bossy w heiron. Jeżeli jesteś klerykiem/kantorem/bardem/zaklinaczem to bez problemu możesz je zabić sama bez niczyjej pomocy. Cała rundka po wszystkich bossach (w dolnej części mapy) daje około 10kk, bossy respią się co godzinę, dodatkowo można machnąć rundkę na serwerze dla początkujących i spokojnie wychodzi 15-20kk na godzinę (jeżeli ktoś inny tych bossów już nie zabił) :)

Innym sposobem ale dla 65 może być farmienie w podziemiach katalam, zbieranie antycznych monet i sprzedawanie, chodzenie na siege w dolnej otchłani i sprzedawanie medali które się zdobywa (akurat tu mozesz mieć niższy level), chodzenie na arenki i sprzedawanie medali próby ognia i wiele wiele naprawde wiele innych sposobów

Jak chcesz skiny to możesz popatrzeć na Brokerze. Tam sprzedają itemy na low levelu z naszytymi kostiumami fajnymi. Również od wyższego levela za specjalne marki są dodatkowe stroje. Fajne całkiem.

5. A jak to można sprawdzić jaką ma rangę i ile tych gwiazdek?

9. Jak mam 30 lvl asasynke to gdzie najlepiej chodzić?

Przede wszystkim, jak 30 lvl assassin to nie opłaca się kupować jakichkolwiek skinów.

Najlepiej wbij max lvl i dopiero kupuj skiny, ponieważ lvl ci wskoczy bardzo szybko i itemki którym zmienisz wygląd będziesz musiała zmienić.

Poza tym skiny te "fajne" są zazwyczaj drogie więc lepiej zdobyć jakiś dobry set żeby się bawić w zmiane wyglądu.

> paweqx

Style biegania mozesz kupic u sprzedawcy w sanctum jezeli jestes Eli:)

5. A jak to można sprawdzić jaką ma rangę i ile tych gwiazdek?

9. Jak mam 30 lvl asasynke to gdzie najlepiej chodzić?

ad 5. W ustawieniach masz opcje "pokaż rangi" zamiast opcji "pokaż proste tytuły"

ad 9. na 30 levelu ciężko będzie coś wymyśleć, ale ja na twoim miejscu bym biegał po reshancie (otchłań, w którą wlatujesz "pod eltnen" - dosłownie) i zabijałbym npc z twierdzy które mają 40 levele. Są one nie wiele trudniejsze od mobów, jeden daje około 60 pkt otchłani, dużo expa i jakieś 20-40k kinah jak mnie pamięć nie myli. Jeżeli będą zbyt trudne do ubicia to znajdź sobie jakiś spot mobków w reshancie, które będą w sam raz na twój level :)

> paweqx

Style biegania mozesz kupic u sprzedawcy w sanctum jezeli jestes Eli:)

No tak, ale mi chodzi o ten taki specjalny styl biegania :D Który jest dostępny tylko z poziomu aion shopu, tutaj masz przykład:

https://www.youtube.com/watch?v=Ev2lZZunNzo

W polskim Aionie to będzie

[Karta Ruchu] Zestaw Sztuk Walki

widoczny tutaj: http://pl.aion.gameforge.com/website/shop/category/125/%C2'> - za 299 aion coinów :)

A możesz mi jeszcze z raz dokładnie wytłumaczyć jak włączyć te lpg i jak to po koleji robić?

ps. Mam takie pytanko jeszcze. Pomógłby ktoś mi uzbierać na gold packa? Na Barusie ma brokerze są od 70 kk. Słyszałam że były po 40kk.

Tym razem pytanka o kostiumy. Czy można kupić jakieś fajne kostiumy w kinachach (czy jak ta waluta się nazywa)? W sklepie w sanctum jest ich po jednej sztuce. U blokera też szału nie ma. Kilka i jeszcze lipnych. Jakieś pomysły. ;)