Jak tam układacie może bierzecie udział w zawodach itp.? Jakie macie kostki i co o kostkach sądzicie.
Kostka rubika
Układałem ze dwa lata później przestałem teraz co najwyżej rekreacyjnie mam tam cztery 3x3 jedną 2x2 jedną 4x4 i pyrkę. Na zawodach nie byłem bo mieszkam w słabej lokalizacji a do Katowic z takimi czasami nie chciałoby mi się jechać. Kostki fajna rzecz można po pokazywać w szkole ale mnie to jakoś bardzo nie wciaglo żeby robić to dalej.
Osobiście nigdy nie składałem, lecz widziałem dziesiątki składających w moim technikum.
Toż to tylko małe zainteresowanie, aczkolwiek jeśli bardzo Ci się podoba, czemu by nie drążyć
Znajomy z klasy w zawodówce układał, z tego co pamiętam miał kilka 3x3, 1 2x2, taki "dziwny" trójkąt. Kiedyś próbował mi to wytłumaczyć i nawet udawało mi się po pewnym czasie układać 1 ściankę w kilka sekund, ale później się zacinałem . Jak Ci się podoba to układaj, fajna sprawa
ja układam mam 2 3x3 jedną 2x2 i megaminxa a czasy to mam puki co sub minuta
Moim sukcesem było złożenie jednej ściany, więc to żaden sukces. Uważam, że ta kostka po części odzwierciedla naszą inteligencję im wyższa tym chyba prościej nam zrozumieć to jak ułożyć itp. ( osobiście pod tym względem jestem na dole w tabeli ) No chyba, że wyuczymy się tych sposobów a ich jest masa. Kolega z klasy składał kostkę w 53 sek nawet liczyliśmy mu czas, jest nawet taka fajna stronka do wyzwań z licznikiem.
Układam już dobry rok, na razie masteruje 2x2 bo to mnie kręci xP Oczywiście jakieś pyraminxy i 3x3 też układam ale nie jest to tak dobre jak 2x2, ostatnio pierwszy raz zrobiłem 2x2 blindem
Kiedyś próbowałem złożyć 3x3x3 po kilku minutach irytacji wpadłem na pomysł, że z młotkiem pójdzie sprawniej i tak po paru minutach kostka była złożona. Nie wiem co w tym przypadku sądzić o swojej inteligencji.
Ofc aurora do speedcubingu.
Jak tam układacie może bierzecie udział w zawodach itp.? Jakie macie kostki i co o kostkach sądzicie.