Film Wart obejrzenia ale najpierw należy najpierw poczytać o tym co się wydarzyło bo tak film to w połowie niezrozumiały bełkot a niektóre sceny filmu są bazowane na zdjęciach archiwalnych takich jak np. to, że jechali na pace furgonetki
Grupa 9 studentów wyruszyła na wyprawę w góry i w nocy 2 lutego z niewiadomych przyczyn wszyscy wybiegli na -30 stopniowy mróz z nieznanych powodów gdzie umarli z powodu wychłodzenia organizmu.
Opcja, że popili też jest jak dla mnie możliwa ale to nie tłumaczy dlaczego rozdupczyli namiot od środka a 2 osb. znaleźli pod zaspą śniegu , a osoby były połamane w środku bez żadnych przyczyn.
Film jest dla mnie mocno naciągany ale z jedną rzeczą muszę się tam zgodzić. " Dziwne kule światła" To na 99% Race wystrzelone przez nich.
Dla nie wtajemniczonych tutaj jest wszystko powiedziane i nic nie trzeba czytać
Osobiście chorobę popromienną też bym wykluczył z bardzo wielu powodów
a) Na pewno nie robi się człowiekowi od tego cieplej
b ) Choroba po promienna nie łamie kości
Tak naprawdę wiele moich domysłów niszczy to ,że mieli połamane żebra oraz ,że Dubinina ( jedna z uczestniczek ) byłą pozbawiona języka ( No chyba ,że miała padaczkę ale wtedy by go nie oszamała a sekcja wykazała by go a na miejscu go nie znaleźli. )
Zapraszam do dyskusji
PS: Zainteresowałem się tym po tym jak znalazłem info, że jakieś Polskie studio robi grę na podstawie Tragedii na przełęczy Diatłowa
Następnym razem edytuj, a nie tworzysz drugi post~Leman