Koszmar na przełęczy Diatłowa

Co sądzicie o tym co się tam stało ?

Macie jakiś pomysł jaka mogła być prawda ?

Ja jakoś nie wierze w siły nadprzyrodzone ... jak dla mnie odbywały się tam eksperymenty nad nową bronią wojskową tyle, że nie dosłownie obok obozu, dlatego też nie było innych śladów jak tych którzy tam zginęli, tylko gdzieś w górach.

Wytłumaczysz w kilku słowach o co biega? bo z chęcią się czegoś dowiem, a ściana płaczu na wiki jest zbyt długa by to ogarniać wieczorem :D

Dzięki z góry!

@UP

On nawiązuje pewnie do filmu "Tragedia na przełęczy Diatłowa" z 2013. Całkiem niezły film. Mi się wydaje, że albo napili się za dużo i komuś odwaliło na tyle że resztę zabił, albo ktoś chciał ukryć coś i zlikwidowali świadków.

Filmu nie oglądałem... a bardzo on nawiązuje do tej konkretnej historii ? warto go obejrzeć? czy lepiej po prostu zapoznać się jednak z pisanymi ciekawostkami ?

Film Wart obejrzenia ale najpierw należy najpierw poczytać o tym co się wydarzyło bo tak film to w połowie niezrozumiały bełkot a niektóre sceny filmu są bazowane na zdjęciach archiwalnych takich jak np. to, że jechali na pace furgonetki

Grupa 9 studentów wyruszyła na wyprawę w góry i w nocy 2 lutego z niewiadomych przyczyn wszyscy wybiegli na -30 stopniowy mróz z nieznanych powodów gdzie umarli z powodu wychłodzenia organizmu.

Opcja, że popili też jest jak dla mnie możliwa ale to nie tłumaczy dlaczego rozdupczyli namiot od środka a 2 osb. znaleźli pod zaspą śniegu , a osoby były połamane w środku bez żadnych przyczyn.

Film jest dla mnie mocno naciągany ale z jedną rzeczą muszę się tam zgodzić. " Dziwne kule światła" To na 99% Race wystrzelone przez nich.

Dla nie wtajemniczonych tutaj jest wszystko powiedziane i nic nie trzeba czytać

Osobiście chorobę popromienną też bym wykluczył z bardzo wielu powodów

a) Na pewno nie robi się człowiekowi od tego cieplej

b ) Choroba po promienna nie łamie kości

Tak naprawdę wiele moich domysłów niszczy to ,że mieli połamane żebra oraz ,że Dubinina ( jedna z uczestniczek ) byłą pozbawiona języka ( No chyba ,że miała padaczkę ale wtedy by go nie oszamała a sekcja wykazała by go a na miejscu go nie znaleźli. )

Zapraszam do dyskusji

PS: Zainteresowałem się tym po tym jak znalazłem info, że jakieś Polskie studio robi grę na podstawie Tragedii na przełęczy Diatłowa

mod_ico.png
Następnym razem edytuj, a nie tworzysz drugi post

~Leman

Co sądzicie o tym co się tam stało ?

Macie jakiś pomysł jaka mogła być prawda ?

Ja jakoś nie wierze w siły nadprzyrodzone ... jak dla mnie odbywały się tam eksperymenty nad nową bronią wojskową tyle, że nie dosłownie obok obozu, dlatego też nie było innych śladów jak tych którzy tam zginęli, tylko gdzieś w górach.