Koszta

Witam serdecznie.

Mam jedno pytanie :)

Jestem zainteresowany przygodą z WoW`em, chciałbym wiedzieć ile PLN`ów muszę wydać, aby zacząć grę :)

Płyty - dodatki - abonament - chodzi mi o pierwszy miesiąc .

Proszę mi powiedzieć jak sprawa odnośnie WoW`a się ma aktualnie?

Populacja? End game? Balans? Czy jest konieczność dodatkowych boostów za PLN`y?

Dziękuje za odpowiedź.

Battlechest można dorwać za 20-40 zł. Do tego musisz zakupić dodatek warty około 90-110 zł. Miesiąc gry masz wliczone w battlechesta. Za zakup dodatku dostajesz jednego boosta do 90, czyli możesz na starcie 90 poziom. Wspomnianej opcji nie polecam jeśli zaczynasz przygodę z Wowem. Populacja jest duża (jak na Wowa przystało). Jeśli chcesz grać z Polakami to server Burning Legion jest opanowany przez polaków. Balans jak to balans, na arenkach są postacie które lepiej sobie radzą, ale raczej każdą klasą można zawojować świat. Endgame składa się z wielu czynników, tutaj zależy co lubisz. Jeśli PVP, to oczywiście areny, battlegroundy, składanie coraz lepszego setu, Ashran. Co do PVE to raidy, world bossy, dungeony itp. Jeśli zdecydujesz się na zakup dodatku to będziesz mógł założyć własny garnizon, który będziesz mógł rozbudowywać etc.

@Edit Zapomniałem wspomnieć, że niedawno dodali opcję kupowania Tokenów, czyli czasu gry za gold w grze. Jeśli nauczysz się porządnie farmić golda to możesz zaoszczędzić troche gotówki na abonamencie. Miesiąć gry ~45zł. dwa miesiące ~80 zł.

Czyli np. jeżeli w tym momencie chciałbym zacząć jako tako przygodę z WoW`em z jakimi kosztami muszę się na samym starcie liczyć, aby zacząć rozgrywkę i sprawdzić co i jak dalej ? :)

Możesz grać za darmo do 20 lvl. Później musisz kupić battle chest ( około 30-50 zł) który zawiera 30 dni abonamentu, a następnie musisz zdecydować, czy to jest to i ewentualnie kupić dodatek ( Warlords of Draenor) i przedłużyć abonament.

Witam serdecznie.

Mam jedno pytanie :)

Jestem zainteresowany przygodą z WoW`em, chciałbym wiedzieć ile PLN`ów muszę wydać, aby zacząć grę :)

Płyty - dodatki - abonament - chodzi mi o pierwszy miesiąc .

Proszę mi powiedzieć jak sprawa odnośnie WoW`a się ma aktualnie?

Populacja? End game? Balans? Czy jest konieczność dodatkowych boostów za PLN`y?

Dziękuje za odpowiedź.