Koyiro's TOP 5 -UnFair MMO Companies

TOP%20FIVE%20LOGO.jpg

Witam wszystkich,tu Koyiro z moim pierwszym artykułem który zatytułowałem ,,UnFair MMO Companies,, z serii Koyiro's TOP 5,nie marnując czasu -zaczynamy.

Rynek MMO,wciąż rośnie i regularnie się rozwija,miliardy osób padają ofiarą internetowego więzienia zwanego ,,MMORPG,,.

Przez 47 lat,od narodzin pierwszej gry wieloosobowej -Maze War,przeżyliśmy gigantyczny skok technologii.

Teraz,gry MMO zajmują większość czasu przeciętnego nastolatka,który ciągnie się przez kolejne etapy,aż w końcu zapomina o realnym życiu,i wchodzi w mistyczny świat wcielając się na stałe w swego awatara.

Niektórzy ludzie chcą przerwać erę ,,zmaniaczenia,, i przywrócić na świat stary porządek.

Japończycy wymyślają kolejne ograniczenia,aby zapobiec uzależnieniom.

Jednak większość developerów ogranicza się do krótkich komunikatów,których i tak często nie zauważamy.

W wielkim świecie MMO,są też ludzie,którzy chcą nas namówić do intensywniejszego grania,czy też kupowania specjalnych dopalaczy,pozwalających osiągnąć wielką przewagę nad pozostałymi graczami.

Oto Top 5,Najbardziej Niesprawiedliwych Developerów.

Nuuuumbbberrrr 5

Perfect World Entertaiment,to znany developer,przez kilka popularnych w Polsce,i na świecie tytułów,m.in Battle of the Immortals,czy Forsaken World.Jednak w PWE,nie wszystko jest takie ,,perfekcyjne,,.Perfect World,słynie z klonowania ,,perfekcyjnych,, gier -wszystko zaczęło się od ich sztandarowej gry Perfect World International,później cukierkowa Ether Saga,orientalne Jade Dynasty,aż po 2.5D Battle of Immortals,i kompletny klon PW, Forsaken World.Niestety,w PWE obowiązuje także Item Shop...w którym z łatwością wyposaży się każdy nastoletni oprawca.Jednak w Perfect Worldem nie jest aż tak źle,częste update'y i dobry support,dają nam w miarę przyjemną grę.Dlatego PWE ląduje na 5 miejscu.

Nuuuumbbberrrr 4

-Aeria,to jedna z najbardziej znanych w Polsce firm zajmujących się grami MMO.Spory asortyment gier,a nawet spolszczenie strony głównej (!!!),przyciąga wielu Polaków.Aeria Games,nie kusi tylko grami,ale także supportem...Sprzedaż kont,golda,a nawet hacków na World chacie,to normalka w grach AG,a oprócz tego,częste roll-backi,i całkowity brak pomocy ze strony administracji,sprawia że aeria ląduje na 4 miejscu najbardziej niesprawiedliwych developerów.

Nuuumbbberrrr 3

EA Games,to jeden z najlepszych developerów gier jednoosobowych,i niech tak lepiej zostanie...Bardzo słaby Battlefield Play 4 Free,z absurdalnym Item Shopem,tak samo pseudo darmowy Need for Speed World,i Battlefield Heroes którego item shop kusi wdziękami.To 3 powody dzięki którym EA Games ląduje na 3 miejscu najbardziej niesprawiedliwych developerów.

Nuuumbbberrrr 2

Czy można zepsuć perfekcyjne MMO?,TQ Digital nie raz udowodnił że można.Gdy pieniądz uderzył do głowy Liu Dejjan'owi,nic nie było w stanie go zatrzymać.W każdej grze TQ,zamiast ,,golda,, mamy specjalne punkty które otrzymujemy za realne pieniądze...To był gwóźdź do trumny TQ Games,która teraz wyżywia się marnymi klonami swoich dawnych gier.To sprawia,że TQ Games,ląduje na 2 miejscu mojej listy.

And the Nuuumbbberrrr 1 is!:

O tak!,znacie firmę która po kupnie gry,nie zmienia nawet desingu strony?,znacie może firmę której Item Mall jest tak duży,że free gracze nie mają szans?,a znacie może firmę,w której support wogule nie istnieje?,tak! TO GAMIGO!!!.Gamigo,to coś,dzięki czemu chcę nam się mówić na niemców szwaby.Nie ma słów do opisania tego co z grami wyprawia gamigo... lagi,zero supportu,0 balansu,0 updatów,okropny item mall... to wszystko dzięki czemu Gamigo ląduje na pierwszym miejscu listy Niesprawiedliwych Developerów!!! Tak Gamigo,Pi***** *** .

-Dziękuje za uwagę,tekst napisany wyłącznie z nudów,i raczej nie zamierzam pisać więcej,chyba że się wam spodoba,próbowałem jak mogłem z ortografią,ale nie spałem całą noc,więc jest trudno z myśleniem.

Pozdrawiam,Koyiro.

Całkiem ciekawy tekst ale brakuje mi tutaj Nexona ;p Jednak ta olewka Europy daje do myślenia powinieneś go gdzieś tutaj umieścić :)

No,o Nexonie nie pomyślałem,bo nie grywam w ich produkcje,ale muszę przyznać że na Europejskiego Vindictusa czekałem :|.

TQ - bardzo dobra firma.

gamigo - zgadzam się.

EA Games - lecenie na kasę nie powinno nikogo dziwić, mają przecież bardzo dobry support i częste aktualizacje.

PWE - najlepsze jakościowo gry MMORPG na rynku, chociaż hardkorowy Item Shop. Cóż, jakość kosztuje.

Aeria Games - da się grać bez uiszczania opłat

Zapomniałeś o Frogsterze, Nexonie i Bigpoint:)

Do TQ,mam żal z przeszłości,w Conquera grałem 5 lat,a nagle spieprzyli najlepszy MMORPG... można było całą noc się PKować.

Co do reszty,ledwo skleiłem te 5 gier,jak już napisałem w temacie,oczy mi się zamykają :D.

EDIT:Co do Aerii,to skupiłem się na 2 częściach Twelve Sky,inne gry są całkiem uczciwe :P.

TQ - bardzo dobra firma.

1285082092_by_whyou_500.jpg

Nie widziałem gorszego item shopa niż w CO od TQ, a grałem we wszystkie wasze romy, mythosy, nfs worldy itd. Wiem, bo grałem w conquera swego czasu bardzo, bardzo długo i obserwowałem to na przestrzeni lat. W tym momencie bez (dużego!) wkładu finansowego nie zrobisz absolutnie nic.

Przy EA Games zapomniałeś o takich grach jak BattleForge i Lord of Ultima. EA Games jest firmą która chcę zarobić. Bez płacenia, gra to zwykła demówka. Mimo to maja bardzo dobre serwery i support.

Wiem,ale staram się wymieniać gry,w które sam zagrałem,nie chcę dawać niepewnych informacji :P.

Gdzie jest FROGSTER!?

Tak jak up gdzie Frogster?? Piszę się w ogóle, a nie wogule. Po przecinkach dajemy zawsze przerwę.

Wszystko fajnie, ale nikt nie zwrócił na jakość tekstu, ze tak to ujmę. Może wyjdę na zrzędę, ale tekst jest bardzo słaby pod względem interpunkcji. W jednym miejscu stawiasz za dużo przecinków, a w drugim znów w ogóle ich brakuje. Nie mówię tego, żeby zjechać pracę, ale żebyś popracował nad tym, tym bardziej, jeśli chcesz zostać redaktorem. Co do wartości merytorycznej, nie mam większych zastrzeżeń i w dużym stopniu zgadzam się z Twoją opinią. Chociaż, tak jak napisali moi poprzednicy, trochę brakuje mi w tej liście Frogstera.

PS. Jeszcze jedno, po przecinków stawiamy spację ;)

Mógłbym przytoczyć ostatni fragment?

,,próbowałem jak mogłem z ortografią,ale nie spałem całą noc,więc jest trudno z myśleniem,,

Mógłbym przytoczyć ostatni fragment?,,próbowałem jak mogłem z ortografią,ale nie spałem całą noc,więc jest trudno z myśleniem,,

No tak, ale piszę to dlatego, żeby przypomnieć, że wypada to poprawić, gdy będziesz w lepszej formie.

lol, uwielbiam te tłumaczenia ;D Nie znam ortografii nie dlatego, że mam 10 lat i dopiero się uczę, nie dlatego, że w szkole kompletnie zlałem polski, i nie dlatego, że po prostu jestem debilem, który nie umie poprawnie pisać w ojczystym języku, tylko dlatego, że wczoraj nie spałem. No jaja jak berety.

Sry,ale czy przed chwilą nazwałeś mnie debilem?,trollu.

On podał kilka powodów przez które popełnia się błędy w pisowni, ale jeśli od razu wybrałeś tą opcję...

Proszę Cię, przeczytaj uważnie to, co napisał, a dopiero później to komentuj. Nie nazwał Cię debilem, tylko podał kilka przykładów tłumaczeń.

Brakuje Nexon i Gpotato. :D

Oni to dopiero lubią zarobić na graczach.

On podał kilka powodów przez które popełnia się błędy w pisowni, ale jeśli od razu wybrałeś tą opcję...

,,Nie dlatego że poprostu jestem debilem (...) tylko dla tego że nie przespałem nocy,,

Czytanie ze zrozumieniem +10, chyba, że też nie spałeś to sorry -.-

A gdzie IGG? item shop bardziej powalony niż w EE od Aerii. Eventy typu wydaj jak najwięcej a może wygrasz.

Co do Item shopa'a... nie chcesz płacić to nie rób tego, jak przegięli - wysraj się żalem na forum!