Kradzież konta

Witam

Kiedyś poznałem takiego typka, znałem go około roku a ten zaczął grać w lola to mu pomagałem itp. Przestałem grać, mija około 2 miesięcy wiedział że mam 70% postaci kupionych to zapytał czy nie podał bym mu passów aby sobie potestował. Z racji iż nie gram zgodziłem się ale pod warunkiem że nie zmieni hasła no ok zgodził się. Po miesiącu tak jak sądziłem zmienił hasło i e-mail. Nie ruszyło mnie to ale postanowiłem to odzyskać ponieważ nie lubie jak podajesz komuś dłoń a on bierze całą ręke. Znam całą historie konta lecz nigdy nie kupywałem rp to nie wiem czy support coś wskura a co najlepsze mam jego DANE OSOBOWE tak właśnie imie, nazwisko, miejscowość i szkołe do której uczęszcza i tu chyba policja coś wskura jak myślicie?

Policja...? Nie no padłem. Możesz spróbować napisać do supportu, ale nie idź na policję, bo zrobisz z siebie pośmiewisko, nic więcej.

Idź na policje. Co będzie jakiś dzieciak okradał ludzi. Ty na to zapracowałeś i to jest kradzież.

Sam w temacie jestem nie obeznany, ale dużo teraz słyszałem że policja powoli zajmuje się takimi sprawami ;D

Możesz próbować, przecież nic się nie stanie. Może pomogą może nie. Żebyś nie miał później wyrzutów, że straciłeś to przez swoją głupotę.

Odzyskasz na lekko.

Wystarczy, ze podasz swoj adres IP, dokladna date zalozenia konta i pare innych pierdolek, ktore znac moze tylko oryginalny wlasciciel konta.

Tylko chyba zaczną się schodki kiedy to ja będę musiał jakoś udowodnić że to moje prawda?

edit: Mam zmienne ip, a konto założone było około 3 lat temu przy aktualizacji z Maokaiem bodajże albo ciut wcześniej.

3 lata temu to lol ledwo wyszedl z bety, wiec co ty gadasz o aktualizacji z maokaiem... ale jezeli masz takie pojecie o wlasnym koncie to... powodzenia.

Jakoś specjalnie nie przykuwam wagi do dat w których zakładam konta do gier;p Teraz jestem w 3-ciej gim a napewno już grałem w 1-wszej klasie. Czekam na odpowiedź supportu.

No to skoro podajesz dane do swojego konta roznym ludziom to pora, zebys zaczal przykladac uwage do takich rzeczy.

W kazdym razie, powodzenia.

Mam w rodzinie prawnika, sędzinę i nawet ostatnio podczas rozmowy padł temat o tym. Dostają zgłoszenia, ale póki co się tym nie zajmują.

@crracked

Ale co oni moga? Przeciez on sam mu podal to konto. Potem moze byc tylko jego slowo przeciwko slowu tamtego, ze on mu to konto po prostu oddal.

Wystarczy, że napiszesz do supportu, że ukradli ci konto i co możesz z tym zrobić. Odpiszą ci jakich informacji wymagają, nie musisz podać wszystkich.

No to masz problem. Ja nikomu nie daję passów i dobrze na tym wychodzę.

Myślę że oni by coś mogli wskórać jakbym miał więcej dowodów że jest moję, a słowem nic nie wskóram ;D Zobaczymy co ogarnie support a jak nic to dzieciakowi się upiecze.

@up Do ważnych rzeczy to passy ekranową wpisywane z hasłami po 20 liter ;D Lol to już dla mnie nic, a chcę to odzyskać tylko dlatego że nie lubię jak ktoś coś dostanie a bierze więcej i więcej ; )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 34

@topic, jedyna rzecz to support. Mi kilka razy włamali się na konto steam więc napisałem do nich i pomogli mi odzyskać bez większych problemów.

Nie wiem jak działa support w Lolu bo nie gram w tą grę ale zawsze możesz spróbować.

Teraz jak o tym myślę to na koncie z supportu mam 5 zgłoszeń zamkniętych właśnie co do konta, pomoże to w czymś?

WitamKiedyś poznałem takiego typka, znałem go około roku a ten zaczął grać w lola to mu pomagałem itp. Przestałem grać, mija około 2 miesięcy wiedział że mam 70% postaci kupionych to zapytał czy nie podał bym mu passów aby sobie potestował. Z racji iż nie gram zgodziłem się ale pod warunkiem że nie zmieni hasła no ok zgodził się. Po miesiącu tak jak sądziłem zmienił hasło i e-mail. Nie ruszyło mnie to ale postanowiłem to odzyskać ponieważ nie lubie jak podajesz komuś dłoń a on bierze całą ręke. Znam całą historie konta lecz nigdy nie kupywałem rp to nie wiem czy support coś wskura a co najlepsze mam jego DANE OSOBOWE tak właśnie imie, nazwisko, miejscowość i szkołe do której uczęszcza i tu chyba policja coś wskura jak myślicie?

Możesz śmiało zadzwonić na policję, takie sprawy już były... więc nasza polska policja ma już w tym jakieś doświadczenie i z tego co donosiły media to tego typu akcje cieszyły się bardzo dużą skuteczością.

Co więcej jak taki gówniarz dostanie telefon z komisariatu (a ponieważ jest niepełnoletni to poproszą do rozmowy rodziców) to mu bardzo szybciutko głupie pomysły z głowy wypadną.

Swoją drogą to w dużej mierze sam jesteś sobie winny.

Możliwe, że policja zajmie się tą sprawą, ale ważne jest, żeby udowodnić, że to ty jesteś posiadaczem konta. Może np. zakładałeś je na swoje imię i nazwisko. W przeciwnym razie będzie słowo, przeciwko słowu i policja nie będzie miała podstaw, by mu coś zrobić.

Naiwność i tyle, sam jesteś sobie winien...Policja....jaka jest wartość tego konto w zł??