Kreskówka z dzieciństwa

Siemanko! Pomoże ktoś z odnalezieniem kreskówki z dzieciństwa? Pamiętam, że bardzo się nią jarałem za dzieciaka a nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Pamiętam że w tej kreskówce bohaterowie używali w walce specjalnych pancerzy, które mogli do siebie przyzywać i zakładać (coś na wzór Iron Mana może trochę). Cechą charakterystyczną było to, że (chyba) główny bohater miał jakiś problem z tą zdolnością i w przyzywaniu jak i zakładaniu pancerza pomagała mu specjalna kapsuła. Nie pamiętam niestety na jakim kanale to leciało. Jak ktoś coś skojarzy to proszę o info :smiley:

rycerze zodiaku ?

Niestety nie, to było raczej coś nowszego a całość miała klimat sci-fi.

A jakie lata były Twoim dzieciństwem?
W jakim stylu była ta kreskówka? W stylu anime czy bardziej europejskim?

Styl był zdecydowanie europejski. Jestem z rocznika 97 ale nie pamiętam ile mogłem mieć lat jak to oglądałem :confused:

Było coś chyba w stylu anime, ale pamiętam tytułu.

Ale mam podobny kłopot , bo również chciałbym zobaczyć pewną kreskówkę z dzieciństwa, ale nie pamiętam tytułu. Lata 90. Sci-fi. Styl europejki. Bitwy kosmiczne na okręty, myśliwce, egzoszkielety z rasą humanoidalnych fioletowych ludzików z mordami podobnymi do czerwonej czachy z kapitana ameryki. W ostatnich odcinkach, które pamiętam były eksperymenty i modyfikacje genetyczne. Stworzyli coś na wzór plagi jak w Warframe i był z tym problem, bo nikt nie mógł kontrolować. Tyle że niektóre osobniki z “plagi” potrafiły przyjmować wygląd ofiary i siać terror w załodze okrętu. Pamiętam jeszcze że były fajne bitwy kosmiczne gdy jedna walczących stron opracowała technologię niewidzialności dla okrętów.

1lajk

Może coś tego: Megaman (Rockman.exe), Gundam seed, IGPX Immortal Grand Prix, Teknoman.

Zgaduję że power stone