Krótkie poradniki od Pepka! :)

Witam, jestem challengerowym graczem League of Legends i zaczynam wypuszczać na youtube serie krotkich poradników (przedział czasowy 3-4 minuty) zawierających głównie skill build, itemy, runy, masteriesy oraz opis skilli wraz ze wskazowkami i trikami do ich uzycia których nauczyłem się przez moją 3 letnią przygode z LoLem.

Zacząłem od Nidalee, czyli mojego maina od ponad dwóch lat :)

Mam nadzieje, że filmik będzie w jakis sposob przydatny - jesli tak, zachecam do komentowania i subskrybowania oraz piszcie jakie postacie chcielibyscie zobaczyc w nastepnym odcinku.

Pozdrawiam! :)

http://www.youtube.com/watch?v=v6f3sMUvWvk

Dzięki za ten poradnik dla Nidalee bo właśnie zaczynam gre nią. Sub i like ;d

Zrób do tych postaci bo są one trudne do ogarnięcia.

• Dr.Mundo
  • Alistar
  • Twisted Fate
  • Tristana
  • Fidllestick

Tani są ale dla newibe taki arsenał jest dobry :)

Jako osoba która dość słabo zna się na Nidalee czekałem na jeden istotny tip i się go nie doczekałem. Mianowicie gdzie informacja że rzucenie pułapki przez krótką chwilę odkrywa miejsca wokół pułapki? Rzucenie jej przez ścianę w nieoczekiwanym momencie może być naszym "być albo nie być" w meczu, bo możemy odkryć przeciwnika czającego się na nasze życie.

Co do samej formy... rzadko wierzę w takie opisy i krótkie filmiki, bo często łatwiej mi rozpoznać faktycznie jak się kimś gra po zachowaniu danej osoby na linii. Głównie dlatego że daje nam to nie tylko spojrzenie na grę danym champem, ale też i spojrzenie na grę w LoLa jako taką (przyznam że oglądanie kilku gameplayów - także obecnych na naszym forum - dało mi pomysł na to jak grać lepiej).

Ciesze się, że pojawią się takie poradniki. Większość poradników jest połączona z komentarzem i trwa ponad 30min a zawarte w nich info jest strasznie rozrzucone i większość to po prostu lanie wody. Dla osób nowych w lolu jest to uciążliwe bo chce się znaleźć porady a nie komentarz z poradami jak się zachowywać itp. Ja wole obejrzeć opis postaci z buildem i wskazówkami a nie cały przebieg gry jak się zachowywać bo to nic nie daje dla nowego gracza.

Dzięki za komentarze. Starałem się właśnie żeby forma była dość krótka, a nie tak jak u innych osób 30 minutowy gameplay. Raczej celuje w coś co można sobie odpalić podczas loading screena i dowiedzieć się najważniejszych rzeczy.

Nadal nie wiem jaki poradnik będzie następny, więc jeśli macie jakieś pomysły na postacie które są dość często grywane to czekam! :)

Proponuje Twisted Fate , jest to mój main z sezonu 1 kiedy był bardzo opłacalny jako postać ad (dawne malady dające lifesteal , bloodrazor który działał jak botrk tylko ze dmg byl magic ,PD dający szanse na unik, infinity edge, berki i BT) a na obecną chwilę jest opłacalny tylko jako ap i chciałbym móc wrócić do niego ale nie ogarniam go teraz.

Przejrzyste, zawiera najważniejsze informacje, także bardzo ładnie. Brakuje mi tylko kilku szczególików ,ale tak jak jest też jest dobrze.

Troche mało o strategi było, np. niebyło najważniejszego czyli jak rzucać dzidy.

I poradniki nie muszą być krótkie, według mnie wogóle powinny być tylko dłuższe bo nie da się opisać dobrze postaci w tak krótkim czasie.

Bardzo fajny materiał, krótko i na temat. Do tego miły głos, więc słuchało się z przyjemnością. Pozdrawiam i czekam na kolejne poradniki.

Nie ma opcjonalnych itemów które bardzo często są opłacalne. (Lich Bane)

Nie ma pokazane jak ujawnić warda przeciwnika. (DA SIĘ)

Brak wspomnienia o pasywce która w formie kota dodaje obszarowo Expa.

Poradnik jest taki sobie :/

Super poradnik, najbardziej co mi się przydało to odskok po rzuconym spearze, geniusz!

Ejże, dzida tym więcej im dalej zaleci a nie im dalej będzie od nas

Ejże, dzida tym więcej im dalej zaleci a nie im dalej będzie od nas

Niestety nie :)

Zadany damage z dzidy bazowany jest na odległości Nidalee od swojego celu W MOMENCIE UDERZENIA, czyli tak naprawde mozemy rzucic speara i zlapac latarnie od thresha w tym samym momencie i zadamy full damage spearem :)

Powinni naprawić opis, bo to żeby wprowadzał w błąd w grze takiej jak LoL jest niedopuszczalne.

2up.

ale oczywiście max 250% :)

Niestety nie Zadany damage z dzidy bazowany jest na odległości Nidalee od swojego celu W MOMENCIE UDERZENIA, czyli tak naprawde mozemy rzucic speara i zlapac latarnie od thresha w tym samym momencie i zadamy full damage spearem
Masz może jakieś filmiki czy coś na ten temat ? Bo po przemyśleniu trudno mi w to uwierzyć.
Masz może jakieś filmiki czy coś na ten temat ? Bo po przemyśleniu trudno mi w to uwierzyć.

Można w łatwy sposób samemu przetestować. Wbij ze znajomym na partyjkę z botami i pomierz dmg. Najłatwiej będzie to obczaić. Jednak z własnego doświadczenia potwierdzam. DMG liczony jest z odległości w momencie uderzenia. Dlatego uciekaj po rzucie włócznią.

Możesz zaufać na słowo osobie, która rozegrała Nidalee prawdopodobnie ponad 3000 gier, mainuje ją od 2.5 lat i wbiła challengera na dwóch kontach.

A jak nadal Cie to nie rusza, to sprawdz sobie na customie :D Wejdz ze znajomym, stancie od siebie na maxymalnym dystansie. Rzuc w niego speara, zmierz damage.

Rzuc jeszcze raz i flashnij do tylu zanim spear wyląduje :)

Czy jeśli walne z daleka a potem doskocze i flashe to nie będzie dmg ?