"Krul" MMORPG , no chyba nie :D

I wszystko jasne :) ( wg ilości postów )

c7f3906412_pacze.jpg

I wszystko jasne ( wg ilości postów )

Pewnie dlatego, że to gra P2P a większość użytkowników tutaj woli F2P.

Tylko że te gry mają różny czas istnienia i działy nie były stworzone w tym samym czasie.

GW2 po wyjściu HoT (pierwszy dodatek) będzie nowym królem MMORPG.

To widać już od dłuższego czasu.

A to dopiero początek. Pierwszy dodatek - pff - zobaczycie jak ta gra się rozwinie po trzecim.

Tylko że te gry mają różny czas istnienia i działy nie były stworzone w tym samym czasie.

ArcheAge która WoW xD to kilka lat wcześniej WoW :P GW2 tak samo,

WoW już się starzeje, :)

Wszystko się starzeję z czasem(wow i tak długo się trzyby, a w dodatku jest p2p), ja przestałem grać póki co w mmorpg. Utarty schemat, może wyjdzie coś ciekawego. W wowa grałem tylko na privie, i mogę powiedzieć, że gra jest bardzo fajna, różne rasy, klasy i multum contentu. W gw2 nie grałem, być może kupię kiedyś.

Ja rozumiem że gw2 jest łatwe bo nie trzeba nic farmić i na starcie się wszystko widziało ale bez przesady, jak kogoś nie jarają kosmetyczne ubranka to tak naprawdę gw2 nie ma nic do zaoferowania.

WIększość ludzi która chce pogadać o WoWie i jest z polski raczej siedzi na wowcenter.pl, bo jest to oficjalny fanpage. Stąd ta mniejsza ilosć postów dotycząca WoWa tutaj.

Toś sobie znalazł wyznacznik, leżę. Już idąc tego rodzaju tokiem myślenia, gwarantuję Ci że pod względem populacji WoW bije drugie miejsce (czymkolwiek jest) tak z dziesięciokrotnie.

No patrząc na 3 pierwsze miejsca to dalekie miejsce w takim rankingu to raczej dobry znak...

Ja rozumiem że gw2 jest łatwe bo nie trzeba nic farmić i na starcie się wszystko widziało ale bez przesady, jak kogoś nie jarają kosmetyczne ubranka to tak naprawdę gw2 nie ma nic do zaoferowania.

Ma do zaoferowania bardzo dużo dla graczy pvp, najlepszy combat system jaki do tej pory widziałem. Masz 2 tryby: spvp (5v5) i mass pvp - WvW (RvR). Dodatkowo z dodatkiem w guild hallach bedzie można wybudowac arenkę, gdzie możesz stworzyć swój własny tryb pvp, zapraszać inne gildie etc.

Co do pve to sie zgadzam, nie ma dużo do zaoferowania jak na razie, ale zobaczymy co to jest ten "challenge group pve content".

Ma do zaoferowania bardzo dużo dla graczy pvp, najlepszy combat system jaki do tej pory widziałem. Masz 2 tryby: spvp (5v5) i mass pvp - WvW (RvR). Dodatkowo z dodatkiem w guild hallach bedzie można wybudowac arenkę, gdzie możesz stworzyć swój własny tryb pvp, zapraszać inne gildie etc.Co do pve to sie zgadzam, nie ma dużo do zaoferowania jak na razie, ale zobaczymy co to jest ten "challenge group pve content".

2 tryby jakie niesamowite prawie tak dużo jak w wowie czy dragon nescie >.> Arenki niesamowite szkoda że o 2 lata za późno. Jeżeli to jest dla ciebie najlepszy combat system to ominęło cię wiele dobrych tytułów i polecam je nadrobić zanim zaczniesz wypisywać takie głupoty.

Gw2 najwięcej postów nabiło sobie na sporze między fanboyami i hejterami, którzy nieustannie, od premiery się tam kłócą xD

2 tryby jakie niesamowite prawie tak dużo jak w wowie czy dragon nescie >.> Arenki niesamowite szkoda że o 2 lata za późno. Jeżeli to jest dla ciebie najlepszy combat system to ominęło cię wiele dobrych tytułów i polecam je nadrobić zanim zaczniesz wypisywać takie głupoty.

No to napisz jakie to tytuły i poleć mi jakieś mmo z dobrym pvp.(w które ludzie jeszcze grają)

Bazowanie na liczbie postów to żaden ranking :P

Co do tego PvP, to zgadzam się z Wanarem - obecnie trudno o konkretne gry MMORPG PvP - tylko GW2 jako tako trzyma poziom. Fakt, jest w nim wiele braków, no ale jak popatrzeć na konkurencję, no to cóż... A powód takiego stanu rzeczy jest banalny - po sukcesie WoWa (gry mocno nastawionej na PvE) inni też zaczęli iść tym śladem, bo wywęszyli niezły hajs. A jak już robią u siebie PvP, to bardzo słabe i takie typowe dla graczy PvE. Ogólnie tak jak w PvE farmi się tam itemy itp.

Tymczasem Anet zawsze mieli swoje własne, unikalne podejście do gier, co pokazali już za czasów GW1. I widać, że dalej się tego trzymają - robią po swojemu.

Piszcie co sobie chcecie ale TESO jest niekwestionowanym królem mmorpg. Jest to bardzo młody tytuł a już bije wszystko ci do tej pory stworzono na głowę.

Co jak co ale krolem to jest Tibia, jesli patrzec od kiedy jest a jak sie trzyma (albo i nie?).

P.S. Co ciekawsze NIGDY w to nie gralem :P

Tylko Ultima Online!! 18 lat na rynku i nadal p2p :D Co najzabawniejsze populacja też nie mała.

Pamiętaj młody padawanie, zaś ilość zazwyczaj nie świadczy o jakości.

25.jpg